07 / 05 / 2024

Aleksis Çipras yunanistan yatırımları

Aleksis Çipras yunanistan yatırımları

İzmir'de 1'inci Kordon'daki Yunanistan Başkonsolosluğu olarak hizmet veren tarihi binanın restorasyonuna başlandı.Yunanistan 'da 2012 yılındaki ekonomik krizden çıkmak için yurt dışında sahip olduğu 30 gayrimenkulün satılacağı haberleri çıktı.

Yunanistan'da konut vergisi yarı yarıya düşecek!

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, vergi indirimleri ve maaş artışını içeren yeni ekonomi paketini açıkladı...

Yunanistan'daki kaçak yapı kaosu bitecek!

Yunanistan Başbakanı Aleksiz Çipras, 91 kişinin ölümüne neden olan yangınının ardından binlerce kaçak yapının yıkılacağını açıkladı. Çipras, kaçak binaların insanların sahile ulaşmasına engel olduğunu söyledi.

Yunanistan ve Bulgaristan'dan demir yolu hattı projesi!

Yunanistan ve Bulgaristan'da bulunan 6 limanı birleştirmesi planlanan demir yolu hattının inşası için mutabakat zaptı imzalandı. Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras ve Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov imza törenine katıldı.

Yunanistan'a cami inşa edilecek!

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, "Önümüzdeki dönem içerisinde Atina'da cami ve Müslüman mezarlığı inşasına doğru ilerliyoruz." ifadesini kullandı.

TAP açılış töreni gerçekleştirildi!

Trans-Adriyatik Doğalgaz Boru Hattı Projesi'nin (TAP) Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras ve proje ortağı ülkelerin üst düzey yetkililerinin katılımıyla açılış töreni gerçekleştirildi.

İzmir-Selanik seferleri, zirve toplantısında konuşuldu!

Ekrem Demirtaş, Türkiye'yi ziyaret eden Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras'ın Başbakan Ahmet Davutoğlu ile görüşmesinde İzmir ile Selanik arasına feribot seferleri konulması planının gündeme gelmesine ilişkin, "Selanik, Ege'nin Avrupa'ya çıkış kapısı ola

Yunanistan'da konut kredilerinde icraya izin verilmeyecek!

Yunanistan Başkanı Aleksis Çipras, hükümetinin mortgagelerde büyük bir icra dalgasına izin vermeyeceğini, bunun kreditörler ile Atina’da devam eden müzakerelerde kırmızı çizgileri olduğunu söyledi.

İzmir'deki Yunanistan Başkonsolosluğu binası restore ediliyor!

İzmir'de 1'inci Kordon'daki Yunanistan Başkonsolosluğu olarak hizmet veren tarihi binanın restorasyonuna başlandı. Yunanistan'da 2012 yılındaki ekonomik krizden çıkmak için yurt dışında sahip olduğu 30 gayrimenkulün satılacağı haberleri çıktı.

İzmir'deki Yunanistan Başkonsolosluğu binasına restorasyon!

İzmir'de 1'inci Kordon'daki Yunanistan Başkonsolosluğu olarak hizmet veren tarihi binanın restorasyonuna başlandı.Yunanistan 'da 2012 yılındaki ekonomik krizden çıkmak için yurt dışında sahip olduğu 30 gayrimenkulün satılacağı haberleri çıktı.

İzmir'de Yunanistan Konsolosluk binası restorasyonu başladı!

İzmir 'de 1'inci Kordon'daki Yunanistan Başkonsolosluğu olarak hizmet veren tarihi binanın restorasyonuna başlandı.

Standard & Poor's Yunanistan'ın kredi notunu düşürdü!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's (S&P) Yunanistan'ın kredi notunu "B-"den "CCC+"ya düşürdü, görünümünü "negatif"te bıraktı...

Yunanistan'dan Türkiye'ye gelen turist sayısı 741 bine ulaştı!

TÜRKİYE Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) verilerine göre 10 yıl önce Yunanistan'dan Türkiye'ye gelen turist sayısı 584 bin iken, bu rakam yüzde 42 artarak 2014'te 830 bine ulaştı.

Yunanistan, Türkiye ziyaretlerinin artarak sürmesini istiyor!

Son yıllarda villa kiralayan, 5 yıldızlı otelleri tercih eden, gurme seyahatler yapan Türk turistlerden çok memnun olan Yunanistan, bu ziyaretlerin artarak sürmesini istiyor. Her iki ülkenin hedefi de bu yıl karşılıklı ziyaretleri 1 milyon kişiye çıkarmak

Aleksis Çipras yunanistan yatırımları Haberi

Aleksis Çipras yunanistan yatırımları

Yunan medyasındaki satılacaklar listesinde yayımlanan, İzmir 1'inci Kordon'da, Atatürk Caddesi üzerinde bulunan tarihi konsolosluk binasına, Aleksis Çipras'ın başında olduğu Yunan Hükümeti maddi kaynağı sağladı ve restorasyona başlandı.


400 GÜNDE BİTECEK

Restorasyonunu üstlenen 'Birlik İnşaat 'ın sahibi yüksek mimar Turgay Bakır, tarihi konsolosluk binasının 19'uncu yüzyılın sonunda yapıldığını hatırlattı. Bakır, "Binanın içinde temelden güçlendirme, aslına uygun restorasyon çalışmalarına başladık. Bu bina Kordon'daki önemli yapılardan biri. 400 günde bitirmeyi hedefledik" dedi.

Yunanistan Başkonsolosluğu binasına komşu, şu an kullanılmayan Alman Başkonsolosluğu binası ve bir diğer tarihi yapı da kurtarılmayı bekliyor. İzmirler beton yığınına dönen Birinci Kordon'da tarihi yapıların parmakla sayılacak kadar az olduğuna dikkat çekip, "Yunan Başbakanın Çipras'ın değerine sahip çıkıp bu ekonomik krizde tarihi konsolosluk binasına bütçe ayırıp yeniden kente kazandırması çok sevindirici. Hemen...