19 / 05 / 2024

aliağa Roma tiyatrosu

aliağa Roma tiyatrosu

İzmir'in tarihî semtlerinden biri olan Aliağa Kadifekale'de gece kondular arasında sıkışıp kalan, bazı sütunları evlere duvar yapılan Roma antik tiyatrosundaki arkeolojik kazılar, kısa süre içinde başlayacak.

Ankara’daki Roma Tiyatrosu restore ediliyor!

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından Roma Tiyatrosu ve Arkeopark Projesi hayata geçiriliyor. Projenin 2021’de tamamlanması planlanıyor. Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanı Bekir Ödemiş ise proje hakkında açıklamalarda bulundu.

İzmir Aliağa Açık Hava Tiyatrosu çevresi yenileniyor!

Kentin birçok noktasında düzenleme çalışmalarına devam eden Aliağa Belediyesi, Açık Hava Tiyatrosu etrafında yenileme çalışmaları için kolları sıvadı.

İznik'teki Roma tiyatrosu restore edilecek!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, 2 bin yıllık Roma Tiyatrosu’nun orijinal kimliğiyle ayağa kaldırıldığını belirterek, “İznik’in güzelliklerinin dünyayla paylaşılması ve yapılanların bölgeye değer katmasını istiyoruz" dedi

İznik Roma Tiyatrosu restore ediliyor!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, İznik’te 2 bin yıllık geçmişiyle dikkati çeken Roma Tiyatrosu’nun orijinal kimliğiyle ayağa kaldırıldığını belirtti. Başkan Altepe, Tarihi Kentler Birliği’nin kurucusu Bursa’nın örnek bir şehir olduğunu söyl

Hampton by Hilton İzmir Aliağa'ya geliyor!

İzmir Aliağa bölgesinde yükselecek olan Hampton by Hilton otel projesi 3 yıldızlı olacak. Hampton by Hilton İzmir projesi 121 odalı 242 yataklı olarak tasarlandı...

İzmir Aliağa Camisi restore ediliyor!

İzmir’in en eski camilerinden biri olan ve Gedizli Ali Ağa tarafından 1672 yılında yaptırılan Aliağa Camisi restore ediliyor. Vali Toprak, bu ata yadigarı ve önemli tarihi değeri ayağa kaldırmanın ve yeniden işlevsel hale getirilmesinin çok önemli olduğun

Aliağa Limanları Türkiye'nin yükselen değeri!

Alsancak Limanı'nın sadece yolcu limanı olarak mı kalacağı yoksa revize edilerek kapasitesinin büyütüleceği mi tartışılırken, Aliağa limanlarındaki yükseliş devam ediyor.Aliağa Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Saka konuyu değerlendirdi.

İzmir Aliağa Paşaçiftliği imar planı değişikliği askıya çıktı!

İzmir Aliağa Paşaçiftliği imar planı revize edilerek yeniden askıya çıktı. Bakanlığın 4 Aralık 2014 tarihinde onayladığı Aliağa Paşaçiftliği imar planı revizyonu dün yeniden askıya çıktı...

Ege bölgesinin parlayan yıldızı Aliağa!

ULAŞTIRMA, Denizcilik ve Habercilik Bakanlığı Deniz Ticareti Genel Müdürlüğü ile Gümrük ve de Ticaret Bakanlığı' nın son açıkladığı rakamlar Aliağa limanlarının potansiyelini gözler önüne serdi.

Aliağa potansiyelini daha iyi değerlendirmek istiyor!

Adnan Saka, mevcut yolların Aliağa limanlarının ihtiyacını karşılamaktan uzak olduğunu ifade etti. Liman gerisindeki yaklaşık 150 dönümlük araziye herhangi bir inşaat yapılamamasının da bir başka sorun olduğuna değindi.

Aliağa'nın su sorunu barajla çözülecek!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Aliağa'nın artan su ihtiyacını karşılamak için Güzelhisar Barajı'ndan ilçeye su aktaracak. Baraj suyunun arıtılması için de öncelikle içme suyu arıtma tesisi yatırımı yapılacak.

Aliağa'ya yeni içme suyu yatırımları yapılıyor!

Aliağa'ya yeni içme suyu yatırımları yapılıyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi, Aliağa ilçesinin artan su ihtiyacını karşılamak için harekete geçti. Büyükşehir, sorunu çözmek için Güzelhisar Barajı’ndan ilçeye su aktarımı yapacak.

Aliağa elektrik kesintisi 30 Kasım 2014!

GEDİZ EDAŞ İzmir İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada Yapılan yazılı açıklamada şunlar kaydedildi: "Tesis altyapı çalışmaları nedeniyle, 30 Kasım Pazar günü 09:00 ile 17:00 saatleri arasında, Aliağa’nın bazı bölgelerinde elektrik kesintisi yapılacak

aliağa Roma tiyatrosu Haberi

aliağa Roma tiyatrosu

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından kamulaştırmaları ve yıkımları yapılan tiyatro alanındaki kazılar, Antik Smyrna Kazıları Başkanı Yrd. Doç. Dr. Akın Ersoy ve ekibi tarafından yürütülecek.

Belediye ekiplerinin bölgedeki yıkımları daha tamamlanmadan, antik tiyatroya ait duvarlar ve sütunlar ortaya çıkmaya başlamıştı. 


Gecekondular arasına sıkışıp kalan tiyatronun çıkarılması için 12 bin 972 metrekarelik alan üzerindeki 164 adet parseli kamulaştırma kararı alan belediye, bugüne kadar 11,4 milyon TL kamulaştırma bedeli ödedi. Proje kapsamında öncelikle arkeolojik yüzey araştırması yapılarak, tiyatroya ve sur duvarlarına ait mimari kalıntılar ve gerçek yeri tam olarak tespit edildi. 1/1000 ölçekli Kadifekale-Tiyatro ve Çevresi Koruma Amaçlı İmar Planı'nda 2. derece arkeolojik sit alanı olarak belirlenmiş yerlerin, arkeoloji ve tarih parkı olarak düzenleneceği bildirildi. 


Kadifekale'deki antik tiyatroyla ilgili en ayrıntılı bilgi, 1917-1918 yıllarında Otto...