02 / 05 / 2024

aliağa osb sanayi sitesi

aliağa osb sanayi sitesi

Bölgede 120 küçük dükkan ve sosyal alanlardan oluşan bir saha oluşturacaklarını söyleyen ALOSBİ Başkan Yardımcısı Adnan Saka, böylece fabrikaların küçük sanayi sitelerine gitmek zorunda kalmayacağını söyledi.

Resmi Gazete'de yayımlandı! Aliağa'daki alan özel endüstri bölgesi ilan edildi!

İzmir'in Aliağa ilçesinde bulunan bir alan "Ege Çelik Endüstrisi Sanayi ve Ticaret AŞ Aliağa Özel Endüstri Bölgesi" olarak ilan edildi. Söz konusu karar bugünkü 32369 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Bursa Hasanağa Organize Sanayi Bölgesi yatırımlarla büyüyor!

Bursa'nın gelişim bölgesinde yer alan Hasanağa Organize Sanayi Bölgesi son 10 yılda yatırımlarla sanayi alanında büyüme kaydetti. OSB'de faaliyet gösteren firma sayısı bu dönemde iki kat artış kaydetti. 

İzmir Aliağa'ya 4 bin yeni konut geliyor!

İzmir’in Aliağa ilçesinde artan sanayi yatırımları beraberinde konut yatırımlarını da artırdı. Bu kapsamda İzmir Aliağa'ya 4 bin yeni konut geliyor.

Aliağa sanayi bölgesi imar planı askıda!

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından İzmir Aliağa İlçesi, '' Sanayi Bölgesi " 1/5.000 ölçekli Nazım İmar Planı Revizyonu otuz gün süreyle bugün askıya çıkarıldı...

Batıçim'den Aliağa Nemrut Limanı'na yatırım atağı!

PETKİM’in Aliağa’da Türkiye’nin en büyüklerinden biri olacak liman yatırımı sürerken İzmir’in önde gelen bir başka sanayi kuruluşu Batı Anadolu Çimento'da (Batıçim), yine Aliağa Nemrut’taki limanında yatırım atağı başlattı.

İzmir Aliağa'da dönüşüm bir an önce başlamalı!

MHP İzmir Milletvekili Murat Koç, Türkiye'nin önemli sanayi merkezi konumundaki Aliağa'da ulaşım master planı, kentsel dönüşüm ve sağlık sorunlarının çözümü için girişimlerde bulunacağını açıkladı.

Aliağa Sanayi Sitesi'ndeki dükkanlar yıl sonunda teslim!

Aliağa Ticaret Merkezi Toplu İşyeri Yapı Kooperatifi ve S.S Aliağa Sanayicileri Toplu İşyeri Yapı Kooperatifi'nin, Aliağa Bakırçay Sanayi Bölgesi'nde yapımına devam ettiği sanayi sitesi çalışmalarının bu yıl tamamlanmasının beklendiği öğrenildi.

Kemalpaşa OSB’de 60 milyon dolarlık yatırımın önü açıldı!

İmar planlarının onaylandığı Kemalpaşa OSB’de 1 yıldır sırada bekleyen 60 milyon dolarlık yatırımın hayata geçmesi bekleniyor. Yeni yatırımlar ile sanayi tesisi sayısının 470’ten 950’ye, çalışan sayısının ise 22 binden 50 bine ulaşması hedefleniyor.

Kemalpaşa OSB'de 60 milyon dolarlık yatırım yapılacak!

İmar planlarının onaylandığı Kemalpaşa OSB’de 1 yıldır sırada bekleyen 60 milyon dolarlık yatırımın hayata geçmesi bekleniyor. Yeni yatırımlar ile sanayi tesisi sayısının 470’ten 950’ye, çalışan sayısının ise 22 binden 50 bine ulaşması hedefleniyor.

Aliağa OSB istihdamını 60 bin kişiye çıkarmayı hedefliyor!

Aliağa Organize Sanayi Bölgesi’nin, hedefi ihracatını 10 milyar dolara istihdamını 60 bin kişiye çıkarmak. Haluk Tezcan’ın Yönetim Kurulu Başkanı olduğu bölge, yeni yatırımlarla büyümeye devam ediyor.

Aliağa Kyme Antik Kenti ile tarih turizmi canlanacak!

Türkiye'nin önemli sanayi kentlerinden biri olan Aliağa, petrol ve demir çelik üretimi gibi sahip olduğu sanayi potansiyelinden sonra gözünü bacasız sanayi olarak nitelendirilen turizme dikti.

Aliağa Organize Sanayi Bölgesi 60 bin kişiye iş kapısı olacak!

Aliağa Organize Sanayi Bölgesi, tam doluluğa ulaştığında 60 bin kişiye iş kapısı olacak. 42 şirketin faaliyet gösterdiği ALOSBİ’de fabrika inşaatları ve ilave yatırımlar tamamlamak üzere.

Aliağa’daki itfaiye binası tamamlandı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Aliağa’da yapımını tamamladığı itfaiye binası, 27 Aralık'ta törenle açılacak. Kentin kuzey ilçelerine hizmet verecek itfaiye, Aliağa ve çevresindeki sanayi tesislerinin yoğunluğu nedeniyle “özel bir donanıma” sahip olacak.

aliağa osb sanayi sitesi Haberi

aliağa osb sanayi sitesi

Aliağa Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve ALOSBİ Başkan Yardımcısı Adnan Saka ile ALOSBİ Bölge Müdürü Bülent İlktuğ, Aliağa Organize Sanayi Bölgesi'nde yapacakları yeni projeyi basınla paylaştı. Saka, bölgede en küçüğü 5 bin metrekare olan parseller haricinde, daha küçük parsellerle hazırlanmış 275'er metrekarelik dükkanlarla ALOSBİ içerisinde bir "Orta Ölçekli Sanayi Sitesi" kurmayı düşündüklerini açıkladı. 


"İdeal bir fırsat"

Saka, proje hakkında şu bilgileri verdi: "Bilindiği gibi organize sanayi bölgelerinde küçük dükkan yapılmıyor. En küçük parsel 5 bin metrekare. Fiyatı da 1 milyon lira civarında. Organize sanayi bölgemizde fabrikası olan insanların fabrikalarına tornacı, parça malzeme, kaynakçı lazım oluyor. O zaman da küçük sanayi sitesine gitmek zorunda kalıyorlar. Biz, böyle bir küçük sanayi sitesi yapılması için bakanlıktan izin istedik. Bakanlık da uygun gördü. Bölgeye...