27 / 04 / 2024

Beykoz'a imar planı müjdesi!

Beykoz'a imar planı müjdesi!

Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın, Beykoz'a imar planı müjdesi verdi. Beykoz'da kaçak imar hareketi olmayacağını söyleyen Aydın, imar planlarına sağlıklaştırma ve tadilat imkanı vereceklerini söyledi. 



Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın, yerel basın temsilcileriyle bir araya geldi. Murat Aydın, Beykozlulara imar planı müjdesi verdi. 

Dost Beykoz'da yer alan habere göre, Aydın, Beykoz'da kaçak imar hareketi olmnayacağını söylerek şu ifadeleri kullandı:

“Beykoz’da İmar hareketi kaçak olmayacak. Kaçak olmayacak. Ben kendi dönemimle olarak yapılanları yıkacağız. İmar planlarını ilgili kurumlarla yapacağız. İmar Barışının uygulaması çıkacak. Onunla ilgili de çalışmayı bakanlık yapıyor. Planlara sağlıklaştırma imkanı olanlara tadilat imkanı verilecek. O süreç devam ediyor. Ne zaman biteceğini bilmiyorum ama süreç işliyor.”

Beykoz a imar planı müjdesi!

Beykoz’un imar planları yapılacak diyen Aydın şunları söyledi:

"Yasa belli, kim nerede ne yapacak? Yetkilerimiz bellidir. Beykoz ile ilgili konularda biz yetkilerimizi sonuna kadar kullanıyoruz. Neticede Beykoz’un imar planları yapılacak. Yücel ağabey zamanında parçalar halinde imar planları iptal oldu. İmarın gelmesi demek her yer betonlaşacak demek değildir. Ben başka bir partiden devralmış olsam bile, aynı ekiple çalışıyoruz. Ufak değişiklikler var ama o çalışmaların ciddi bir katkısı var. Mahkemelerin durdurduğu planlar var. Bir eksiklik var ki o yüzden durmuş, o çalışmaların üzerine biz devam ediyoruz. Buradaki temel problem imar meselesidir. Herkes kendi gayrimenkulüyle ilgili ne yapabilir bunu görecek."


İmar meselesinin kesinlikle halledilmesi gerektiğini söyleyen Murat Aydın sözlerine şöyle devam etti: "Bu dönem bu imar meselesinin kesinlikle halledilmesi lazım, yapamazsak bu ciddi bir başarısızlık olur. İmar geldi herkes inşaat yapacak diye bir şey de yok. Çözmek için elimizden geleni yapacağız, engelleyen kurumlar olursa da bunları halka şikayet edeceğiz. Aynı kararlılıkla biz yolumuza devam ediyoruz. Çözeceğiz, başka yolu yok. Önceki planlar iptal edilmeseydi, uygulansaydı. Bir katliam ortaya çıkacaktı. Bunun da üç katı bir yoğunluk ortaya çıkacaktı ve karşıya geçip baktığınız zaman bir gram yeşil göremeyecektiniz. O yaklaşımla planlar yapılırsa Beykoz’un nüfusu 750 bin oluyor. Bu ne demek? Beykoz artık yaşanabilir bir yer olmaktan çıkar demektir.Başka Karlıtepe, İstanbul Boğazı var mı? Yok. Buraları koruyarak bu işi yapmak lazım."


Sahil düzenlemesi

Sahil düzenlemesinin bölüm bölüm devam ettiğini belirten Aydın şöyle konuştu: "Çalışmalar devam ediyor. Cumhurbaşkanımızın bilgisi ve aracılığıyla İş Bankası Genel Müdürü ve Şişe-Cam ile görüştüm. Plan içerisinde ama camı da işin içine katarak burayı düzenleyelim dedik. Çalışma başlattılar, süreci takip edeceğiz. Buradan çok şey kazanmışlar, buraya da çok şey kazandırmışlar.Hatta ben onlara Beykoz’a olan vefanızı ödeyin, yoksa biz Paşabahçe adının kullanılmasını istemiyoruz gibi şakayla karışık espri de yaptım. Satış yerini getirdiği zaman, sanatsal atölyeleri kurduğu zaman burası canlanacak. Orada tabii ki projelerini yapacaklar ama biz dedik ki biz bir sokak da cam ile ilgili olsun dedik.Paşabahçe’de Şişe-Cam olmazsa Beykoz’da cam konusunda gelişme sağlayamayız. O bölgeyle ilgili çalışmalarımız var. Netleşiyor artık."

Emlak vergileri

Başkan Murat Aydın emlak vergilerine ilişkin şunları söyledi: "Tamam garibandan almayalım. Ama farklı kesimlerde var. Adam bir eve 3-5 milyon dolar veriyorsa Emlak vergisi de verecek. Geçen yıl 23 milyon lira Emlak vergisi toplanmış. Yücel ağabeyin 2B hamlesi olmasaydı. Çok kötü bir belediye olacaktık. Şu anda kasasında para olan ender belediyelerden bir tanesiyiz. Tamam borcumuz var ama alacağımız da var. Sürdürülebilir anlamda İstanbul’un en zengin belediyesiyiz. Bunun devam etmesi için halkın da zenginleştirilmesi gerekiyor. Diyelim ki Şili’de bir vatandaş, yıllık tatilini yurt dışında geçirmeyi planladı. Düşünüyor tatili nerede yapsam? Aklına Beykoz gelecek. Seçimlerden önce öyle diyorduk. Buranın güzelliklerini yaşasın. Japonya’da dedim. O nasıl olacak? Televizyonda Beykoz’daki bisiklet yarışlarını görecek. Bir yola çıkacağız. 3-4 saat Beykoz televizyonlarda canlı yayınlanacak ve oradan bir göz aşinalığı olacak. Bizim yaşamımızı kolaylaştırmanın yanı sıra, bunu da hedefliyoruz."

Aydın, Beykoz Sempozyumu yapmayı plandıklarını belirterek şunları söyledi: "Aralık ayında bunun da fizibilite çalışması devam ediyor. Faydalı olacağına inanıyoruz. Beykoz’da güzellikler zaten var ama bizim amacımız kaliteyi arttırmak. Zeytinburnu’nda ben 20 yıl başkanlık yaptım. Burada da çok mutluyum. Güzel işler yapacağız. Bu iş ekip işi, kısmet işi. Kendine fazla güvenmemek lazım."

Beykoz’da imar çözüm yoluna giriliyor!

Beykoz'a 10 bin yeni konut müjdesi!


Geri Dön