30 / 04 / 2024

Alanya yaz turizmi

Alanya yaz turizmi

Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden Alanya'da bulunan 582 tesisten sadece 55'i kış döneminde açık. Alanya'da, yaz sezonunda ortalama 100 euro olan kişi başı konaklama ücreti, 10 euroya kadar düşüyor.

Medway Uluslararası Sağlık Turizmi Anonim Şirketi kuruldu! 

Medway Uluslararası Sağlık Turizmi Anonim Şirketi bugün Ataşehir'de Bedros Arda Kurçeren ve Talcon Uluslararası Yazılım ve Bil. Tek. A.Ş. ortaklığında kuruldu.

Alanya'da imar planlarına yeni düzenleme!

Alanya İmar Planı notunda yazılı yüzde 30 emsal yükselişine itirazlar mahkemeye taşındı. Antalya İdare Mahkemesi itirazları kabul ederse, Alanya'da açık alanlardaki yüzde 30'luk emsal yüzde 20’ye indirilecek.

Alanya Çıplaklı'nın uygulama imar planında sorunlar çözülüyor!

Alanya Belediyesi Plan ve Proje Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve Çıplaklı Mahallesi'nin kontrollü yapılaşmasının temelini oluşturacak  imar planında sorunlar çözülmek üzere.  Alanya Belediyesi gelen üst yazıyla birlikte, duran bayındırlık ve imar hizmetlerini vermeye başlayacak.

Alanya Bisiklet Yolu yaza tamamlanacak!

Alanya'da hayata geçirilen iki kilometre uzunluğundaki bisiklet yolu ve parke çalışmaları 2017 yazına kadar tamamlanmış olacak.

Alanya'daki 15 metrelik imar yolu yaza hazır!

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Büyükhasbahçe Mahallesi’nden Cikcilli Mahallesi’ne uzanacak 15 metrelik imar yolunda incelemelerde bulundu. Yücel, yolun yaz aylarında hizmete gireceğini belirtti.

Avrasya GYO Alanya Türkler değerleme raporu yayınlandı!

Avrasya Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamada Avrasya GYO Alanya Türkler değerleme raporu yayınlandı.

Alanya Elikesik Mahallesi'nde yollar asfaltlandı!

Alanya'nın batısında yer alan ve şehre en yakın kırsal yerleşim birimlerinden olan Elikesik Mahallesi'ndeki yollar, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel'in desteğiyle yazın tozdan, kışın çamurdan kurtuldu.

Alanya’nın Hacet Mahallesi’ne çocuk parkı!

Alanya’nın 102 mahallesinde yaz kış yatırımlarına devam eden Alanya Belediyesi, Hacet Mahallesi’ne yeni bir çocuk parkı daha kazandırdı.

Alanya Hizmet Birimi Binası için arsa alanı belirlendi mi?

Yeni Alanya Gazetesi köşe yazarı olan Alper Kutay bugünkü yazısında Mahmutlar Mahallesi'nin muhtarı Ahmet Top ile görüşmesini anlattı. Muhtar Top Alanya'daki projeleri tek tek sıraladı.

Kruvaziyer turizmi ile Alanya'ya bin 19 yolcu geldi!

Güney Kıbrıs Rum Kesimi'nden Alanya'ya sezonun ilk seferini yapan "Artania" adı verilen kruvaziyerle çoğunluğu Alman bin 19 yolcu, ilçeye geldi. Artania Limasol Limanı'ndan hareket etti.

Alanya Small Planet'in uçaklarında tanıtılacak!

Litvanyalı Editör Kristina Stalnionyte’nin sekiz sayfalık Alanya gezi yazısı, Small Planet şirketine ait uçakların koltuk ceplerinde dünyanın birçok ülkesini dolaşacak.

Alanya turizmi ve 2015 turizm sezonu masaya yatırıldı!

Alanya turizminin ve 2015 yılı turizm sezonunun masaya yatırıldığı çalıştayda 2014 turizm sezonunun iyi geçtiği, 2015 turizm sezonunda ise 'Alanya-Gazipaşa Havalimanı' avantajına sahip olunduğu vurgulandı.

Alanya'da kış döneminde konaklama ücreti 10 euroya kadar düşüyor!

Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden Alanya'da bulunan 582 tesisten sadece 55'i kış döneminde açık. Alanya'da, yaz sezonunda ortalama 100 euro olan kişi başı konaklama ücreti, 10 euroya kadar düşüyor.

Alanya yaz turizmi Haberi

Alanya yaz turizmi

ALANYA Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) verilerine göre, şehirde yaz döneminde doluluk oranı yüzde 90'ları bulan 150 bin yatak kapasiteli 582 bakanlık ve belediye belgeli turizm tesisi bulunuyor. Söz konusu tesislerin büyük bölümü turizm sezonunun sona ermesinin ardından kış döneminde kapılarına geçici olarak kilit vuruyor. Kış döneminde sadece 55 tesisin açık kaldığı Alanya'da, yaz sezonunda ortalama 100 euro olan kişi başı konaklama ücreti, 10 euroya kadar düşüyor.


'BAZEN ZARAR EDİLEBİLİYOR'

ALTİD Başkan Yardımcısı Mehmet Dahoğlu, yaz sezonunun bitmesinin ardından otellerin kâr zarar hesabı yaparak açık kalma ya da kapatmaya karar verdiklerini söyledi. Yaz döneminde kişi başı gecelik konaklamanın ortalama 100 euro olduğuna işaret eden Dahoğlu, "Kış döneminde ise minimum rakamları hesaplıyoruz. Otel kapalıyken mi yoksa açıkken mi zararı en aza indirebileceğimizi düşünüyoruz....