02 / 05 / 2024

Albatros Parkında son durum

Albatros Parkında son durum

2013’te Büyükçekmece’de başlayan yeşil alan kavgası son günlerde yeniden alevlendi. Sahildeki ‘Albatros Parkı’nın sahibi Büyükçekmece Belediyesi. Belediye bu alanda otel, rezidans ve dükkan yapmak istiyor.

Rumeli Hisarüstü-Aşiyan Füniküler Hattı'nda son durum ne?

Rumeli Hisarüstü bölgesi ile Aşiyan Parkı arasında hayata geçirilen Rumeli Hisarüstü-Aşiyan Füniküler Hattı'nda son durum ne? İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, açıklamalarda bulundu...

Büyükçekmece Albatros Parkı'na otel yapılması mecliste reddedildi!

İstanbul Büyükçekmece'de yer alan son yeşil alanlardan Albatros Parkı CHP'li belediye tarafından imara açılmak istendi. Parkın imar değişiklik planı İBB Meclisi’ne taşındı. 20 katlı binaların inşası için parkı imara açma isteği AK Parti ve MHP'nin oyları ile kabul edilmedi. 

Küçükelmalı Tabiat Parkı'nın inşaatında son durum!

Bilecik'in Pazaryeri ilçesinde bulunan Küçükelmalı Tabiat Parkı'nda inşaat çalışmaları hızla devam ediyor...

Malazgirt Meydan Muharebesi Milli Parkı'nda sona gelindi!

Muş'un Malazgirt ilçesinde yapımı süren Malazgirt Meydan Muharebesi Tarihi Milli Parkı'nda çalışmalar son hızıyla devam ediyor. 70 bin metrekarelik alana kurulan milli parkın turizmi canlandırması hedefleniyor.

Albatros Parkı arazisinde son durum!

Demir Grup Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir İstanbul Büyükçekmece’deki Albatros Parkı arazisiyle ilgili açıklamalar yaptı.

Albatros Parkı'nın satılmasına tepkiler çığ gibi büyüyor!

CHP’li belediyenin Büyükçekmece’deki son yeşil alanı olan Albatros Parkı'nı satmasına tepkiler çığ gibi büyüyor.

Gebze Macera ve Aksiyon Parkı'nda sona gelindi!

Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, son aşamasına gelinen Macera ve Aksiyon Parkı'nda incelemelerde bulundu. Başkan Köşker, yapımı tamamlanan dağ kızağının ilk test sürüşünü yaptı.

Gebze Macera ve Aksiyon Parkı'nda son aşamaya gelindi!

Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, Eskihisar’ı cazibe merkezi haline getirecek olan ve yapımı son aşamaya gelen “Macera ve Aksiyon Parkı'nı inceledi.

Kayseri Keykubat Parkı'nda son durum!

Kayseri’nin yeni yaşam alanı olacak olan Keykubat Parkı için proje çalışmaları sürüyor. Eklenen yeniliklerle tadil edilen projenin son durumu Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik’e sunuldu.

Gebze Macera Parkı'nda son durum!

Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker’in en prestijli projelerinin başında gelen ve çalışmaların hız kesmeden sürdüğü Eskihisar Macera ve Aksiyon Parkı’nda; 510 metre uzunluğundaki dağ kızağı parkurunda rayların montajı işlemlerine başlandı

Kocaeli Doğal Yaşam Parkı’nda çalışmalar son sürat!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı tarafından Kartepe’nin Uzuntarla ve Eşme mahalleleri arasında kalan 2 bin dönümlük ormanlık alan içerisinde kurulan doğal yaşam parkında çalışmalar devam ediyor.

Ordu Rüsumat Parkı'nda son aşamaya gelindi!

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, içerisinde şehitlik anıtının da bulunacağı Rüsumat Parkı Projesi’nin son aşamada olduğunu belirtti.

Gölcük Yunusemre Parkı'nda son durum!

Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Yunus Emre Mahallesi'nde yapımına devam edilen ve yapımında büyük aşama kaydedilen park alanını yerinde inceleyerek çalışmalar hakkında bilgi alışverişinde bulundu.

Albatros Parkında son durum Haberi

Albatros Parkında son durum

İstanbul Büyükçekmece’de sahile yakın 30 bin metrekare yeşil alan belediye ile bölge halkının arasını açtı.

2013’te Büyükçekmece’de başlayan yeşil alan kavgası son günlerde yeniden alevlendi. Sahildeki ‘Albatros Parkı’nın sahibi Büyükçekmece Belediyesi. Belediye bu alanda otel, rezidans ve dükkan yapmak istiyor. Bölge halkı ve sivil toplu kuruluşları ise buna karşı. Dönem dönem bölgede eylem yapan, durumu protesto eden ‘Diren Büyükçekmece Platformu’, yaklaşık 30 bin metrekare alanda ağaç kesildiğini iddia ediyor. Bunun üzerine parka çadır kuran ve 27 gün nöbet tutan platform temsilcileri pazar günü polis ve zabıta müdahalesi ile alandan çıkarıldı. Platform sözcülerinin açıklamalarına göre 20 kişi gözaltına alındı, sonrasında serbest kaldı.


Yapılaştırmayın

Parkın yapılaşmaya açılmaması için mücadeleye devam edeceklerini belirten Diren Büyükçekmece Platformu temsilcileri İlker Kolukısa ve Pelin Çınar, CHP İl Başkanlığı’na...