21 / 05 / 2024

alçı levha duvar sistemleri

alçı levha duvar sistemleri

Mehmet Tunaman, alçı levha duvar sitemlerinin, çok kısa sürede inşa edilmesi gereken depreme dayanıklı kentsel dönüşüm projesi konutları için ideal bir yapı malzemesi olduğunu belirtti...

İstanbul'da son dakika kentsel dönüşüm: Yıkılan binanın yan apartmanın duvarı yok!

İstanbul Avcılar’da kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında yıkımı gerçekleştirilen binanın, bitişiğindeki apartmanın balkon duvarının olmadığı ortaya çıktı. İşte ayrıntılar...

Tuzla'da kentsel dönüşüm alanında korkutan olay! Toprak kaydı, duvar çöktü!

İstanbul Tuzla'da kentsel dönüşüm çalışmaları esnasında hafriyat çalışması yapılan yerde ilk olarak toprak kaydı ardından da duvar çöktü. Bina sakinleri ''can güvenliğimiz yok'' diyerek korkutan olayı anlattı...

Üsküdar'da 6 bloklu sitenin istinat duvarı çöktü! Bina acil boşaltıldı!

Üsküdar'da 6 bloklu bir sitede açık otoparkın istinat duvarı inşaat çalışması nedeniyle çöktü. Sitede bulunan 4 katlı 20 daireli apartman tedbir amaçlı boşaltıldı. 

Kentsel dönüşüm çalışmaları konutların perişanlığını gözler önüne seriyor... Bina yıkıldı; yan apartman duvarsız kaldı

İstanbul'da kentsel dönüşüm çalışmaları hızlandırıldı. Bu kapsamda Zeytinburnu'nda kentsel dönüşüm kapsamında yapılan yıkım sırasında, yan binanın duvarının olmadığı ortaya çıktı. 

Tel Alüminyum 40 TL! Hurda alüminyum alım fiyatları belli oldu! İşte 6 Ocak 2023 fiyat listesi…

Hurda alüminyum alım fiyatları belli oldu! İşte 6 Ocak 2023 fiyat listesi… Tel Alüminyum 40 TL, Levha Araiş Alüminyum 35 TL, Alüminyum talaş 21,50 TL seviyelerinden satılıyor.

Bursa Kanal İnegöl'de istinat duvarı çalışmaları tamamlandı!

İnegöl Belediyesi tarafından yapılan Kanal İnegöl projesinde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Proje dahilinde istinat duvarının inşaatı tamamlandı. 

Saffet Erdem Alçı Levha Danışmanlık Ve Uygulama Limited Şirketi kuruldu!

Saffet Erdem Alçı Levha Danışmanlık Ve Uygulama Limited Şirketi bugün Esenler'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Saffet Erdem tarafından kuruldu.

Konya'da güçlendirme yapılan okulun duvarı çöktü: 1 ölü!

Konya'nın Ilgın ilçesinde, güçlendirme ve onarım çalışması yapılan okulun duvarının çökmesi sebebiyle 1 işçi hayatını kaybetti. 

Galata Kulesi'nin yıkılan duvarı yeniden örüldü!

İstanbul Büyükeşhir Belediyesi, Galata Kulesi’nde onaylı restorasyon projesi olmadan yapılan hiltili çalışma için Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunurken, dün yıkılan duvarın alelacele yeniden örüldüğü belirlendi.

İzmit'te cami inşaatında duvar çöktü!

İzmit'te, yeniden inşa edilen bir caminin taş örme duvarı, yağmur nedeniyle çöktü. Çöken duvarın enkazının kaldırılması için çalışma gerçekleştirdi.

Başakşehir'de istinat duvarı çökmesi ile ilgili inceleme başlatıldı!

Kayaşehir’de bir sitenin istinat duvarı çöktü. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, olayla ilgili gerekli çalışmaların süratle gerçekleştirildiğini söyledi.

Bursa'da bina yerine istinat duvarı ruhsatıyla dolandırıcılık iddiası!

Bursa'nın Gürsu ilçesinde, düşük peşinat ve faizsiz taksitlerle toplu konut inşa edeceği taahhüdünde bulunan firmaya ödeme yaptıklarını  ancak araziye sadece istinat duvarı ruhsatı alınarak mağdur edildiklerini söylediler. 

Tokat'ta sitenin istinat duvarı çöktü!

Tokat'ta bir mahallede sitenin istinat duvarı çöktü. Belediye ekipleri tarafından toprağın kaldırılması ve çöken alanın onarılması için çalışma başlattı.

alçı levha duvar sistemleri Haberi

alçı levha duvar sistemleri
Türkiye Alçı Üreticileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Tunaman, alçı levha duvar sitemlerinin, çok kısa sürede inşa edilmesi gereken depreme dayanıklı kentsel dönüşüm projesi konutları için ideal bir yapı malzemesi olduğuna dikkat çekti. Tunaman, alçı levhaların diğer duvar yapım malzemelerine göre 6-10 kat daha hafif olduğunu belirtti.

Bina yapımında yapısal olmayan elemanlar, ne kadar hafif malzemelerden seçilirse betonarme karkas sistemi o kadar narinleşecek ve sonucunda yapım maliyeti düşecek, yer kaybı azalacaktır. Bu tespiti yapan Türkiye Alçı Üreticileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Tunaman, bir binada en önemli ölü yükü oluşturan ancak 1998 deprem yönetmeliğinde yapısal olmayan malzeme olarak kabul edilen bina içindeki bölme duvarların yapımında kullanılan alternatif malzemelerden birinin alçı levhalar olduğunu söyledi.

Yer kazancı da sağlıyor Tunaman, sözlerini şöyle sürdürdü:...