07 / 05 / 2024

Aliağa Camii ihale

Aliağa Camii ihale

İzmir'in tek ahşap camisi olarak bilinen tarihi Aliağa Camii'nin restorasyonu için 20 Mayıs'ta ihaleye çıkılacak. 350 yıllık caminin içler acısı hali geçtiğimiz günlerde Yeni Asır objektiflerine yansımıştı...

TOKİ İzmir Aliağa ihalesi 22 Eylül'de! 

TOKİ tarafından İzmir'in Aliağa ilçesinde inşa edilecek 2. Etap konutları için ihale tarihi belli oldu. 759 konutun inşa edileceği projenin ihale tarihi 22 Eylül'de yapılacak. 

Aliağa Belediyesi'nden 7.1 milyon TL'ye satılık arsa!

Aliağa Belediyesi, Çaltılıdere Mahallesi'nde yer alan arsayı ihale ile satıyor. İhale 9 Ocak 2019 tarihinde yapılacak...

Aliağa Belediye Başkanlığı'ndan satılık gayrimenkul! 7,1 milyon TL'ye!

Aliağa Belediye Başkanlığı tarafından Aliağa Çaltılıdere'de 1035 parselde bulunan 216.147,18 m2 Belediye hissesinin satışı  ihale edilecek. Taşınmazsın tahmini satış bedeli 7 milyon 132 bin 856,94 olarak belirlendi. 

Aliağa Belediyesi'nden 7 milyon TL'ye satılık gayrimenkul!

Aliağa Belediyesi, Çaltılıdere Mahallesi'nde yer alan gayrimenkulü ihale ile satıyor. İhale 31 Ekim'de yapılacak..

Aliağa'da 4.5 milyon TL'ye icradan satılık gayrimenkul!

İzmir İli, Aliağa İlçesi, Bozköy Mahallesi'nde yer alan gayrimenkul 4 milyon 526 bin 873 TL bedel ile icradan satışa çıkarıldı. Satışa konu olan gayrimenkul için ilk ihale tarihi 1 Ağustos 2018 olarak belirlendi. 

İzmir Aliağa'da 9 milyon TL'ye icradan satılık benzin istasyonu!

İzmir İli, Aliağa İlçesi, Helvacı Köyü'nde yer alan benzin istasyonu vasıflı gayrimenkul icradan satışa çıkarılıyor. Satışa konu olan gayrimenkul için ilk ihale tarihi 29 Ağustos 2018 olarak belirlendi.

İzmir Aliağa'da 38.5 milyon TL'ye satılık 4 gayrimenkul!

Aliağa Belediyesi, Bozköy Mahallesi'ndeki 4 gayrimenkulü ihale ile satışa sunuyor. İhale 21 Haziran'da yapılacak...

Aliağa Gençlik Merkezi Binası ihalesi 20 Aralık'ta!

Aliağa Belediyesi, Gençlik Merkezi Binası Yapımı için ihale tarihini açıkladı. Aliağa Gençlik Merkezi Binası ihalesi 20 Aralık'ta yapılacak. 

Menemen-Aliağa-Çandarlı Otoyolu'nun müşavirlik ihalesi 25 Nisan'da!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğü, Menemen-Aliağa-Çandarlı Otoyolu Projesi Yap-İşlet-Devret Modeli İşletilmesi ve Devri Projesinin Yapım Dönemi Müşavirlik Hizmeti işini ihale edecek. İhalesi 25 Nisan 2017 tarihinde Saat 14.30'da gerçekleşecek.

Diyarbakır Fatihpaşa Camii ve Meryem Ana Ermeni Kilisesi restore edildi!

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Diyarbakır’da PKK’lı teröristlerce yakılan Fatihpaşa Camii ile Meryem Ana Ermeni Kilisesi’nin restore edilerek ibadete açılması için Vakıflar Genel Müdürlüğü’nce ihale edildiğini söyledi.

İzmir Aliağa'da camii projesi protesto edildi!

İzmir Aliağa'da halk, mahallelerinde bulunan 3.600 metrekarelik arazinin Cami, Kur'an Kursu ve Müftülük Lojmanları yapılmak üzere Aliağa İlçe Müftülüğü'ne devredilip temel hafriyat kazısına başlanmasına tepki gösterdi.

Aliağa Camii restorasyonu ne zaman tamamlanacak?

1672 yılında yapılan ve İzmir'in tek ahşap camisi olan Aliağa Camii, İzmir Valiliği ve Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından restore ediliyor. Restorasyonunun 2016 yılında tamamlanması planlanıyor.

İzmir Aliağa Camii'nin restorasyonu 2016'da tamamlanacak!

Tarihi Aliağa Camii’nin yıkılmak üzere olan halinin gündeme gelmesiyle İzmir Valiliği ve Vakıflar Bölge Müdürlüğü restorasyon sürecini başlattı. Cami, 2016 yılının sonunda tamamlanacak.

Aliağa Camii ihale Haberi

Aliağa Camii ihale


Vakıflar İzmir Bölge Müdürlüğü ve Konak Belediyesi tarihi Aliağa Camii'nin ihalesi için 20 Mayıs'ta ihaleye çıkacak. 350 yıllık cami yeniden doğacak.

Süreçteki aksamalar yüzünden ayakta zor duran tarihi Aliağa Camii'nin restorasyon ihalesinde nihayet sona gelindi. Geçen ay toplanan Kültür Varlıkları Koruma Kurulu'ndan da caminin restorasyonu ile ilgili onay çıktı. Şimdi de Vakıflar İzmir Bölge Müdürlüğü ve Konak Belediyesi 20 Mayıs'ta caminin restorasyonu için ihaleye çıkacak. Haziran ayının başlarında da restorasyon çalışmalarına başlanacak.

Restorasyon çalışmaları kapsamında caminin çatısı onarılacak, bahçesinde mezarların da düzenlemesi yapılacak. Konak Belediyesi de yıkılan istinat duvarını restore edecek. Çalışmaların bir sene içinde tamamlanması bekleniyor. Tarihi cami böylece yıkılmaktan kurtulacak. 


Tek ahşap cami

Hisar Camii'nden sonra en eski camii olarak bilinen Aliağa Camii, 1672 yılında Gedizli Ali Ağa tarafından yaptırıldı. Avlusunda...