04 / 05 / 2024

alarko riva arazi davası sonucu

alarko riva arazi davası sonucu

Alarko Holding A.Ş., şirketlerinden Riva arazilerinin sahibi olan Al-Riva Arazi Değerlendirme Konut İnşaat ve Ticaret A.Ş. aleyhine Mehmet Halim Celaloğlu varisleri tarafından açılan dava Alarko lehine sonuçlandı...

ÖİB’den Riva’da arazi satışı!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), İstanbul’un Beykoz ilçesi Çayağzı (Riva) Mahallesi’nde yer alan bazı taşınmazları özelleştirme kapsamında ihaleye çıkaracak. 

Riva'daki değerli arazi satılamadı!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nın (ÖİB) dün halesini yaptığı Beykoz Riva’daki 35 dönüm üzerindeki arazi için yeterli teklif gelmedi.

Riva'daki değerli arazi için iki teklif!

Galatasaray Spor Kulübüne ait Riva arazisinin 3.1 milyar liraya satışı sonrası gözler Riva'da yer alan Milli Takım Oteli'nin arazisine çevrildi. Arazinin ihalesi Çarşamba günü gerçekleşecek.

Riva Legend Otel'in arsası satılıyor!

Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Riva'nın en değerli arazisini satışa çıkarıyor. 186 odalı turizm işletmesi bulunun arazi için teklifler Temmuz ayının 24’üne kadar alınacak.

Galatasaray, Riva'nın yerine yeni arazi buldu!

Ankara’da bir dizi görüşmelerde bulunan Galatasaray Başkanı, 22 Ekim’de genel kurulun öncesinde üyelere bir sürpriz yapacağı öğrenildi. Dursun Özbek’in, Riva’nın yerine yeni bir arazi bulduğu, anlaşmanın an meselesi olduğu ifade edildi.

Galatasaray'ı Riva'daki arazi de kurtaramadı!

UEFA'ya finansal kurtuluş yol haritasını sunan Galatasaray'ı UEFA karşılaşmalarından 1 yıl men eden ceza resmen açıklandı. Galatasaray'ın UEFA'ya sunduğu kurtuluş yol haritasının temelinde Riva arazisi vardı.

2006 yılında Riva'da 120 milyon dolarlık İngiliz alımı!

2006 yılında Ottoman Finance Company, Türkiye'de kurduğu Osmanlı Yapı adlı şirket aracılığı ile Riva'dan, Celaloğlu Ailesi'nden, 88 parselden oluşan, 1 milyon metrekare genişliğinde arazi satın almış.

Beykoz Riva'da 5 bin dönümlük arazi 1 milyar dolara satışta!

İstanbul'da Beykoz Riva'da satılık bir arazi için internette verilen ilan dikkat çekti. İlana göre; 5 bin dönümlük arazi 1 milyar dolara satılıyor.

Riva'daki arazi Galatasaray'dan alınmayacak!

Riva arazisinin belediye tarafından Galatasaray Kulübü'nün elinden alınacağı iddialarının gerçeği yansıtmadığı ortaya çıktı.

Eyfel Yapı Riva'da Pak Holding'den arazi alıyor!

Eyfel Yapı, Kidstown Riva'nın yanındaki 51 bin metrekare arazi için Pak Holding'le görüşmelere başladı. Hasılat paylaşımı modeliyle yapılacak olan proje, Kidstown Riva'dan farklı bir konseptle hayata geçirilecek...

Celaloğlu'nun Riva arazi davası Alarko lehine sonuçlandı!

Alarko Holding A.Ş., şirketlerinden Riva arazilerinin sahibi olan Al-Riva Arazi Değerlendirme Konut İnşaat ve Ticaret A.Ş. aleyhine Mehmet Halim Celaloğlu varisleri tarafından açılan dava Alarko lehine sonuçlandı...

Pak Holding'den Riva'da 50 milyon dolarlık arazi operasyonu!

Pak Şirketler Topluluğu Riva'da İngilizlere ait Osmanlı Fonu'nun 1 milyon metrekarelik arazinin 500 bin metrekarelik kısmını yaklaşık 60 milyon dolar ödeyerek aldı. Geriye kalan 400 bin metrekarelik kısmının alımı için ise opsiyon koyuldu...

Alarko Tuzla Orhanlı’ya konut yapacak!

Alarko Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı 2006 yılında yapı ruhsatını aldığı Tuzla Orhanlı’daki arsası üzerinde konut yapacak. 104 dönüm alana sahip olan arazi daha önce üniversite olarak planlanmış ve sonra iptal edilmişti…

alarko riva arazi davası sonucu Haberi

alarko riva arazi davası sonucu


Alarko Holding tarafından yapılan açıklama şöyle:


Grubumuz şirketlerinden Al-Riva Arazi Değerlendirme Konut İnşaat ve Ticaret A.Ş. ( Riva arazilerinin sahibi olan şirketimiz ) ile ilgili olarak Mehmet Halim Celaloğlu varisleri tarafından İstanbul 8. Asliye Ticaret Mahkemesi'nde açılmış bulunan dava hakkında, adı geçen Mahkeme tarafından Şirketimiz lehine verilen karar Yargıtay 11. Hukuk Dairesi'nce de temyiz yoluyla incelenerek onaylanmış ve 26.07.2013 tarihinde kamuoyuna duyurulmuştu. 


Bu defa davacıların karar düzeltme talebi Yargıtay 11. Hukuk Dairesi'nce incelenerek reddedilmiş ve hukuki süreç Grup Şirketimiz lehine...