02 / 05 / 2024

Albayraklar Sitesi yeniden inşa edilecek mi

Albayraklar Sitesi yeniden inşa edilecek mi

Bağcılar Demirkapı Mahallesi'nde bulunan yer alan ve kentsel dönüşüm kapsamında yenilenecek site için 224 daire sahibi kira başvurusunda bulundu ve bunlara aylık 735 lira kira yardımı yapıldı.

Mersin Mezitli sanayi sitesi inşaatı yeniden gündemde!

Mersin Mezitli'de yapılacak sanayi sitesinin inşaatı meclis toplantısında yeniden gündeme alındı. 

Antalya Demre Sanayi Sitesi'nin inşaatı yeniden başladı! 

Antalya Demre Belediyesi'nce Beymelek Mahallesi'nde inşa edilen Yeni Demre Sanayi Sitesi'nde inşaat çalışmaları yeniden başladı. 

Elbistan Nezihkent Sitesi'ndeki kentsel dönüşüm çalışmalarında son durum!

Yunus Emre (Saraykent) Mahallesi’nde kentsel dönüşüm başlatarak eski binaları yıkıp, yenilerini yapmak için yola koyulan Nezih İnşaat, inşaat maliyetlerindeki anormal artış karşısında bir süre faaliyetini durdurduğu ‘Nezihkent Sitesi’ndeki çalışmalara yeniden başladı...

Ataşehir Yakut Sitesi'nin dönüşümüne üç firma talip!

Kentsel dönüşümün sık sık gündeme geldiği Ataşehir'de yer alan Yakut Sitesi de kentsel dönüşüm kapsamında yıkılıp yeniden yapılacak. İşte Yakut Sitesi'nin dönüşümüne talip olan üç firma...

Rize Yakut 2 Sitesi'nin F Blok'u teslim edildi!

Rize Gülbahar Mahallesi'nde riskli yapı olarak tespit edilip yıkılan ve Ribelsan tarafından yeniden inşa edilen Yakut 2 Sitesi'nin F Blok'u tamamlanarak hak sahiplerine teslim edildi.

Bağcılar'daki Pınarkent Sitesi kentsel dönüşümle yenileniyor!

Son yıllarda cazibe merkezi olma yolunda ilerleyen Bağcılar’da, Kentsel Dönüşüm Projesi ilçe sakinlerinin yüzde 100 mutabakatı ile devam ediyor. Bu kapsamda yeniden yapmak için Pınarkent Sitesi’ndeki 172 dairelik 6 blokun yıkımı ilçe sakinlerinin katılımıyla gerçekleştirilecek.

Bursa Nilüfer Sitesi için ruhsat alındı mı?

Nilüfer’de yıkılan ve yeniden inşaatı için müteahhitle sözleşme yapan Nilüfer Sitesi’nin izni davalıktı. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe dün"Nilüfer Sitesi, ruhsatı aldı” diyordu... İşte Serkan İnceoğlu'nun Bursa Hakimiyet Gazetesi'ndeki yazısı:

Eskişehir Küçük Sanayi imar planı yeniden Meclis'e sunuldu!

Şubat ayı meclis toplantısında karara bağlanmayan ve oy çokluğuyla rededilen Eskişehir küçük sanayi sitesi kentsel dönüşüm ve gelişim projesine ilişkin 1/5000'lik plan yeniden meclise sunuldu. Madde oy çokluğuyla komisyona havale edildi.

Ankara Mobilyacılar Sitesi yeniden inşa edilmeli!

Siteler GİAD Başkanı Yönetimi, "TOKİ'nin Kayseri Mobilyacılar Sitesi projesini Ankara'ya da istiyoruz" dedi, TOKİ Başkanı'na, "Bunu yapın, tarihe geçin" çağrısında bulundu.

İçerenköy İETT Sitesi imar planı yeniden askıda!

İstanbul Ataşehir ilçesi İçerenköy Mahallesi İETT Sitesi kentsel dönüşüm amaçlı 1/5.000 ölçekli nazım ve 1/1.000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği yeniden askıya çıkarıldı...

Bursa Nilüfer Sitesi yeniden yapılacak!

Nilüfer Sitesi, mülk sakinlerince yıkılarak yeniden yapılacak. Altepe, kendileri kentsel dönüşüm başlatan Nilüfer Sitesi sakinlerinin örnek bir çalışmaya adım attıklarını belirtti.

Bursa BESOB Sanayi Sitesi'nde inşaat çalışmaları başladı!

Bursa'da şehir içinde dağınık olarak faaliyet gösteren küçük esnafın kent dışında bir çatı altında toplanmasını amaçlayan BESOB Sanayi Sitesi'nde inşaat çalışmaları yeniden başladı.

BESOB Sanayi Sitesi'nde inşaat çalışmaları yeniden başladı!

Bursa’da faaliyet gösteren küçük esnafın bir çatı altında toplanmasını amaçlayan ve temeli 29 Mayıs 2011’de Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç tarafından törenle atılan BESOB Sanayi Sitesi’nde inşaat yeniden başladı.

Albayraklar Sitesi yeniden inşa edilecek mi Haberi

Albayraklar Sitesi yeniden inşa edilecek mi

Bağcılar Belediye Başkanlığı ise süreçle ilgili basında yer alan haberler konusunda yazılı bir açıklamada bulundu:



Açıklamada şu ifadelere yer verildi:



'İlçemiz Demirkapı Mahallesi sınırlarında bulunan Albayraklar Sitesi 16.04.2013 tarih ve 2013/28650 sayılı Resmi Gazete ile Bakanlar Kurulu tarafından “riskli alan” ilan edilmiştir.


Sitenin tespit analiz ve planlama çalışmaları, Eylül 2013’te Kamu İhale Kanununun 22/b maddesince ihale edilerek 1/5000 ve 1/1000 imar planı değişikliği çalışmalarına başlanmıştır.'


716 daireden oluşan sitede 367 kişi ön protokol imzalayarak dairesini boşaltmış ve diğerleri ile ilgili işlemler devam ediyor. Bu binada yaşayan vatandaşlara aylık 735 lira olarak 36 ay kira yardımı yapılmaktadır.


Albayraklar sitesinde 224 daire sahibi kira başvurusu yapmış olup, bunlardan 209’una kira yardımı yapılmaktadır.


1/5000 ölçekli nazım imar planı ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişiklikleri 20.03.2015 tarihinde askıya...