04 / 05 / 2024

Alarko Bilezikçi Çiftliği

Alarko Bilezikçi Çiftliği

Alarko, bağlı şirketi Yıltaş'ın aldığı Bilezikçi Çiftliği'nin kamulaştırılması üzerine AİHM'de açtığı dava 2006 yılında sonuçlanmış. Şirket, 55.7 milyon dolar tazminat talep etse de Mahkeme 6 milyon 110 bin euro'da karar kılmış.

Alarko GYO Alarko-DİM İş Merkezi'ndeki 4 bağımsız bölümü 39.6 milyon TL'ye sattı!

Alarko GYO tarafından, Alarko-DİM İş Merkezi'nin 1-2-3-4 no.lu bağımsız bölümleri 39 milyon 640 bin Türk Lirası+KDV bedelle Sürgü Gayrimenkul Yatırım A.Ş.'ye satıldı. 

Alarko Şişhane binasının değeri ne kadar?

Alarko GYO Şişhane DİM İş Merkezi'nin pazar değeri 19 milyon 75 bin TL olarak belirlenirken, KDV dahil 22 milyon 508 bin 500 TL olarak belirlendi. Binanın KDV dahil pazar kira değeri 89 bin 90 TL oldu. 

Alarko GYO Şişhane DİM İş Merkezi ekspertiz değerleme raporu!

Alarko GYO'nun portföyünde yer alan Şişhane DİM İş Merkezi için değerleme kuruluşunca hazırlanan ekspertiz değerleme raporu yayınlandı. 

Alarko GYO Şişhane DİM İş Merkezi değerleme raporu!

Alarko GYO portföyündeki Şişhane DİM İş Merkezi'nin 30 Aralık 2019 tarihli raporunun 4.18 maddeleri revize edildi.

Şişhane Alarko-Dim İş Merkezi 2019 yıl sonu değerleme raporu!

Alarko Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı portföyünde yer alan Şişhane DİM İş Merkezi için hazırlanan ekspertiz değerleme raporunu yayınladı...

Sarıyer'deki Bilezikçi Çiftliği restore edilecek!  

İstanbul Sarıyer'deki Bilezikçi Çiftliği restore edilecek. İstanbul Üniversitesi tarihi yapının restorasyon çalışmaları için hazırlıklara başladı. 

Şişhane Alarko-Dim İş Merkezi değerleme raporu 2018!

Alarko Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı portföyünde bulunan Şişhane Alarko-Dim İş Merkezi ekspertiz değerleme raporunu yayınladı...

Şişhane Alarko-Dim İş Merkezi 2017 değerleme raporu!

Alarko Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın Şişhane Alarko-Dim İş Merkezi ekspertiz değerleme raporu yayınlandı.

Sefaköy-Halkalı-Başakşehir havaray hattı 2019 yılında hizmete girecek!

Sefaköy-Halkalı-Başakşehir hattına yapılacak havaray için ihaleyi Alarko Holding bağlı ortaklığı Alsim Alarko kazandı. Alsim Alarko bu işi KDV hariç 1.292.000.000 TL bedelle yapacak.

Kocaeli Vezirçiftliği Semt Konağı'nda sona doğru!

Başiskele Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz, ''Semt konakları ve sosyal yaşam merkezleri inşa ediyor. Vezirçiftliği Mahallesi Semt Konağı ve Sosyal Yaşam Merkezi ise açılış için gün sayıyor.'' dedi.

Eski bakan İlker Tuncay Antalya'da at çiftliği kurdu!

ESKİ Tarım Orman ve Köyişleri Bakanı Tuncay, Antalya’nın Kundu turizm bölgesinde Lara Horse Club At Çiftliği’ni hayata geçirdi. Tuncay, "At ve binicilik benim tutkum. Siyasetten emekli olduktan sonra yapmak istediğimi Antalya’da hayata geçirdim" dedi.

Çekmeköy Sultançiftliği'ne aile sağlığı merkezi inşa edilecek!

Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, Sultançiftliği Mahallesi’ndeki aile sağlığı merkezinin nüfusa oranla yetersiz kalması üzerine, mahalleye yeni bir aile sağlığı merkezi yapılması için harekete geçti.

Kabataş-Beşiktaş metro hattı inşaatı protesto edildi!

Cihangir Park Forumu, Beyoğlu Kent Savunması ve Beşiktaş Kent Dayanışması, Kabataş-Beşiktaş metro hattı inşaatı için Fındıklı Parkı’nı kapatan Alarko Holding’i protesto etti.

Alarko Bilezikçi Çiftliği Haberi

Alarko Bilezikçi Çiftliği


  

Alarko, 6.1 milyon euro tazminatı beğenmedi


Alarko, Bilezikçi Çiftliği'ne AİHM'de açtığı davada 55.7 milyon dolar tazminat talep etmişti. Mahkeme, 6 milyon 110 bin euro'da karar kıldı. Alarko, ''Karar hakkaniyetli değil'' dedi.


TEBERNÜŞ KİREÇCİ


    Alarko, bağlı şirketi Yıltaş'ın açtığı davada Türkiye'nin 6.1 milyon euro tazminata mahkum edilmesinden memnun kalmadı. Şirketten yapılan açıklamada, ''Karar hakkaniyetli değil'' denildi.

    Yıltaş, aldığı arazinin (Bilezikçi Çiftliği) kamulaştırılması üzerine Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nde (AİHM) dava açmış. 

    Bu davada şirket, 55 milyon 750 bin dolar tazminat istemişti. AİHM'de ise Türkiye'nin 6.1 milyon euro tazminat ödemesine karar verildi. Şirket, AİHM'in verdiği kararı eleştirdi. 

    Yıltaş'tan yapılan...