14 / 05 / 2024

alberta

alberta

Kanada'nın Alberta eyaletine bağlı Fort McMurray kentinde bir yol inşaatında kazı sırasında 110 milyon yıllık olduğu sanılan fosil bulundu...

Kanada'daki Türkler Edmonton'a cami yaptırıyor!

Kanada'nın Alberta eyaletinin başkenti olan Edmonton'da yaşayan Türkler, yeni bir cami yaptırıyor.

Kanada'da ev yapmak için kazılan temelden 60 milyon yıllık fosiller çıktı!

Kanada'nın Alberta eyaletine bağlı Calgary kentinde bir inşaat kazısında 60 milyon yıllık fosiller bulundu. Fosillerin bulunduğu kayaları inceleyen Calgary Üniversitesi paleontolojistlerinden Darla Zelenitsky, kazıdan beş balık fosili çıktığını söyledi..

Kanada'daki inşaat kazısında 60 milyon yıllık fosiller çıktı!

Kanada’nın Alberta eyaletine bağlı Calgary kentinde bir inşaat kazısında 60 milyon yıllık fosiller bulundu. Zelenitsky, her bir balığın cüzdan büyüklüğünde olduğunu kaydetti.

Keystone XL Petrol Boru Hattı'na ABD'den onay!

Keystone XL Petrol Boru Hattı'na ABD'den onay çıktı. ABD Temsilciler Meclisi, Kanada'nın Alberta eyaletiyle ABD'nin Nebraska eyaleti arasında kurulmasını öngörülen "Keystone XL Petrol Boru Hattı"na ilişkin yasa tasarısını onayladı.

Kanada’nın Alberta eyaletinde 4.1 şiddetinde deprem meydana geldi!

Kanada’nın Alberta eyaletine bağlı Calgary kentinde 4.1 şiddetinde deprem meydana geldi.Kanada Jeolojik Araştırmalar Merkezi, Alberta'nın depremin nadir görüldüğü bir eyalet olmasına karşın, yaşanan sarsıntının normal olduğunu duyurdu.

Kanada'daki orman yangınları kontrol altına alınamıyor!

Kanada'nın Alberta ve British Colombia eyaletlerinde 12 ayrı yerde başlayan orman yangınları kontrol altına alınamıyor. Merkez, bölgedeki yangınlar için de lokal acil yardım çağrısında bulundu.

Kanada’da orman yangını çıktı!

Kanada’da orman yangını çıktı. Alberta ve British Colombia eyaletlerinde 12 ayrı yerde başlayan orman yangınları kontrol altına alınamıyor. Merkez, bölgedeki yangınlar için de lokal acil yardım çağrısında bulundu.

Kanada'da boru hattı inşaatından dinazor fosili çıktı!

Kanada’nın Alberta eyaletinin güneydoğusunda devam eden ve ekim ayında bir dinazor fosili bulunan petrol boru hattı inşaatından, bir fosil daha çıktı. Dinazor fosilinin en az 68 milyon yıllık ördek gagalı bir tür olduğu bildirildi...

Kanada'da yol inşaatında 110 milyon yıllık fosil bulundu!

Kanada'nın Alberta eyaletine bağlı Fort McMurray kentinde bir yol inşaatında kazı sırasında 110 milyon yıllık olduğu sanılan fosil bulundu...

alberta Haberi

alberta

     Alberta Royal Tyrrell Müzesi'nden Dr. Donald Henderson, geçen ay sonunda ortaya çıkan fosilin incelemesinin tamamlandığını açıkladı. 

     Dr. Henderson, fosilin 110 ile 114 milyon yaşında, denizlerde yaşayan tam uzun boylu ve Mezozik Zaman'ın 3 alt bölümünden sonuncusu olan Kretase Dönemi'ne ait bir pliozor (deniz sürüngeni) olduğunu söyledi. 

     Dr. Donald Henderson, pliozorun kafatası ve bir kanatçığı dışında iskeletinin tam olduğunu kaydetti. 

     Fosilin, bölgede son 3 yılda bulunan 4. pliozor olduğu...