12 / 05 / 2024

Aliağa Kyme Arkeoloji Müzesi yıkılacka mı

Aliağa Kyme Arkeoloji Müzesi yıkılacka mı

İtalya Catania Üniversitesi ile Aliağa Belediye Başkanlığı tarafından 1995 yılında yapılan Aliağa Kyme Arkeoloji Müzesi ve Kazı Evi şimdi yıkılma tehdidi ile karşı karşıya.

İzmir Kyme Antik Kenti Kazı Evi ve Aliağa Arkeoloji Müze binası harabeye döndü! 

İzmir Aliağa'da bulunan Kyme Antik Kenti Kazı Evi ve Aliağa Arkeoloji Müzesi çürümeye terk edildi. Plastik çöplerle dolu binalar harabeye döndü.

İzmir Aliağa'da yapılacak liman antik kenti yok edecek!

İzmir Aliağa’da yeni yapılacak liman için Kyme antik kenti belirlendi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı liman için hazırlanan imar planına yıl sonunda onay verdi. Proje kapsamında 88 bin metrekarelik dolgu yapılacak. Arkeolojik niteliği 1. dereceden 3. dereceye düşürülen antik kentin önemli bir bölümü

Aliağa Kyme Müzesi çürümeye terk edildi!

İzmir'in Aliağa ilçesinde 1999 yılında inşa edilen Kyme İtalyan Arkeoloji Heyeti Kazı Evi Müzesi 21 yıldır açılmayı bekliyor. Aliağa Belediyesi ve İtalya Catania Üniversitesi tarafından yaptırılan müze binası çürümeye terk edildi.

Kyme Arkeoloji Müzesi ve Kazıevi'nin tahliyesini bakanlık durdurdu!

İzmir'in Aliağa İlçesi'ndeki Kyme Arkeoloji Müzesi ve Kazıevi'nin depreme dayanıklı olmadığı gerekçesiyle yıkılmak üzere tahliye edilmesi kararının, Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan gelen talimatla durdurulduğu açıklandı.

Kyme Arkeoloji Müzesi tahliyesini bakanlık durdurdu!

İZMİR'in Aliağa İlçesi'ndeki Kyme Arkeoloji Müzesi ve Kazıevi'nin depreme dayanıklı olmadığı gerekçesiyle yıkılmak üzere tahliye edilmesi kararının, Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan gelen talimatla durdurulduğu açıklandı.

Kyme Arkeoloji Müzesi ve Kazıevi'nin yıkılmaması için eylem yapıldı!

İzmir'in Aliağa ilçesindeki Kyme Arkeoloji Müzesi ve Kazıevi'nin depreme dayanıklı olmadığı gerekçesiyle başka amaçlarla kullanılmak için yıkılmak üzere tahliye edilmesi, Aliağa Arkeoloji Müzesi'ni Koruma ve Yaşatma Hareketi tarafından protesto edildi.

Aliağa Kyme Arkeoloji Müzesi yıkılacak mı?

İtalya Catania Üniversitesi ile Aliağa Belediye Başkanlığı tarafından 1995 yılında yapılan Aliağa Kyme Arkeoloji Müzesi ve Kazı Evi şimdi yıkılma tehdidi ile karşı karşıya.

Aliağa Kyme Antik Kenti ile tarih turizmi canlanacak!

Türkiye'nin önemli sanayi kentlerinden biri olan Aliağa, petrol ve demir çelik üretimi gibi sahip olduğu sanayi potansiyelinden sonra gözünü bacasız sanayi olarak nitelendirilen turizme dikti.

Aliağa’daki itfaiye binası tamamlandı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Aliağa’da yapımını tamamladığı itfaiye binası, 27 Aralık'ta törenle açılacak. Kentin kuzey ilçelerine hizmet verecek itfaiye, Aliağa ve çevresindeki sanayi tesislerinin yoğunluğu nedeniyle “özel bir donanıma” sahip olacak.

Dev otel zincirleri Aliağa'ya gelecek!

Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkanı ve Türkiye Otelciler Federasyonu (TUROFED) Başkan Yardımcısı Mehmet İşler, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar 'ı ziyaret etti.

Aliağa, konaklama turizmini geliştirecek!

Ege Turistik işletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkanı ve Türkiye Otelciler Federasyonu (TUROFED) Başkan Yardımcısı Mehmet İşler, Aliağa Ticaret Odası (ALTO) Başkanı Adnan Saka'ya nezaket ziyaretinde bulundu.

Aliağa'da kuralar çekildi, yüzler gülüyor!

Aliağa'da kuralar çekildi, yüzler gülüyor. İZMİR Büyüksehir Belediyesi'nin kentsel dönüşüm projesi uygulayacağı Uzundere Mahallesi'nde tapusuz yapı sahipleri de unutulmadı.Büyüksehir; Uzundere dönüşümünde yeni bir adım daha attı.

Aliağa'ya Hilton geliyor!

Aliağa'ya Hilton geliyor. MNV Turizm Gıda İnşaat Sanayi Ticaret A.Ş. tarafından yatırımı gerçekleştirilecek Hampton by Hilton, 121 odalı, 242 yataklı ve 3 yıldızlı olacak.

Aliağa Kyme Arkeoloji Müzesi yıkılacka mı Haberi

Aliağa Kyme Arkeoloji Müzesi yıkılacka mı

Aliağa Kyme Arkeoloji Müzesi ve Kazı Evi şimdi yıkılma tehdidi ile karşı karşıya.  Binada bulunan Kyme antik kentinden çıkan 3000’e yakın arkeolojik eser kız öğrenci yurdunun sığınağına taşındı. Müze binasının yerine de Belediye Sarayı yapılmak isteniyor. 


Aliağa Kyme Arkeoloji Müzesi ve Kazı Evi 1995 yılında dönemin Aliağa Belediye Başkanı Hakkı Ülkü ve İtalya Catania Üniversitesi’nden dönemin Kyme antik kenti kazı başkanı Prof. Dr.Sebastian Lagona ile birlikte tasarlanmıştı.


Aliağa Belediye Başkanlığı açık hava arkeoloji müzesi amaçlı olarak belirlenen alanın Maliye Bakanlığı’ndan tahsisi istenmiş, daha önceden Kültür Bakanlığı’na tahsisli arazinin, Kültür Bakanlığına ait tahsisi iptal edilerek, arazi Maliye Bakanlığınca Aliağa Belediye Başkanlığı’na “müze amaçlı” tahsisi yapıldı. 


Aliağa Kyme Arkeoloji Müzesi ve Kazıevi yapılması için dönemin Aliağa Belediyesi meclisi tarafından 1996 yılında karar alındı.


Aliağa Belediye...