06 / 05 / 2024

alev kartalı yangın

alev kartalı yangın

Haliç'te düzenlenen nefes kesen tatbikatta helikopterin hareket kabiliyetini basın mensupları ile birlikte izleyen İBB Başkanı Kadir Topbaş, "New York itfaiyesi ile eş değer bir itfaiye ekibi ortaya çıktı" dedi.

Altında yangın yeri! Piyasalar alev alev! Herkesin gözü oradan gelecek haberde!

ABD'de iki bankaya peş peşe kayyum atanmasından sonra altın fiyatları resmen yangın yerine döndü. Altın fiyatları 11 ayın rekorunu kırarken, dolar değer kaybetti. Herkesin gözü ise oradan gelecek habere çevrildi...

YHT Ankara Garı inşaatında yangın çıktı!

YHT Ankara Garı inşaatında kalıpların alev almasıyla çıkan yangın büyümeden söndürüldü. Sincan-Kayaş arasındaki banliyö trenlerinin seferleri saat 22.15 itibarıyla yeniden başladı.

İzmir Basmane'de yangın çıktı!

İzmir’in Basmane semtinde bulunan ahşap binada henüz belirlenemeyen bir sebepten yangın çıktı. Oteller bölgesinde 1300 sokak 10 numarada bulunan ahşap metruk bina, rüzgarın da etkisiyle alev alev yandı.

Batman'da yangın çıktı!

Batman'da dört katlı bir apartmanın kazan dairesindeki buğday ve diğer malzemelerin henüz belirlenemeyen nedenle alev alması sonucu yangın çıktı. Alevlerin kısa sürede zemin kata sıçraması üzerine binayı dumanlar sardı.

Kardemir'de yangın çıktı!

Enerji tesislerine bağlı yeni arıtma tesisi havuzunun yüzeyinde biriken yağ tabakası alev aldı. Siyah dumanların yükseldiği şehir merkezinden de gözlenen yangın KARDEMİR fabrikaları itfaiyesi tarafından köpüklü müdahaleyle söndürüldü.

İzmir'de iki katlı binada yangın çıktı!

İzmir'de 2 katlı metruk binadan alev çıktığını gören mahalleli durumu, itfaiye ve polis ekiplerine bildirdi. Alevlerin büyümesi üzerine, yangının bitişiğinde oturan vatandaşlar evlerinden çıktı. Alevler büyürken itfaiye ekipleri, olay yerine geldi.

Manisa'da orman yangını çıktı!

Kaza geçiren otomobilin alev alması sonucu ormanlık alana sıçrayan yangın, hızı saatte 60 kilometreyi bulan rüzgarın etkisiyle hızla yayılıyor. Yangın nedeniyle iki mahalle, tedbir amaçlı boşaltıldı

Rusya Sibirya'da 25 katlı binada yangın çıktı!

Rusya’nın Sibirya bölgesi kentlerinden Krasnoyarsk’ta bulunan 25 katlı bir bina henüz belirlenemeyen bir sebeple alev aldı. 120 dairenin bulunduğu binanın 18. katında çıkan yangın kısa sürede binanın tamamına yayıldı...

Bomonti Hilton Otel’de yangın çıktı!

İddialara göre otelin teras katında bulunan jeneratör henüz bilinmeyen bir nedenle yanmaya başladı. Yangının büyümesiyle alevler otelin dış duvarına sıçradı. Alevlerin sıçraması ile duvardaki yalıtım malzemeleri alev aldı.

Karacaören TOKİ Konutları 'nda yangın çıktı!

Karacaören TOKİ konutlarında bir binanın dış cephesi yandı.Toplu konutlardaki 40 numaralı binanın bahçesinde bulunan plastik kasalar, çocukların yaktığı ateş nedeniyle alev aldı. Yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürüldü.

Hatay'da yangın çıktı!

Alınan bilgiye göre, Haraparası Mahallesi'ndeki hurdalık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen yangın, araç lastiklerinin bulunduğu alana sıçradı. Lastiklerin alev alması sonucu gökyüzü yoğun dumanla kaplandı.

Fenerbahçe Yat Limanı'nda yangın çıktı! 4 tekne hasar gördü!

Kadıköy, Fenerbahçe Kalamış Caddesi, Fenerbahçe Yat Limanı’nda kıyıya bağlı bir yatta, saat 03.30’da henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Yangın yerine gelen itfaiye ekipleri alev alev yanan lüks teknelere müdahalede güçlük çekti...

Hadımköy Ütüsan antreposunda yangın çıktı!

İstanbul Hadımköy'de, Ütüsan isimli şirketin antreposunda dün saat 11.00'de henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Yangına 12 ayrı itfaiye grubu ile "Alev Kartalı" isimli yangın söndürme helikopteri müdahale etti...

alev kartalı yangın Haberi

alev kartalı yangın


İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 'alev kartalı' olarak adlandırılan doğal afet ve yangın müdahale helikopterini hizmete aldı. 


İstanbul Büyükşehir Belediyesi, "alev kartalı" olarak adlandırılan doğal afet ve yangın müdahale helikopterini hizmete aldı. Haliç'te düzenlenen nefes kesen tatbikatta helikopterin hareket kabiliyetini basın mensupları ile birlikte izleyen İBB Başkanı Kadir Topbaş, "New York itfaiyesi ile eş değer bir itfaiye ekibi ortaya çıktı" dedi. 

İtfaiye teşkilatını dünya standartlarına taşımayı hedefleyen İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Türkiye'de bir ilk olan "alev kartalı" olarak adlandırılan doğal afet ve yangın müdahale helikopterini hizmete aldı. 

Özellikle orman ve gökdelen yangınlarına müdahalede kullanılacak helikopterin hizmete alım töreni, Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleştirildi. Törende konuşan Başkan Kadir Topbaş, İstanbul'un dünyanın 23 ülkesinden büyük bir kent olduğunu hatırlatarak, "Bu kentteki beklentiler, hatta sorunlar büyük ölçekte. Buna göre...