06 / 05 / 2024

ali arif türk

ali arif türk

Eski BOTAŞ yönetici Ali Arif Aktürk, akaryakıtta litre fiyatının yazın 32 TL'yi bulacağını söyledi.

Türk Hava Yolları'nın deprem konutları ne oldu?

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bolat asrın felaketi şeklinde nitelendirilen Kahramanmaraş depreminde depremzedelere 1000 konut inşa etme sözü vermişti. Bu sözü anımsatan ünlü havalimanı muhabiri Ali Kıdık, "Tam 360 gün geçti ama ne bir arsa alındı ne bir çivi çakıldı" dedi.

Türk müteahhitler Orta Doğu ve Afrika'da güvenilirlikleriyle biliniyor!

Ankara’nın kalbinde yükselen Metafor Ankara projesi ile sektörün güçlü oyuncularından View Yapı’nın yakın zamanda yönetim kurulu başkanı olan Ali İmran Bozdoğan, Türk müteahhitlerin Orta Doğu ve Afrika'da güvenilirlikleriyle bilindiklerini belirtti ve sektörle ilgili açıklamalarda bulundu.

Benzin fiyatları niye yükseliyor? İndirim alınıyor ama pompaya yansıtılmıyor

Enerji Uzmanı Ali Arif Aktürk, Türkiye'nin ülke olarak Rusya'dan indirimli petrol almasına rağmen benzin fiyatlarının sürekli artmasının doğru olmadığını söyledi.

Yabancı yatırımcıların adresi Türk gayrimenkul sektörü oldu!

Konut satışlarıyla ilgili önemli açıklamalar yapan Acce Luxury Homes Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dilber, "Yabancı yatırımcıların adresi Türk gayrimenkul sektörü oldu" dedi.

Ali Osman Öztürk Türk Serbest Mimarlar Derneği Başkanı oldu!

Ali Osman Öztürk, 26 Haziran 2021 tarihinde gerçekleştirilen toplantıda oy birliği ile Türk Serbest Mimarlar Derneği Başkanı oldu...

Türk müteahhitlere Kanada'ya yatırım yapın çağrısı!

Akman Holding ve SAMM Developments Yönetim Kurulu Başkanı Ali Akman yaptığı açıklamada Kanada'nın Türk müteahhitler için henüz çok yeni bir pazar olduğunu belirterek, ciddi fırsatlar sunan bu ülkede mutlaka yatırım yapılması gerektiğini dile getirdi.

Türk konut sektörüne Çinli ilgisi!

Bankaların konut kredisi faiz oranlarını 0.99’a indirmesi konut sektöründeki satışları da artırdı. Coldwell Banker ACCE Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dilber, Uzakdoğulu yatırımcı için Türk konut sektörünün cazip olduğunu söyledi.

Sudan'a Türk Köyleri inşa edilecek!

İDSB İnsani Yardım Platformu Genel Sekreteri Ali Kurt, Sudan’ın afetten en çok etkilenen bölgelerinde yerel mimariye uygun "Türk Köyleri" inşa edeceklerini söyledi.

Balkanlar'ın en eski Türk camisi restore edildi!

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, 1394'te Bulgaristan Hasköy'de hayata geçirilen ve Balkanlar'ın en eski Türk camisi olan Eski Cami'yi restorasyon çalışmalarının ardından ibadete açtı.

Cumhurbaşkanı olmasa Türk Telekom Stadı'nı yapamazdık!

Galatasaray eski başkanı Polat, "Ali Sami Yen Stadyumu kötü vaziyetteydi, çökme ihtimali vardı. Seyrantepe'nin yapılması için çok uğraştık. Yeni stadyum için Cumhurbaşkanı çok büyük destek oldu. O olmasa Türk Telekom Stadı'nı yapamazdık" dedi...

Özbekistan'da Türk Dili ve Kültürü Merkezi açıldı!

Özbekistan'daki Alişir Nevai Özbek Dili ve Edebiyatı Üniversitesi'nde Türkiye'nin Taşkent Büyükelçiliği tarafından donatılan Türk Dili ve Kültürü Merkezi hizmete açıldı.

Türk müteahhitler için Malta yeni fırsat kapısı oldu!

Afrika’yı fethe hazırlanan Türk firmalarına, “Malta’dan girin” çağrısı geldi. Türkiye-Malta İş Konseyi Başkanı Halis Ali Çakmak, “AB üyesi olduğu için gümrük avantajı var” diye açıklama yaptı. 

ABD’de Türk OSB'si kurulacak!

TABA-AmCham Başkanı Ali Osman Akat, Türkiye-ABD ticari ilişkileri hakkında açıklamalar yaptı. Akat, ABD'ye Türk Organize Sanayi Bölgesi kurulması için çalışmalara başlanıldığını söyledi.

ali arif türk Haberi

ali arif türk

Enerji uzmanı ve BOTAŞ'ın eski yönetici Ali Arif Aktürk, Tele1'de akaryakıt fiyatlarını değerlendirdi.

Yazın fiyatların 32 TL'yi bulacağını belirten Aktürk, artış nedeni için şöyle konuştu:
 

"Türkiye'deki akaryakıt fiyatları İtalya'daki rafineri çıkış fiyatlarıyla belirleniyor.

Halen rafineriler pandemi öncesi seviyelere ulaşamadı. Rafineride işleme fiyatları arttığı için artı bir maliyet geliyor.

Tabi dolar da artınca ister istemez 7 günlük geçmiş ortalamalarla çalışan otomatik fiyatlandırma otomatik olarak artıyor.
Fiyatlar dünyada da artıyor ama hiçbir yerde bizdeki kadar artmıyor."

Editörün Notu: Bu haber 27 Mayıs 2022 22.07'de yazıldı. An itibariyle dolar kuru 16 lira 22 kuruş, euro 17 lira 38 kuruş, altının gramı ise 966 lira 21 kuruş değerindedir. 

Asgari ücrete 2. zam hakkında flaş gelişme

Peynire devasa zam! Etiketi görenler şok oldu!

Ev alacaklar...