28 / 04 / 2024

Aliağa imar planı

Aliağa imar planı

ALTO Başkanı Ömer Ertürk, Aliğa için acil olarak ulaşım master planına ihtiyaç olduğunu sözlerine ekledi.

Aliağa'nın kentsel dönüşüm ihtiyacı!

İzmir CHP Aliağa Belediye Başkan Aday Adayı Ümit Devran, ilçede son yıllarda öne çıkan en büyük sorunlarından birinin konut ve dönüşüm olduğunu söyledi. Devran, bölgenin dönüşüme ihtiyaç duyduğunu söyledi.

Aliağa Belediye Meclisi'nin gündeminde imar var!

İzmir Aliağa Belediyesi'nin Eylül ayı olağan meclisi yarın saat 18:00'da gerçekleşecek. Toplantıda, Aliağa İlçesi'nin imar planı karara bağlanacak.

Aliağa'da İzmir Caddesi'nin düzenlemesi için ihale!

İzmir Caddesi'nde yapmış olduğu çalışmalar devam ederken Park ve Bahçeler Müdürlüğü İzmir Caddesi için 'CTP Çardak Pergole, Çiçekçilik, Oturma Bankları ve Köprü' işi için ihale çıkmaya hazırlanıyor.

Aliağa Limanları Türkiye'nin yükselen değeri!

Alsancak Limanı'nın sadece yolcu limanı olarak mı kalacağı yoksa revize edilerek kapasitesinin büyütüleceği mi tartışılırken, Aliağa limanlarındaki yükseliş devam ediyor.Aliağa Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Saka konuyu değerlendirdi.

Aliağa potansiyelini daha iyi değerlendirmek istiyor!

Adnan Saka, mevcut yolların Aliağa limanlarının ihtiyacını karşılamaktan uzak olduğunu ifade etti. Liman gerisindeki yaklaşık 150 dönümlük araziye herhangi bir inşaat yapılamamasının da bir başka sorun olduğuna değindi.

İzmir Aliağa Limanları sorunlarla boğuşuyor!

Aliağa limanlarına ziyaret gerçekleştirildi. Habaş, Ege Çelik, Batı Çim, İDÇ, Ege Gübre, TCE Ege ve de Nemport limanlarına yapılan ziyaretlerde, yetkililerle karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu.

Aliağa'da öncelik imar düzenlemesi!

Cumhuriyet Halk Partisi Aliağa Belediye Başkan Aday Adayı Banş Eroğlu çalışmalarına Helvacımda devam etti. Eroğlu, ziyaret sırasında esnaf ve de vatandaşların önerilerini ve şikayetlerini dinledi.

Beykoz'a imar planı müjdesi!

Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın, Beykoz'a imar planı müjdesi verdi. Beykoz'da kaçak imar hareketi olmayacağını söyleyen Aydın, imar planlarına sağlıklaştırma ve tadilat imkanı vereceklerini söyledi. 

Antalya Adrasan’a imar planı müjdesi!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Adrasan'a imar planı müjdesi verdi.

İzmir Aliağa Belediye Meclisi'nde imar görüşüldü!

İzmir Aliağa Belediyesi Aralık Ayı Olağan Meclis Toplantısı gerçekleşti. Toplantıda, imar planı başta olmak üzere 32 madde karara bağlandı.

Ataşehir Esatpaşa imar planı tadilatı askıda!

Ataşehir Esatpaşa Mahallesi, 2547 ada, 2 parselin bir kısmına ilişkin imar planı tadilatı bugün askıya çıkarıldı..

Aliağa Belediye Meclisi'nin gündeminde imar var!

İzmir Aliağa Belediyesi'nin Eylül ayı olağan meclisi yarın saat 18:00'da gerçekleşecek. Toplantıda, Aliağa İlçesi'nin imar planı karara bağlanacak.

Eyüpsultan Silahtarağa imar planı değişikliği askıda!

Eyüpsultan Silahtarağa Mahallesi 732 ada 1 parsele ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı askıya çıktı...

Sarıyer Ayazağa imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Sarıyer İlçesi, Ayazağa Mahallesi sınırları içerisinde yer alan 1 ada 23 parsele ilişkin hazırlanan imar planı askı tutanağı bugün Bakanlık tarafından yayınlandı...

Silivri Pirimehmetpaşa imar planı askıya çıktı!

Silivri İlçesi, Pirimehmetpaşa Mahallesi, 2 ada, 32 parselin bir kısmına ilişkin itiraz 1/5000 ve 1/1000 ölçekli nazım ve uygulama imar planı askıya çıktı.

Muğla Datça imar planı değişikliği onaylandı!

Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan Özelleştirme Yüksek Kurulu kararı gereğince, Muğla Datça imar planı değişikliği onaylandı..

TOKİ Aliağa imar uygulaması yeniden askıda!

TOKİ'nin hazırladığı İzmir Aliağa İlçesi, Arapçiftliği Mahallesi sınırları içerisinde yer alan, 6707, 6117 7746, 7747 ve 8182 nolu parsellerin imar uygulaması askıya çıkarıldı...

Tuzla İçmeler ve Esenyalı Kavşağı imar planı askıda!

İstanbul Tuzla İlçesi, İçmeler ve Esenyalı Kavşağı ile E - 5 ve Demiryolu Arası 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı 24 Temmuz'da askıdan indirilecek...

Sultangazi Metris Kavşağı imar planı tadilatı askıda!

Sultangazi Metris Kavşağı - Avrupa Konutları Arası Tem Güney Yan yolu Yol Kavşak Uygulama Revize Projesi'ne ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı askıya çıkarıldı...

İzmir Yenifoça Güneş Enerji Santrali imar planı askıda!

İzmir Yenifoça bölgesinde Güneş Enerji Santrali amacıyla hazırlanan imar planı değişikliği askıya çıkarıldı...

Aliağa imar planı Haberi

Aliağa imar planı

Türkiye'de bulunan demir çelik imalatının yaklaşık 3'te 1'inin yapıldığı, ülkede yer alan gemi söküm tesislerinin olduğu, termik santral ve rüzgar enerjisi santrallerinde, 60 milyon ton elleçleme kapasitesi olan liman kenti Aliağa'da, ulaşımda 40 yıl önce yapılan planlama kullanılıyor. Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre; mevcut ulaşım aksının Aliağa'ya yetmediğini iddia eden Aliağa Ticaret Odası (ALTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ertürk, "Aliağa'nın büyümesinin önündeki engelleri kaldırın. Kapasitemizi 4- 5 kat artırabilmek için ulaşım altyapısına ihtiyacımız var" açıklamasında bulundu.

KAPASİTEMİZ ARTTI

Aliağa'da 1960'ların sonuna doğru sanayi planlamasına girildiğini ve 1980 yılından bu yana iyice yapılandırıldığını sözlerine ekleyen Ömer Ertürk, limanların devreye girmesiyle planların revize edilmediğini ifade etti. 1970 yıllarda planlanan şehrin 2019'da aynı planla yönetilemeyeceğini belirten Ertürk, "İlçemizde kapasite artışı var. Yeni konteyner sahaları...