27 / 04 / 2024

Türk Hava Yolları'nın deprem konutları ne oldu?

Türk Hava Yolları'nın deprem konutları ne oldu?

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bolat asrın felaketi şeklinde nitelendirilen Kahramanmaraş depreminde depremzedelere 1000 konut inşa etme sözü vermişti. Bu sözü anımsatan ünlü havalimanı muhabiri Ali Kıdık, "Tam 360 gün geçti ama ne bir arsa alındı ne bir çivi çakıldı" dedi.



53 bin 537 kişinin yaşamını yitirdiği ve asrın felaketi şeklinde nitelendirilen Kahramanmaraş depreminin üzerinden tam 1 sene geçti. Meydana gelen depremlerden sonra konut vaatleri peş peşe gelirken, bir vaat de Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bolat'a aitti.

BİN KONUT VAADİNDE BULUNMUŞTU

Ahmet Bolat, 6 Şubat 2023 tarihinde şirket olarak bin konut inşa edeceklerini belirtmiş ve  şu ifadeleri kullanmıştı:

"Herkes bugün için canhıraş çalışıyor, yardım topluyor ama yarın daha önemli olacak. 10 milyon vatandaşımızın çoğunun ev ihtiyacı var. Biz ise bin konutluk bir THY mahallesini deprem bölgesinde inşa etmeyi düşünüyoruz. Bankalar, büyük holdingler, futbol takımları, gizli ya da açık milyarderler bizim teklifimizin aynısını yapmaya var mısınız? Yurt dışında yaşayan Türkler ve STK'lar sizler de var mısınız? Sizin de burada bir mahalleniz olsun."

Bolat'ın bu sözlerini hatırlatan ünlü havalimanı muhabiri Ali Kıdık resmi X hesabı https://twitter.com/alikdk üzerinden yaptığı paylaşımda bu vaadi hatırlatarak şu ifadeleri kullandı: "Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Bolat, 6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli deprem sonrası 1000 konut yapma sözü vermişti. Bu konutların bir yıl içinde teslim edileceğini duyurmuştu. Depremden hemen sonra yapılan açıklamanın ardından tam 360 gün geçmesine karşılık ne bir arsa alındı ne bir çivi çakıldı."

İzmir Narlıdere Metrosu 24 Şubat'ta açılıyor! 7 bin 750 araç trafikten çekilecek!

İstanbul'da ofis boşlukları azalıyor, yeni stok eklenmiyor! 

Banka banka ihtiyaç kredilerinde yeni taksit oranları açıklandı!


Geri Dön