04 / 05 / 2024

Alanya Hizmet Birimi Binası için arsa alanı belirlendi mi?

Alanya Hizmet Birimi Binası için arsa alanı belirlendi mi?

Yeni Alanya Gazetesi köşe yazarı olan Alper Kutay bugünkü yazısında Mahmutlar Mahallesi'nin muhtarı Ahmet Top ile görüşmesini anlattı. Muhtar Top Alanya'daki projeleri tek tek sıraladı.



Alanya'nın coğrafik genişlik ve nüfus zenginliği açısından en büyük yerleşim birimlerinin başında gelen Mahmutlar Mahallesi'nin cevval muhtarı Ahmet Top aradı dün. 


Alanya'nın tanıtımı için sosyal medyada sık sık ilginç ve önemli paylaşımlar yapan, arkadaş listesindeki yerli ve yabancı yüzlerce takipçisini "Alanya çok güvenli bir şehir, tatil için yazın sizi bekliyor" çağrısı yaparak muhtarlığının yanı sıra sosyal medyada adeta "fahri turizm elçisi" gibi çalışan Muhtar Top, ilginç bir çalışma yaptığını söyledi. 


Çalışmanın özü şu... 


Malum, MHP'li Alanya Belediyesi ile AKP'li Antalya Büyükşehir Belediyesi, Otogar arkasındaki Arıtma Tesisi'nin batısına bakan bölge konusunda geçtiğimiz aylarda, deyim yerindeyse adeta birbirine girmişti. 


Alanya Belediyesi, şehirde artık nadir bulunan bu devasa kamu arazisine "Gençlik Merkezi" yapacağını, hatta projesinin bile hazır olduğunu söylemiş, buna mukabil Antalya Büyükşehir Belediyesi ise bu araziye "Alanya Hizmet Birimi" binası yapılsa daha iyi olacağını, gerekirse mahkeme yoluyla bu araziyi alabileceklerini ifade etmişti. 


Durum henüz netlik kazanmadı. 


Başta AKP İlçe Başkanı Mustafa Berberoğlu olmak üzere Alanya'daki AKP'lilerin büyük çoğunluğu MHP'li Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel'i zehir zemberek sözlerle eleştirirken, buna mukabil, aynı zamanda AKP'nin Kurucular Kurulu Üyesi de olan Alanyalı Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ise geçen hafta katıldığı Alanya Belediyesi'nin yeni araçlarının dua töreninde Adem Başkan'ı başarılı bulduğunu dile getirmişti. 


Hal böyleyken, Arıtma Tesisi yanındaki dev arsa konusunda Bakan Çavuşoğlu devreye girer mi, Adem Başkan'a rica edip bu bölgeye Alanya Hizmet Birimi binası yapılması konusunda özel bir talepte bulunur mu bilinmez, ancak Mahmutlar Mahallesi Muhtarı Ahmet Top, bu konuya farklı bir açılım getirmiş. 


Mahmutlar'da devletin Mera Özel Sicili'ne kayıtlı 348 bin 420 dekar yüzölçümüne sahip mera parseli bulunuyormuş. 


Muhtar Top'un projesine göre; Yeni Alanya Otogarı, Alanyaspor Tesisleri, TOKİ'nin Sosyal Konut Projesi, Lojistik Tesis Alanı ve Büyükşehir Belediyesi'nin yapmak istediği Alanya Hizmet Birimi binası, bu dev mera alanına yapılabilirmiş. 


Bunun için "tahsis amaçlı imar değişikliği" yapılmasının yeterli olduğunu söyleyen Muhtar Top, projesinin içini doldurmak amacıyla bu projesini halka bile sormuş.


Toplam 300 kişinin katıldığı ankette, bölgede yaşayan ve merayı kullanan 170 çiftçinin yanı sıra çok sayıda vatandaş, "Evet, bu hizmetlerin Mahmutlar'a yapılmasında hiçbir sakınca yok" diyerek "Evet" tercihini işaretlemiş. 


Muhtar Top, başta Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel olmak üzere, Alanya Koordinatörü Hüseyin Güney, Koordinatör Yardımcısı Nurettin Uludağ ve Alanya Belediye Meclisi'nin AKP'li üyesi Mustafa Keşoğlu'na çağrıda bulunarak, halkın da "Evet" dediği bu projenin mutlaka değerlendirilmesi gerektiğini dile getiriyor. 


"Elçiye zeval olmaz" demişler. 


Bence kısır çekişmelere girmeye, ortamı germeye gerek yok.


Madem böyle bir imkan var, madem Mahmutlar'da atıl vaziyette duran böyle devasa mera arazileri var, bence halkın istifadesi için en iyi şekilde değerlendirilmeli ve şehrin yoğunluğu doğuya, yani Mahmutlar'a kaydırılmalıdır. 


Bir Çin atasözünde "Büyük yolculuklar küçük adımlarla başlar" denilir. Elbette bunlar şimdilik birer öneri, birer proje. Söz şimdi Antalya Büyükşehir Belediyesi'nde.  




Alper KUTAY/Yeni Alanya 



Geri Dön