25 / 07 / 2024

Aliağa Limanları yolcu limanı olarak mı kullanılsın

Aliağa Limanları yolcu limanı olarak mı kullanılsın

Alsancak Limanı'nın yük limanı mı yoksa sadece yolcu limanı mı olarak kullanılması gerektiği konusunda tartışma sürerken 2013 yılı liman verileri şaşırtıcı bir gerçeği ortaya çıkardı...

Menemen-Aliağa-Çandarlı Otoyolu limanlar arasındaki mesafeleri kısaltacak!

DTO İzmir Şubesi'nin şubat ayı meclis toplantısı yapıldı. Toplantıda konuşan DTO) İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, açılan Menemen-Aliağa-Çandarlı Otoyolu'nun önemini anlattı.

İzmir Aliağa limanları demiryolu ile Anadolu'ya bağlanıyor!

Aliağa'nın Nemrut Körfezi'ndeki liman ve iskelelerini ring hatla Biçerova istasyonundan Menemen-Aliağa demiryolu hattına bağlayacak projede rayların döşenmesine başlandı.

Batıçim Çimento, Aliağa'daki limanını büyütecek!

Batıçim Batı Anadolu Çimento Sanayii A.Ş., İzmir ili Aliağa ilçesi Nemrut körfezinde bulunan limanlarını büyüteceklerini, yaklaşık maliyetin 30 milyon TL tutarında olacağını KAP'a bildirdi.

Aliağa konteyner limanı açılış için gün sayıyor!

Aliağa ilçesinde Ege'nin en büyük konteyner limanını inşa eden APM Terminals Genel Müdürü Larsen, Türkiye'nin en büyük konteyner limanlarından biri olacak APM Ege Terminali'nin hızla ilerlediğini belirtti.

Serkan Acar: Aliağa'daki konaklama tesisleri yetersiz!

Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkanı ve Türkiye Otelciler Federasyonu (TUROFED) Başkan Yardımcısı Mehmet İşler, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar'a nezaket ziyaretinde bulundu.

Aliağa’daki itfaiye binası tamamlandı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Aliağa’da yapımını tamamladığı itfaiye binası, 27 Aralık'ta törenle açılacak. Kentin kuzey ilçelerine hizmet verecek itfaiye, Aliağa ve çevresindeki sanayi tesislerinin yoğunluğu nedeniyle “özel bir donanıma” sahip olacak.

Dev otel zincirleri Aliağa'ya gelecek!

Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkanı ve Türkiye Otelciler Federasyonu (TUROFED) Başkan Yardımcısı Mehmet İşler, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar 'ı ziyaret etti.

Aliağa, konaklama turizmini geliştirecek!

Ege Turistik işletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkanı ve Türkiye Otelciler Federasyonu (TUROFED) Başkan Yardımcısı Mehmet İşler, Aliağa Ticaret Odası (ALTO) Başkanı Adnan Saka'ya nezaket ziyaretinde bulundu.

Aliağa'da kuralar çekildi, yüzler gülüyor!

Aliağa'da kuralar çekildi, yüzler gülüyor. İZMİR Büyüksehir Belediyesi'nin kentsel dönüşüm projesi uygulayacağı Uzundere Mahallesi'nde tapusuz yapı sahipleri de unutulmadı.Büyüksehir; Uzundere dönüşümünde yeni bir adım daha attı.

Aliağa'ya Hilton geliyor!

Aliağa'ya Hilton geliyor. MNV Turizm Gıda İnşaat Sanayi Ticaret A.Ş. tarafından yatırımı gerçekleştirilecek Hampton by Hilton, 121 odalı, 242 yataklı ve 3 yıldızlı olacak.

Aliağa'da birinci derece sit alanına RES onayı iddiası!

Belediyeleri by-pass ederek imar planları hazırlayan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Aliağa'nın Yüksekköy Mevkii'nde Vinci derece SİT alanı üzerinde kalan rüzgar enerji santralinin kapasite artışını da onaylamış oldu.

Aliağa'da konaklama turizmi görüşü ön plana çıktı!

Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkanı ve Türkiye Otelciler Federasyonu (TUROFED) Başkan Yardımcısı Mehmet İşler, Aliağa Ticaret Odası (ALTO) Başkanı Adnan Saka'ya nezaket ziyaretinde bulundu.

Aliağa Seyitali RES imar planı askıya çıktı!

İzmir Aliağa İlçesi, Yüksekköy Mevkii’nde, Seyitali RES Projesine ait Santral Sahasında ilave olarak yapılacak rüzgar türbini için 1/5000 ölçekli İlave Nazım İmar ve 1/1000 ölçekli İlave Uygulama İmar Planı askıya çıktı...

Aliağa Limanları yolcu limanı olarak mı kullanılsın Haberi

Aliağa Limanları yolcu limanı olarak mı kullanılsın

Geçen yıl Aliağa'daki iki ayrı konteyner limanından taşınan yük miktarı, Alsancak Limanı'na yaklaştı.


Alsancak Limanı'nın yük limanı mı yoksa sadece yolcu limanı mı olarak kullanılması gerektiği konusunda tartışma sürerken 2013 yılı liman verileri şaşırtıcı bir gerçeği ortaya çıkardı.

Aliağa Ticaret Odası (ALTO) Başkanı Adnan Saka geçen yıl Aliağa'daki iki ayrı konteyner limanında taşınan yük miktarının Alsancak Limanı'na yaklaştığını söylerken, 2008'de tarihi rekoru kırarak 895 bin TEU'luk konteyner elleçleyen Alsancak Limanı'nın toplam konteyner yük kapasitesinin geçen yıl 697 bin TEU'ya gerilediğini, 2012 yılında 429 bin TEU olan Aliağa'daki Nemport ve Ege Gübre'nin konteyner elleçleme kapasitesinin ise 2013 yılında 477 bin TEU'ya çıktığını belirtti.

Aliağa Limanları’nda elleçlenen yük miktarında 5 yılda yaklaşık yüzde 25 artış sağlandığının altını çizen Başkan Saka, “Aliağa Nemrut Limanı'nda 2010...