29 / 04 / 2024

Ali Demirçalının arsası rant

Ali Demirçalının arsası rant

Adana Büyükşehir Belediyesi, eski CHP milletvekili Ali Demirçalı’nın arsalarının da bulunduğu resmi kurum alanını ticaret ve konut alanına çevirdi. Bu değişiklik rant iddialarını gündeme getirdi.

Demir fiyatları inşaat sektörünü korkutuyor: 1 ton demir bugün kaç lira?

Türkiye genelinde konut fiyatları sert yükseliş dönemine girdi. Konut fiyatlarının yükselmesinin altında döviz kurları yer alıyor. Döviz kurları dün gece açıklanan FED faiz kararı sonrasında yükselmeye başladı. Peki bu yükseliş demir fiyatlarını nasıl etkiledi?

'Tarlam' dediği ormanlık arazi elinden alınınca tepki gösterdi!

Sivas'ta yaşayan Kadir Taşdemir (72), her yıl ekip biçtiği 'devlet ormanı' olarak kayıtlarda olan araziye ağaç dikildiğini görünce, çalışma yapılan yeri traktörüyle sürdü. Arazinin kendisine ait olduğunu iddia eden Taşdemir, elinden alınınca ağladı...

Adana'da mahkeme imar rantına dur dedi!

Adana 1’inci İdare Mahkemesi, Büyükşehir Belediye Meclisi’nin CHP’li eski milletvekili Ali Demirçalı’nın da yararlandığı imar değişikliği için yürütmeyi durdurma kararı aldı.

Adana'da resmi kurum alanında imar değişikliği!

Adana Büyükşehir Belediyesi, eski CHP milletvekili Ali Demirçalı’nın arsalarının da bulunduğu resmi kurum alanını ticaret ve konut alanına çevirdi. Bu değişiklik rant iddialarını gündeme getirdi.

Sirkeci-Cankurtaran arasında trafik yer altına alınıyor!

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Tarihi Yarımada ile ilgili projelerini anlattı: “Sirkeci-Cankurtaran arasında trafik yeraltına alınıp büyük bir meydan kazandırılacak. Hedefimiz Eminönü’nü tamamen yayalaştırmak...”

Temel vizesi nereden alınır?

Belediyece onaylana TUS işlemli dosyasına göre ruhsat almış binaların temel betonu dökülmeden önce projelerine uygun olarak temel demir montajı ile kitle ölçümlerinin uygunluğu durumunda yapılan işleme temel vizesi deniyor. Peki, Temel vizesi nereden alın

İskan olmayan ev alınır mı?

İskan belgesi, ruhsatlı binalar için, yapının ruhsat ve eklerine uygun olarak tamamlandığını gösteren ve Belediye tarafından düzenlenen belgeye deniyor. Peki, iskan olmayan ev alınır mı?

Yapı kullanma izni olmayan ev alınır mı?

Yapı kullanma izni, inşaat çalışmaları tamamlanan yapılar için alınması gereken izin olarak tanımlanıyor. Bu izin yapının projesine uygun olduğunu gösteriyor. Peki, yapı kullanma izni olmayan ev alınır mı?

Köyde inşaat izni nasıl alınır?

Köy yerleşik sınırı içerisinde bir arsanız olduğunu ve "Köydeki arsama ev yapmak istiyorum." dediğinizi farz edelim. Bu durumda köyde inşaat izni nasıl alınır? Köy ruhsat işleri nelerdir?

Köyde yapı ruhsatı nasıl alınır?

Belediye ve mücavir alanlar dışında yer alan köy yerleşik alanında bir inşaat yapmak istediğinizi farz edelim. Bu noktada, köyde yapılacak bir inşaat için ruhsat alınması gerekiyor mu? Köyde yapı ruhsatı nasıl alınır?

Belediyeden imar durumu nasıl alınır?

İmar durumu belgesi ise, imar parselinin kullanım şeklini ve yapılması istenen yapının özelliklerini, sınırlarını gösteren bir belge olup, bu belge belediyeden alınıyor. Peki belediyeden imar durumu nasıl alınır?

Kira artışında hangi enflasyon oranı alınır?

Kira bedelinde yapılacak yıllık zam, 6098 sayılı Borçlar Kanunu ile enflasyon oranlarına bağlanıyor. Peki, kira artışında hangi enflasyon oranı alınır? Kira artışı hesabı nasıl yapılır?

Topraktan daire nasıl alınır?

Müteahhit arsa sahibi ile yaptığı anlaşmadan sonra kendine ait bağımsız bölümleri inşaat bitmeden satabiliyor. Topraktan daire satışı nasıl yapılır? Peki topraktan daire nasıl alınır?

Ali Demirçalının arsası rant Haberi

Ali Demirçalının arsası rant

Adana Büyükşehir Belediyesi, eski CHP milletvekili Ali Demirçalı’nın arsalarının da bulunduğu resmi kurum alanını ticaret ve konut alanına çevirdi. Bu değişiklik rant iddialarını gündeme getirdi.


Adana'nın merkez Çukurova ilçesinde Kaymakamlık bir okul binasında, ilçe müftülüğü ise bir cami inşaatının altında hizmet veriyor. İlçede resmi kurum alanına büyük ihtiyaç var. Hal böyle iken Adana Büyükşehir Belediye Meclisi, imarda resmi kurum alanı olarak işlenen bir yeri daha ticaret ve konut alanına çevirdi. Turgut Özal Bulvarı ile Dr. Sadık Ahmet Bulvarı'nın kesiştiği kavşaktaki Göçmen Evleri'nde yapılan değişiklik rant iddialarını da gündeme getirdi. Söz konusu yerde eski CHP milletvekili Ali Demirçalı'nın da arsalarının olması dikkati çekti.


KONU YARGIYA TAŞINIR

Büyükşehir Belediye Meclisi'nin, Resmi Kurum Alanı (RKA) sıkıntısı yaşanan Çukurova ilçesinde imara RKA olarak işlenen Göçmen Evleri'ni...