07 / 05 / 2024

Alaşehir Kurşunlu Han restorasyonu ne zaman bitecek

Alaşehir Kurşunlu Han restorasyonu ne zaman bitecek

AK Parti Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş, Alaşehir’de restorasyonu devam eden Kurşunlu Han ile ilgili bilgiler verdi. Yurttaş restorasyon işleminin tamamlanmak üzere olduğunu ve Alaşehir’in tarihi değeri olan güzel bir esere kavuşacağını söyledi...

Tarihi Kurşunlu Han Türkiye'nin desteğiyle restore edilecek!

Üsküp’teki en önemli Osmanlı eserleri arasında yer alan Kurşunlu Han’ın kullanım hakkı bugün Yunus Emre Enstitüsüne devredildi. Kurşunlu Han Türkiye’nin desteğiyle restore edilip tarihe kazandırılacak.

Antalya Kurşunlu Cami açıldı!

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Aksu Kurşunlu’da inşa edilen yeni cami hizmete açıldı.

Antalya Kurşunlu Cami tamamlandı!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Antalya Büyükşehir Belediyesi, Aksu Kurşunlu Cami ve Kent Mezarlığı projesini tamamladı.

Tarihi Kurşunlu Han restore ediliyor!

Geçtiğimiz 2015 yılında terör örgütü FETÖ’ nün elinden alınarak restorasyon karşılığı 25 yıllığına Şehzadeler Belediyesine teslim edilen Tarihi Kurşunlu Han’da yapılan restorasyon çalışmaları sürüyor.

KYK'dan Manisa Alaşehir'e 300 kişilik yurt!

Gençlik ve Spor Bakanlığı Yükseköğrenim Kredi Yurtlar Kurumu Manisa Alaşehir'e 300 kişilik yurt inşa edecek. AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, yurdun Alaşehir ilçesi ve öğrencilere hayırlı olmasını diledi.

Kurşunlu TOKİ 2. Etap başvuru tarihleri!

Kurşunlu TOKİ 2. Etap son başvuru tarihi bugün olarak belirlendi. Projede 182 adet konut bulunuyor.

Bursa Kurşunlu’ya Gençlik ve Aile Danışma Merkezi!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, ‘Sağlıklı bir Bursa’ hedefiyle sürdürülen çalışmalar kapsamında, Gemlik Kurşunlu'ya ‘Gençlik ve Aile Danışma Merkezi inşa ediyor.

Malatya Kurşunlu eski belediye binası restore edildi!

Malatya'nın Hekimhan ilçesine bağlı Kurşunlu Mahallesi’nin eski belediye binası, Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edildi.

Manisa Alaşehir'de icradan 6.3 milyon TL'ye satılık 5 gayrimenkul!

Alaşehir İcra Dairesi, Manisa Alaşehir'deki 3 arsayı ve 2 binayı 6 milyon 329 bin 700 TL'ye satışa çıkardı. Gayrimenkullerin satış bedeli olarak belirlendi.

Manisa Alaşehir Otobüs Terminali tamamlanıyor!

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin Alaşehir’de hayata geçirdiğiı Yeni Otobüs Terminali’nde inşaat çalışmaları sorunsuz devam ediyor.

Alaşehir Çok Amaçlı Etkinlik Salonu açılış için gün sayıyor!

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin Alaşehir'de hayata geçirdiği Çok Amaçlı Etkinlik Salonu hizmete girmek için gün sayıyor.

Çankırı Kurşunlu İçmesuyu Tesisleri'nde sona doğru!

DSİ Genel Müdürü Murat Acu, Kurşunlu içmesuyu tesisleri işi kapsamında kurşunlu ilçe merkezine 2060 yılına kadar 79 milyon metreküp içmesuyu temin edileceğini belirtti.

Manisa Alaşehir projeleri masaya yatırıldı!

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, Alaşehir Belediye Başkanı Gökhan Karaçoban’ın da katılımıyla toplantı düzenleyerek, Alaşehir’de yürütülen çalışmaları ve ilçede hayata geçirilecek projeleri masaya yatırdı.

Alaşehir Kurşunlu Han restorasyonu ne zaman bitecek Haberi

Alaşehir Kurşunlu Han restorasyonu ne zaman bitecek


AK Parti Manisa Milletvekili Dr. Muzaffer Yurttaş, Alaşehir’de restorasyonu devam eden Kurşunlu Han ile ilgili bilgiler verdi. Yurttaş restorasyon işleminin tamamlanmak üzere olduğunu ve Alaşehir’in tarihi değeri olan güzel bir esere kavuşacağını söyledi.


Yurttaş açıklamasında “Kurşunlu Han Kervansaray olarak yapıldığı bilinmektedir. Bu hanın Semiz Ali Paşa veya Gedik Ali Paşa tarafından yapıldığı sanılmaktadır. 1548-1553 yıllarında yapıldığı tahmin edilen bu yapıt 3 katlı olarak inşa edilmiş, ancak günümüze sadece zemin katın dehlizleri kalabilmiştir. Üç katlı hanın bodrum katında 16 dükkan, orta ve üst katında oturma ve dinlenme salonları bulunmaktadır. Mülkiyeti Vakıflar Genel Müdürlüğüne ait olan Han aslına uygun olarak restore edilmektedir. Bizim de isteğimiz Kurşunlu Han’ın aslına uygun olarak ve tarihi görüntüsü bozulmadan restore edilmesidir. Gayet güzel bir eser ortaya çıkacak....