10 / 05 / 2024

ale konutu tapu şerhi

ale konutu tapu şerhi

Aile konutu, resmi olarak evli olan ailelerin yaşamını sürdürdükleri mekana deniyor. Bu tür taşınmazların tapu kütüğüne aile konutu şerhi konulabiliyor. Peki, aile konutu şerhi nasıl konulur 2015?

Aile konutu şerhi nedir, ne işe yarar? Aile konutu şerhi nasıl konulur?

Aile konutu şerhi, tapu kütüğüne işlenebilen şerh türlerinden birisi olarak biliniyor. Aile konutu müessesesi, Türk Medeni Kanununun 194. maddesi ile mevzuatımıza dahil edilmiştir. Peki, Aile konutu şerhi nedir, ne işe yarar? Aile konutu şerhi nasıl konulur? İşte tüm detaylar...

Tapu 2 kişi üzerine olursa masraf ne kadar?

Taşınmaz mal tapuları birden fazla kişi üzerine olabiliyor. Bir konutu ortak alan iki kişi tapuda ne kadar masraf ödeyeceğini merak ediyor. Peki, tapu 2 kişi üzerine olursa masraf ne kadar?

Aile konutu şerhi dilekçesi 2021!

Ailelerin beraber yaşadıkları konutların tapusuna aile konutu şerhi konulabiliyor. Bu işlem için bir dilekçe ile tapu müdürlüğüne başvurabiliyor. İşte aile konutu şerhi dilekçesi 2021...

Aile konutu şerhi nasıl koyulur?

Evinin üzerine aile konutu şerhi koydurmak isteyenler için eşlerden biri veya her ikisinin ilgili tapu müdürlüğüne gitmesi gerekiyor.

Aile konutu şerhi dilekçesi 2018!

Ailelerin birlikte ikamet ettiği konutların tapusuna aile konutu şerhi konulabiliyor. Bu işlem için bir dilekçe ile tapu müdürlüğüne müracaat edilebiliyor. İşte aile konutu şerhi dilekçesi 2018..

TOKİ Isparta Konutları'nın tapu işlemi gerçekleşti!

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç, Isparta'da yapılacak 4 bin TOKİ konutu için arazinin tapu işleminin yapıldığını açıkladı.

Aile konutu şerhi için dilekçe örneği 2016!

Aile konutu tapuya şerh edilebiliyor. Aile konutu şerhi için tapu dairesine gerekli belgeler ve bir dilekçe ile müracaat ediliyor. İşte aile konutu şerhi için dilekçe örneği 2016..

Aile konutu şerhi için gerekli evraklar!

Malik olmayan eş evin tapusuna aile konutu şerhi koyabiliyor. Aile konutu şerhi için tapu müdürlüğüne gerekli belgeler ile müracaat ediliyor. Peki, aile konutu şerhi için gerekli evraklar nelerdir?

Aile konutu şerhi harcı ödenir mi?

Aile konutu, eşlerin birlikte hayatını devam ettirdiği konut olarak tanımlanıyor. Aile konutu şerhi, tapu dairesine gerekli belgeler ile yapılacak müracaat ile konulabiliyor. Peki, aile konutu şerhi harcı ödenir mi?

Boşandıktan sonra aile konutu şerhi konulabilir mi?

Aile konutu şerhi tapu üzerine kayıtlı olanın diğer eşe sormadan 3. şahıslara devir ve temlik etmesini engellemek amacı ile konuluyor. Peki, boşandıktan sonra aile konutu şerhi konulabilir mi?

Tapu işlemlerinde eş muvafakatnamesi!

Türk Medeni Kanununun 194. Maddesine göre, aile konutu üzerinde hak sahibi eşin konutla ilgili tasarruflarının geçerliliğini diğer eşin açık rızasına bağlanıyor. İşte, tapu işlemlerinde eş muvafakatnamesi!

Aile konutu şerhi nereden istenir?

Eşlerin bütün yaşam faaliyetlerini gerçekleştirdiği, yaşantısına buna göre yön verdiği, acı ve tatlı günleri içinde yaşadığı, anılarla dolu mekâna aile konutu deniyor. Peki, tapu için aile konutu şerhi nereden istenir?

Aile konutu şerhi konulmasının şartları!

Aile konutu şerhi, tapu kendisine ait olmayan eşe verilmiş çok önemli bir hak olarak karşımıza çıkıyor. Peki, aile konutu şerhi konulmasının şartları nelerdir?

ale konutu tapu şerhi Haberi

ale konutu tapu şerhi

Aile konutu şerhi nasıl konulur 2015?

Aile konutu, resmi olarak evli olan ailelerin yaşamını sürdürdükleri mekana deniyor. Eşlerin bütün yaşam faaliyetlerini gerçekleştirdiği, yaşantısına buna göre yön verdiği, acı ve tatlı günleri içinde yaşadığı, anılarla dolu bir mekân olarak da ifade edilen taşınmazın tapu kütüğüne aile konutu şerhi konulabiliyor. Peki, aile konutu şerhi nasıl konulur 2015?


Medeni Kanun gereğince, eşlerin bütün yaşam faaliyetlerini gerçekleştirdiği, yaşantısına buna göre yön verdiği, acı ve tatlı günleri içinde yaşadığı aile konutunun tapusuna şerh konulabilmesi için, tapu dairesine müracaat edilmesi gerekiyor.


Aile konutu şerhi konulduktan sonra, bu ev üzerindeki tasarruf haklarında kısıtlamalar oluyor. Şerh sonrasında eşlerden biri, diğer eşin açık rızası bulunmadıkça evi satamıyor. Aile konutu şerhi ile ilgili Kanun esasları şu şekilde sıralanıyor:


Aile konutu şerhi..

Eşlerden biri, diğer...