28 / 04 / 2024

Türk müteahhitler Orta Doğu ve Afrika'da güvenilirlikleriyle biliniyor!

Türk müteahhitler Orta Doğu ve Afrika'da güvenilirlikleriyle biliniyor!

Ankara’nın kalbinde yükselen Metafor Ankara projesi ile sektörün güçlü oyuncularından View Yapı’nın yakın zamanda yönetim kurulu başkanı olan Ali İmran Bozdoğan, Türk müteahhitlerin Orta Doğu ve Afrika'da güvenilirlikleriyle bilindiklerini belirtti ve sektörle ilgili açıklamalarda bulundu.



Ankara’nın kalbinde yükselen Metafor  Ankara  projesi ile sektörün güçlü aktörlerinden olan View Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ali İmran Bozdoğan, MAG Business’a kapak oldu.

Sektörel vizyonunu, iş felsefesini ve başarıya giden yoldaki deneyimlerini MAG Business okurları ile paylaşan View Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ali İmran Bozdoğan View Yapı olarak, Ankara’nın kentsel dönüşümüne ve modernleşmesine katkıda bulunmayı kendilerine misyon edindiklerinin altını çizdi. 

Ali İmran Bozdoğan, Türkiye inşaat sektörü ile ilgili de açıklamalarda bulundu.

Türk müteahhitler Orta Doğu ve Afrika da güvenilirlikleriyle biliniyor!

View Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ali İmran Bozdoğan, inşaat sektörüne ilişkin yaptığı değerlendirmesinde "Kuşkusuz teknik uzmanlığı ve iş kapasitesi ile kendini kanıtlamış bir sektör; ancak, global arenada daha çok öne çıkmamız gerektiğini düşünüyorum. Bu dönüşümün ilk adımı da ülkemizde inşaat sektörüne olan bakışın değişmesidir. Hala geleneksel algılanan inşaat sektöründe bir paradigma değişikliği ihtiyacı bulunuyor" ifadelerine yer verdi. 

İnşaat sektörünün bina değil, değer inşa etmekle ivme kazanacağıının altını çizen Ali İmran Bozdoğan, "Küresel arenada büyümek için binalar inşa etmenin ötesinde daha fazla yenilikçilik ve pazarlama becerisi gerekli. Müteahhitlerimiz dünya genelinde önemli işler hayata geçiriyor. Özellikle Orta Doğu ve Afrika gibi bölgelerde güvenilirliğiyle biliniyorlar ancak sahip olduğumuz potansiyel çok daha fazla. Sektör olarak da bu dönüşümü gerçekleştirecek yeterli insan kaynağı ve “know-how”u barındırdığımızı düşünüyorum" şeklinde konuştu. 

Türk müteahhitler Orta Doğu ve Afrika da güvenilirlikleriyle biliniyor!

METREKARE BAZLI AVM YATIRIM MODELİ KAZANDIRIYOR 

Ali İmran Bozdoğan, yaptığı son dakika açıklamasında metrekare bazlı AVM yatırım modeline de değindi. 

"Bildiğiniz gibi alışveriş merkezlerinde bulunan mağaza ve dükkânlar yüksek değerli ve geri dönüş oranı yüksek ticari gayrimenkul çeşitleridir. Özellikle son dönemde yaşanan enflasyon, emtia fiyatlarındaki yükseliş ve kurdaki dalgalanmalar; geleneksel ticari gayrimenkul yatırımı yapmak için gerekli eşik değerini artırmıştır" diye konuşan Bozdoğan, AVM'lerde yer alan ticari gayrimenkullere geleneksel model ile yatırım yapmanın gittikçe daha zor hale geldiğini, yenilikçiliğe ve öğrenme kültürüne önem veren olan bir organizasyon olarak sürekli analiz ve benchmarking çalışmaları yürüttüklerini belirtti. 

Bozdoğan, sektör realiteleri ve global vizyonlarının kesiştiği noktada ise ticari gayrimenkul yatırımını demokratize etmek için Metafor AVM projesinde yenilikçi bir satış modeli benimsediklerini dile getirdi. 

Konuyu, "Yalnızca,  büyük yatırımcının değil, küçük ve orta ölçekli yatırımcıların da ticari gayrimenkul yatırımının avantajlarından yararlanması için AVM satışımızı metrekare bazlı satış sistemi ile yapıyoruz. Yatırımcılar diledikleri ölçüde metrekare satın alarak AVM yatırım süreçlerine dahil olabiliyor; kiralama, tahsilat ve işletme süreçleri ise profesyonel bir ekip tarafından merkezi şekilde sürdürülüyor" diyerek açıklayan Bozdoğan, AVM karması ve AVM işletmeciliği için güçlü bir altyapı sunan bu model sayesinde yatırımcıların hem metrekare değer artışından hem de düzenli kira getirisinden kazanç sağladıklarını vurguladı. 

Büyükşehir belediyesinden satılık 35 gayrimenkul!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi 27 taşınmazı kiraya veriyor! Kira fiyatı 1250 TL'den başlıyor!

İzmir Bergama'da yüzde 20 indirimle konut imarlı arsa sahibi olabilirsiniz! Bu tarihi kaçırmayın!


Geri Dön