18 / 05 / 2024

Aliağa Çakmaktepe Enerji Santrali iflasmı etti

Aliağa Çakmaktepe Enerji Santrali iflasmı etti

8 milyon dolarlık borç için iflas kararı alınan borcu ödeyince iflastan kurtulan Aliağa Çakmaktepe Enerji Santrali şimdi de doğalgaz fiyatlarındaki yükseliş ve elektrik fiyatlarındaki düşüklük nedeniyle kapanma tehlikesi yaşıyor...

Aliağa Enerji Santrali’nin ÇED raporu iptal edildi!

İzmir Aliağa'da inaşe edilmeye çalışılan Aliağa Enerji Santrali’nin ÇED raporu İzmir İdare Mahkemesi tarafından iptal edildi.

İzmir Aliağa Termik Santrali’ne ÇED davası açıldı!

İzmir’in Aliağa İlçesi’nde, İzdemir Enerji Elektrik Üretim tarafından yapılması planlanan termik santralin ikinci ünitesiyle ilgili verilen ‘Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) olumlu kararının iptali için, 14 kişi ve oda, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na d

Aliağa 2 - Soma B enerji iletim hattı için kamulaştırma!

380 kV Aliağa 2 - Soma B Enerji İletim Hattı Yenileme projesi kapsamında bazı taşınmazların Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırılması hakkında karar bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı.

Socar Aliağa Rafinerisi kapasite artışı için ÇED süreci başladı!

Azerbaycan petrol şirketi Socar Power Enerji Yatırımları A.Ş.’nin İzmir Aliağa’daki 5,6 milyar dolarlık rafineri ve liman projesinde çalışmalar sürüyor. Kapasite artışı yapılacak projede ÇED süreci başladı...

Aliağa'da 4 gün elektrikler kesik!

Gediz EDAŞ İzmir İl Müdürlüğü, İzmir'in Aliağa ilçesinde bugün, yarın, 17 ve 18 Mart tarihlerinde enerji kesintisi uygulanacağı bildirildi. Kesintinin altyapı çalışmaları nedeniyle yapıldığı açıklandı.

Serkan Acar: Aliağa'daki konaklama tesisleri yetersiz!

Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkanı ve Türkiye Otelciler Federasyonu (TUROFED) Başkan Yardımcısı Mehmet İşler, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar'a nezaket ziyaretinde bulundu.

Aliağa’daki itfaiye binası tamamlandı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Aliağa’da yapımını tamamladığı itfaiye binası, 27 Aralık'ta törenle açılacak. Kentin kuzey ilçelerine hizmet verecek itfaiye, Aliağa ve çevresindeki sanayi tesislerinin yoğunluğu nedeniyle “özel bir donanıma” sahip olacak.

Dev otel zincirleri Aliağa'ya gelecek!

Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkanı ve Türkiye Otelciler Federasyonu (TUROFED) Başkan Yardımcısı Mehmet İşler, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar 'ı ziyaret etti.

Aliağa, konaklama turizmini geliştirecek!

Ege Turistik işletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkanı ve Türkiye Otelciler Federasyonu (TUROFED) Başkan Yardımcısı Mehmet İşler, Aliağa Ticaret Odası (ALTO) Başkanı Adnan Saka'ya nezaket ziyaretinde bulundu.

Aliağa'da kuralar çekildi, yüzler gülüyor!

Aliağa'da kuralar çekildi, yüzler gülüyor. İZMİR Büyüksehir Belediyesi'nin kentsel dönüşüm projesi uygulayacağı Uzundere Mahallesi'nde tapusuz yapı sahipleri de unutulmadı.Büyüksehir; Uzundere dönüşümünde yeni bir adım daha attı.

Aliağa'ya Hilton geliyor!

Aliağa'ya Hilton geliyor. MNV Turizm Gıda İnşaat Sanayi Ticaret A.Ş. tarafından yatırımı gerçekleştirilecek Hampton by Hilton, 121 odalı, 242 yataklı ve 3 yıldızlı olacak.

Aliağa'da birinci derece sit alanına RES onayı iddiası!

Belediyeleri by-pass ederek imar planları hazırlayan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Aliağa'nın Yüksekköy Mevkii'nde Vinci derece SİT alanı üzerinde kalan rüzgar enerji santralinin kapasite artışını da onaylamış oldu.

Aliağa'da konaklama turizmi görüşü ön plana çıktı!

Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkanı ve Türkiye Otelciler Federasyonu (TUROFED) Başkan Yardımcısı Mehmet İşler, Aliağa Ticaret Odası (ALTO) Başkanı Adnan Saka'ya nezaket ziyaretinde bulundu.

Aliağa Çakmaktepe Enerji Santrali iflasmı etti Haberi

Aliağa Çakmaktepe Enerji Santrali iflasmı etti


TOPLAM 285 milyon Euro’luk yatırımla 4 yıl önce açılan Aliağa Çakmaktepe Enerji Santralı can çekişiyor. 8 milyon dolarlık borç için iflas kararı alınan borcu ödeyince iflastan kurtulan santral şimdi de doğalgaz fiyatlarındaki yükseliş ve elektrik fiyatlarındaki düşüklük nedeniyle kapanma tehlikesi yaşıyor.


İZMİR Aliağa’da bulunan Türkiye’nin en büyük doğalgaz santrallerinden biri kapanma noktasına geldi. 4 yıl önce açılan ve toplam yatırımı 285 milyon Euro olan şirket için mahkeme önce iflas kararı verdi. 8 milyon dolarlık borcun ödenmesi sonrası iflas kararı kaldırıldı. 156 ortaklı şirketin yönetim kurulu başkanı Atıl Akkan, yaptıkları yatırım nedeni ile pişman olduklarını belirterek, tesisin kapanabileceğini söyledi.


8 MİLYON DOLAR İÇİN İFLAS


Aliağa Çakmaktepe Enerji A.Ş., Aliağa Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren 156 sanayicinin ortaklığı ile kuruldu. 2008’de yatırıma başlandı. Üyeler...