12 / 05 / 2024

Aliağa tarihi han restorasyon

Aliağa tarihi han restorasyon

Aliağa Belediyesi, Osmanlı Padişahı 2. Mahmut döneminde Aliağa İskelesi meydanına inşa edilen hanı restore edecek.

TOKİ İzmir Aliağa ihalesi 22 Eylül'de! 

TOKİ tarafından İzmir'in Aliağa ilçesinde inşa edilecek 2. Etap konutları için ihale tarihi belli oldu. 759 konutun inşa edileceği projenin ihale tarihi 22 Eylül'de yapılacak. 

TOKİ İzmir Aliağa 2020 kura çekimi ne zaman? TOKİ Aliağa 2020 kura çekilişi!

TOKİ İzmir Aliağa 2020 kura çekimi ne zaman sorusunun yanıtı haberimizde yer alıyor. Peki TOKİ Aliağa 2020 kura tarihleri ne zaman? İşte TOKİ İzmir Aliağa 100 bin konut kura çekimi tarihi 2020... 

Mahmutpaşa'daki tarihi hanın değeri hiçe sayılıyor!

Tarihi Kapalıçarşı’nın Fesciler Kapısı’ndaki kitabeye güvenlik kamerası takılmasına benzer bir duruma Mahmutpaşa’daki hanın girişinde yer alan tarihi kitabede rastlanıyor. Kitabenin önü  han girişinde bulunan dükkanın tabelası ile kapatılmış vaziyette...

Menemen-Aliağa-Çandarlı Otoyolu 30 Ekim'de açılacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından Yap-İşlet-Devret modeliyle yapılan Menemen-Aliağa-Çandarlı Otoyolu 30 Ekim 2019 tarihi itibariyle trafiğe açılacak.

TOKİ İzmir Aliağa 2019 kura ne zaman?

TOKİ'nin İzmir Aliağa'da satışa çıkardığı 600 sosyal konuta 7 bin 935 başvuru geldi.TOKİ İzmir Aliağa 2019 kura tarihi belli oldu. Peki TOKİ İzmir Aliağa 2019 kura ne zaman? İşte yanıtı...

Aliağa'da 4.5 milyon TL'ye icradan satılık gayrimenkul!

İzmir İli, Aliağa İlçesi, Bozköy Mahallesi'nde yer alan gayrimenkul 4 milyon 526 bin 873 TL bedel ile icradan satışa çıkarıldı. Satışa konu olan gayrimenkul için ilk ihale tarihi 1 Ağustos 2018 olarak belirlendi. 

İzmir Aliağa'da 9 milyon TL'ye icradan satılık benzin istasyonu!

İzmir İli, Aliağa İlçesi, Helvacı Köyü'nde yer alan benzin istasyonu vasıflı gayrimenkul icradan satışa çıkarılıyor. Satışa konu olan gayrimenkul için ilk ihale tarihi 29 Ağustos 2018 olarak belirlendi.

Aliağa'daki Tarihi Han restore edilecek!

Aliağa Belediyesi, Osmanlı Padişahı 2. Mahmut döneminde Aliağa İskelesi meydanına inşa edilen hanı restore edecek.

Kastamonu Hanönü'nde tarihi hanın çevresi restore ediliyor!

Belediye Başkanı Serkan Uçar yaptığı açıklamada, ilçenin adını aldığı Tarihi Han’ın Candaroğulları Beyliği zamanında İskender Beyin eşi Tatlu Hatun tarafından 1437 yılında gelen geçen yolcuların dinlenmesi için yaptırıldığını söyledi.

Aliağa özelleştirilme ihalesinde teklif süresi uzatıldı!

Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nın, Aliağa Kombine Çevrim ve Gaz Türbinleri Santralinin özelleştirilme ihalesinde ön yeterlilik ve son teklif verme tarihi ve saati 29 Ocak 2016 tarihine ertelendi.

İzmir Aliağa Camii'nin restorasyonu 2016'da tamamlanacak!

Tarihi Aliağa Camii’nin yıkılmak üzere olan halinin gündeme gelmesiyle İzmir Valiliği ve Vakıflar Bölge Müdürlüğü restorasyon sürecini başlattı. Cami, 2016 yılının sonunda tamamlanacak.

Çorum'da tarihi han butik otel oluyor!

Çorum’da 150 yıllık bir geçmişe sahip olan tarihi Velipaşa Hanı butik otel oluyor. 35 yıllığına Çorum Belediyesi’ne kiralanan tarihi han restorasyonunun ardından hizmet vermeye başlayacak.

İzmir Aliağa Camii'nin istinat duvarı yeniden yapılıyor!

İZMİR’de Hisar Camii’nin ardından en eski cami olarak bilinen 350 yıllık Aliağa Camii’nin restorasyonunu Vakıflar Bölge Müdürlüğü üstlenirken Konak Belediyesi’de tarihi yapıyı koruyan 40 metrelik istinat duvarını yeniden yapıyor.

Aliağa tarihi han restorasyon Haberi

Aliağa tarihi han restorasyon


Tarihi yapıların aslına uygun restorasyonu ile geleceğe taşınması için restorasyon çalışmalarına büyük önem veren Aliağa Belediyesi, Osmanlı Padişahı 2. Mahmut döneminde Aliağa İskelesi meydanına inşa edilen hanı restore edecek. Kültür Mahallesi İskele Meydanı’nda bulunan 18. yüzyıldan kalma tarihi yapı Aliağa Belediyesi’nin çalışmaları ile kamulaştırılarak aslına uygun bir şekilde restore edilecek. Aliağa Belediyesi, 11 parsel ve 2 dönümlük alan üzerinde bulunan yapının kamulaştırılması için düğmeye bastı. Emlak ve istimlak Müdürlüğü kamulaştırılma işlemleri için hak sahiplerine “09-03 2017 tarihli ve 130 sayılı İlgi Encümen Kararı ile Kültür Mahallesi, İskele Mevkiinde bulunan 180 numaralı parseli de kapsayan İskele Han (Taş Han) olarak bilinen yapının 2942 sayılı Kamulaştırma Kanunu hükümlerine göre kamulaştırılabilmesi için Uzlaşma Komisyonu Başkanlığına havale edilmiştir. Buna göre 07.07.2017 Cuma günü...