ali usta Haberi
Şerbetli ağır tatlılar yerine tercih edilen serin lezzetler, yazın bunaltıcı günlerinde ferahlık katıyor. İşte İstanbul’un en popüler dondurmacıları
ZiNCiRE DÖNÜŞTÜLER
ZEYNEL MUHALLEBİCİSİ:
Kadıköy’de ünlenen Zeynel, bugün Yeniköy, Levent, Ataşehir ve Kavacık’ta hizmet veriyor. Meyve özlü dondurmalarıyla tanınıyor. 10 çeşit dondurma arasında vişneli, limonlu ve kaymaklısı en popüleri. Kaymaklı dondurmanın püf noktası koyun sütü, şeker, sahlep ve yumurtayla yapılmasında yatıyor. Tavukgöğsü, kazandibi, keşkül ve su muhallebisiyle beraber servis ediliyor. Tel: 0 212 262 89 87
CREMERIA MILANO: 2000 yılında Guido Benucci tarafından Prag’da açılan dondurma zincirinin İtalya, İspanya ve Kudüs’te şubeleri var. Sorbeleri, basefrutta denilen özel şurupların meyve püreleriyle karıştırılmasıyla hazırlanıyor. Sütlü çeşitlerde yağlı süt, krema ve cream&dream tozu kullanılıyor. 24 çeşit içinde en çok Fior di latte (kaymaklı), cioccolata fondente (bitter çikolatalı), tiramisu...