07 / 05 / 2024

Alemdar Karakolu talat paşa

Alemdar Karakolu talat paşa

Alemdar Karakolu öyle sıradan bir karakol değil...Talat Paşa’ya ‘Başbakanlık Koruma Dairesi’ vazifesi de yapan karakol yıkılıp aslına uygun tekrar yapılacak...

Ahmed Cevdet Alemdar kimdir? Ahmed Cevdet Alemdar ne mezunu?

Brisa'nın CEO'luğunu üstlenen ve Türk iş dünyasının önde gelen isimleri arasında yer alan Ahmed Cevdet Alemdar kimdir? Ahmed Cevdet Alemdar kariyerine ne zaman başladı? İşte ayrıntılar...

Cevdet Alemdar kimdir? Daha önce hangi görevlerde bulundu? Kaç yaşında?

Kordsa Teknik Tekstil A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Cevdet Alemdar kimdir? Kaç yaşında? Cevdet Alemdar daha önce hangi görevlerde bulunmuştur? Cevdet Alemdar'ın eğitim hayatı nasıldı?

Nurol Holding'in acı günü! Talat Saral vefat etti!

Nurol Holding Mali ve İdari İşler eski Koordinatörü, Yönetim Kurulu eski Üyesi, Maliye ve Gümrük eski Müsteşarı, Başbakan eski müşaviri Talat Saral, hayatını kaybetti. Nurol Holding, taziye ilanı yayınladı.

Tarihi Divanhane Karakolu binası meclis gündeminde!

İstanbul Kasımpaşa'da bulunan tarihi Divanhane Karakolu binası meclis gündemine taşındı. CHP'li Zeybek, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Mahir Polat'tan tarihi Divanhane Karakolu binasının yıkılmasına tepki!

İstanbul’un önemli bir tarihi mirası, Koruma Kurulu onaylı yol genişletme çalışması sebebiyle yok oluyor. Kasımpaşa'da yer alan ve Sultan Abdulaziz dönemine ait bir yapı olan Divanhane Eski Karakolu'nun yıkım kararı tüm çabalara rağmen engellenemedi.

İngiltere'de eski polis karakolu müzeye dönüşüyor!

İngiltere’de polis karakolu ve mahkemeden müzeye dönüştürülen Bow Street Polis Müzesi 2021'de hizmete açılacak.

Alemdar Çelik Konstrüksiyon Mühendislik ve İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Alemdar Çelik Konstrüksiyon Mühendislik ve İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Eyüpsultan'da 100 bin TL sermaye bedeli ile Fares Çakırbeyli ve Kübra Nur Alemdar tarafından kuruldu.

BY Alemdar İnşaat Pazarlama Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

BY Alemdar İnşaat Pazarlama Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi Güngöre'de 250 bin TL sermaye bedeli ile Emre Alemdar ve Mustafa Gökbulut ortaklığında kuruldu. 

Konya Alemdar Cami ibadete açıldı! 

Konya'da inşaatı tamamlanan Alemdar Cami ibadete açıldı.

Silivri’ye kurşun geçirmez jandarma karakolu yapılacak!

İstanbul Valiliği, Silivri'ye kurşun geçirmez jandarma karakolu yaptırmak için ihale açtı. Yaklaşık 12 bin metrekarelik alan üzerine kurulacak kompleks içinde yer alacak olan jandarma karakolu kurşun geçirmeyecek şekilde inşa edilecek. 

Alemdar İnşaat Yapı Mobilya ve Ev Tekstili Fuarı'na katılacak!

Bolu'nun önemli inşaat şirketlerinden biri olan Alemdar İnşaat, Yapı Mobilya ve Ev Tekstili Fuarı'na katılacak. Fuar 25-28 Nisan tarihleri arasında gerçekleşecek.

Abdullah Alemdar: Ev sahibi olmanın tam zamanı!

Alemdar İnşaat’ın sahibi Abdullah Alemdar, ev sahibi olmak isteyenler için yüzde 0.98 faizli konut kredisinin büyük avantaj olduğunu açıkladı. Alemdar, ‘Ev sahibi olmanın tam zamanı’ diye konuştu.

Burdur 100.Yıl Karakolu taşınıyor!

Burdur Bozkurt Mahallesi (Deprem Evleri)’nde kentsel dönüşüm projesi ile TOKİ konutları yapılması kararının ardından, 100.Yıl Karakolu'nun taşınmasına karar verildi.

Alemdar Karakolu talat paşa Haberi

Alemdar Karakolu talat paşa

Eski İstanbul’dan geriye sadece hanlar, hamamlar kalmadı. Her biri sanat eseri değerinde; bulunduğu semtin alamet-i farikası olan nice karakollar da eski ihtişamlı günlerini hatırlatırcasına hâlâ ayakta. Devrin ünlü mimarları (mesela Balyanlar) tarafından inşa edilen bu karakollar zarif mimarileriyle semtlerine ayrı bir renk kattılar. Kimi devrin hükümdarının (Mecidiye, Aziziye) adını aldı; kimi de bulunduğu semtin... (Galata, Şehzadebaşı)


Hulusi Baba’nın film seti

Yerebatan Caddesi ile Alemdar Caddesi’nin kesiştiği noktada yer alan sarı renkli, üç katlı karakol da bunlardan biri.  1905’te inşa edildi, sıradan bir semt karakolu iken 1917’de önemi daha da arttı. Zira Sadrazam Talat Paşa hemen yanı başındaki konakta devlet işlerini idare ediyordu. Bu dönemde adeta ‘Başbakanlık Koruma Dairesi’ gibi vazife yaptı. Talat Paşa’nın bir yıl sonra yurtdışına kaçmasının ardından asli vazifesine...