Aile konutu şerhi dilekçesi 2018!
Ailelerin birlikte ikamet ettiği konutların tapusuna aile konutu şerhi konulabiliyor. Bu işlem için bir dilekçe ile tapu müdürlüğüne müracaat edilebiliyor. İşte aile konutu şerhi dilekçesi 2018..
Aile konutlarının tapusuna aile konutu şerhi konulabiliyor. Bu şerhin tapuda olması halinde malik olmayan eşin rızası alınmadan aile konutu devredilemiyor veya aile konutu üzerindeki haklar sınırlanamıyor.
Eşlerin maliki olduğu veya kira yoluyla edindikleri konutlar aile konutu olabiliyor. Buna karşın yazlık, dağ evi, yayla evi gibi dönemsel olarak yaşanılan yerler aile konutu olarak sayılmıyor.
Aile konutu şerhi, malik olmayan eş tarafından gerekli belgeler eşliğinde malik eşin rızası ya da mahkeme kararı aranmaksızın aile konutu şerhi konulabiliyor.
Ayrıca aile konutu şerhi konulması işlemine karşılık herhangi bir harç ödemesi yapılmıyor. Aile konutu şerhi dilekçe örneği 2018 aşağıda sıralanıyor:
Aile konutu şerhi dilekçe örneği 2018
............. TAPU SİCİL MÜDÜRLÜĞÜNE
AİLE KONUTU ŞERHİ
KOYDURMAK İSTEYEN :
ADRESİ :
KONU : Aile konutu şerhi konulması Talebinden ibarettir.
AÇIKLAMALAR :
1. Tapuda,..... Mevkii ......Pafta ......Parsel’de kayıtlı bulunan taşınmaz eşim ............. adına kayıtlıdır. Söz konusu taşınmazı eşim ile birlikte yıllardır ortaklaşa yaptığımız tasarruflar ve çalışmalar neticesinde almış bulunmaktayız. Almış olduğumuz bu taşınmazda birlikte oturmaktayız. Aile konutu olarak özgülenmiştir.
2. Medeni Kanunun madde 194/3 “....Aile konutu olarak özgülenen taşınmaz malın maliki olmayan eş, tapu kütüğüne konutla ilgili gerekli şerhin konulmasını isteyebilir..” hükmü uyarınca taşınmaza aile konutu şerhi konulmasını istiyorum.
NETİCE VE TALEP : Yukarıda arz ve izah ettiğim nedenlerden dolayı Tapuda,..... Mevkii …Pafta ...Parsel’de kayıtlı bulunan taşınmaz üzerine aile konutu şerhinin konulmasına karar verilmesini arz ve talep ederim. Saygılarımla.
Ad Soyad
EK : nüfus kayıt örneği
Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com