28 / 04 / 2024

aliağa cami restorasyon

aliağa cami restorasyon

İzmir Valiliği ve İzmir Vakıflar Bölge Müdürlüğü, konuya el atarak ihale süreçlerini hızlandırdı. İlk önce istinat duvarı tamir edildi. Şimdi de restorasyon süreci başladı. Cami, 2016 yılının sonunda tamamlanacak

TOKİ'den İzmir Aliağa'ya 759 yeni konut geliyor!

Yatırımlarına devam eden TOKİ, İzmir İli Aliağa İlçesi Samurlu Mahallesi 759 16 Adet Dükkan ve 1 Adet Cami  İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi (E- İhale) ihalesini 22 Eylül'de gerçekleştirecek. 

İzmir Aliağa Hacı Tahir Şimşek Cami'nin temeli atıldı!

Aliağa’nın hayırsever iş adamları arasında yer alan  Osman Şimşek’in öncülüğünde Şimşek Group’un sahipleri Şimşek Ailesinin babaları Hacı Tahir Şimşek adına yaptırdıkları temel atma töreni yapıldı. 

İzmir Aliağa'da camii projesi protesto edildi!

İzmir Aliağa'da halk, mahallelerinde bulunan 3.600 metrekarelik arazinin Cami, Kur'an Kursu ve Müftülük Lojmanları yapılmak üzere Aliağa İlçe Müftülüğü'ne devredilip temel hafriyat kazısına başlanmasına tepki gösterdi.

Çorum'daki Tarihi Velipaşa Cami açıldı!

Çorum’daki tarihi Velipaşa Cami restorasyon çalışmalarının ardından bugün tekrar ibadete açıldı. 17. yüzyılda yapıldığı tahmin edilen tarihi caminin iç, dış, çatı ve minaresi, aslına uygun bir şekilde yenilendi.

Rüstem Paşa Cami restorasyon için ihaleye çıktı!

Mercan rengindeki çinilerin bulunduğu en önemli camilerden biri olan Rüstem Paşa Cami'nin eski ihtişamına kavuşması için çalışma başlatıldı. 750 gün içinde tamamlanması beklenen tarihi yapı, restorasyon için ihaleye çıktı.

İzmir Aliağa Camii'nin restorasyonu 2016'da tamamlanacak!

Tarihi Aliağa Camii’nin yıkılmak üzere olan halinin gündeme gelmesiyle İzmir Valiliği ve Vakıflar Bölge Müdürlüğü restorasyon sürecini başlattı. Cami, 2016 yılının sonunda tamamlanacak.

İzmir Aliağa Camii'nin istinat duvarı yeniden yapılıyor!

İZMİR’de Hisar Camii’nin ardından en eski cami olarak bilinen 350 yıllık Aliağa Camii’nin restorasyonunu Vakıflar Bölge Müdürlüğü üstlenirken Konak Belediyesi’de tarihi yapıyı koruyan 40 metrelik istinat duvarını yeniden yapıyor.

Aliağa Camii restorasyon ihalesi 20 Mayıs'ta!

İzmir'in tek ahşap camisi olarak bilinen tarihi Aliağa Camii'nin restorasyonu için 20 Mayıs'ta ihaleye çıkılacak. 350 yıllık caminin içler acısı hali geçtiğimiz günlerde Yeni Asır objektiflerine yansımıştı...

Aliağa elektrik kesintisi 30 Kasım 2014!

GEDİZ EDAŞ İzmir İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada Yapılan yazılı açıklamada şunlar kaydedildi: "Tesis altyapı çalışmaları nedeniyle, 30 Kasım Pazar günü 09:00 ile 17:00 saatleri arasında, Aliağa’nın bazı bölgelerinde elektrik kesintisi yapılacak

İzmir Aliağa Limanları sorunlarla boğuşuyor!

Aliağa limanlarına ziyaret gerçekleştirildi. Habaş, Ege Çelik, Batı Çim, İDÇ, Ege Gübre, TCE Ege ve de Nemport limanlarına yapılan ziyaretlerde, yetkililerle karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu.

Aliağa limanları sorunlarla boğuşuyor!

Habaş, Ege Çelik, Batı Çim, İDÇ, Ege Gübre, TCE Ege ve de Nemport limanlarına yapılan ziyaretlerde, yetkililerle karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu. Aliağa limanları sorunlarla boğuşuyor.

Aliağa'daki klimalı duraklar hizmete girdi!

İzmir Aliağa'da toplu taşıma araçlarını kullananlar olumsuz hava koşullarından klimalı duraklarla korunacak. Belediyenin hayata geçirdiği uygulamayla vatandaşlar kışın sıcak, yazın ise serin ortamda otobüs bekleyecek

Tarihi Aliağa Camii'nin restorasyonu ne durumda?

Aliağa Camii ile ilgili restorasyon skandalı sürüyor. Konak Belediyesi'nden duran çalışmalarla ilgili açıklama bile gelmezken, cami önünde restorasyon ile ilgili bilgilerin yer aldığı tabelanın kaldırılması dikkat çekti

aliağa cami restorasyon Haberi

aliağa cami restorasyon


İzmir'in en eski camiilerinden biri olan Damlacık yolu üzerindeki Aliağa Camii'nin restorasyon sürecindeyken bahçesindeki çöpler ve hazirelerin olduğu bölümdeki tuğlalar görenleri hayrete düşürmüştü. Restorasyonu yapan firma istinat duvarının yıkılması ile çalışmaları durdurmuştu. İzmir Valiliği ve İzmir Vakıflar Bölge Müdürlüğü, konuya el atarak ihale süreçlerini hızlandırdı. İlk önce istinat duvarı tamir edildi. Şimdi de restorasyon süreci başladı. 


İstinat duvarı ayrıldı 


2016 yılının sonunda camiinin ibadete açılacağını ifade eden İzmir Vakıflar Bölge Müdürü Kenan İba, "Son cemaat yerini yenilediler. Arkadaki duvar için çalışmalar devam ediyor. Camiinin seviyesine kadar çok büyük bir hafriyat çıktı. Camiye ömürlük bir iş yapıyoruz. İnşallah camiyi kurtaracağız. Tuvaletler farklı yerlere alınacak. En önemlisi de camiyi alttaki nemden kurtaracağız. İstinat duvarı önceden bitişikti ve çökmüştü. Cami bu yüzden sürekli alttan...