29 / 04 / 2024

Alım-Satım işlemleri

Alım-Satım işlemleri

Kış sezonununu geride bırakmaya başladığımız şu günlerde sektör oyuncuları konut satışlarında hareketlenme beklemeye başladı. Alım-Satım işlemlerinde artış beklerken Avukat Kadir Kurtuluş ev alırken dikkat edilmesi gereken hukuki hususları anlattı...

Avukat Kadir Kurtuluş konut almadan önce dikkat edilmesi gerekenleri açıklıyor!

Kış sezonununu geride bırakmaya başladığımız şu günlerde sektör oyuncuları konut satışlarında hareketlenme beklemeye başladı. Alım-Satım işlemlerinde artış beklerken Avukat Kadir Kurtuluş ev alırken dikkat edilmesi gereken hukuki hususları anlattı...

Arsa alırken tapuya gitmek şart mıdır? Arsa tapu alım işlemleri nasıl olur?

Yatırım fırsatları arasında değerlendirilen arsa alımı müşteriler için bazı önemli hususlara dikkat etmeyi gerektirir. Güvenli bir arsa bulmak, zaman alıcı ve meşakkatli bir süreç olabilir. Peki bu arsa alırken tapuya gitmek şart mı ve arsa tapu alım işlemi ve sözleşmesi nasıl olur?

Tapu alım satım işlemleri nasıl yapılır?

Tapuda alım satım işlemlerinin nasıl olduğu araştırılan konular arasındadır. Peki Tapu alım satım işlemleri nasıl yapılır? İşte detaylar!

Tapu alım satım işlemleri nasıl yapılır?

Tapu denilince gayrimenkul ve arsa işlemleri gelmektedir. Özellikle Tapu alım satım işlemleri nasıl yapılır? sıklıkla sorulmaktadır. İşte merak edilen ayrıntılar!

Avcılar Belediye binası için yıkım işlemleri başladı!

51 sene önce inşa edilen Avcılar binası için yıkım işlemleri başladı. Yapılan çalışmalarda binada çok sayıda demir olduğu ve beton kalitesinin çok düşük olduğu belirtildi.

TOKİ Elektrik Enerjisi Alımı İşi ihalesi 5 Mayıs'ta!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Elektrik Enerjisi Alımı İşi ihalesi 5 Mayıs tarihinde yapılacak.

TOKİ 20. Paket Danışmanlık Hizmet Alım İşi ihalesi yarın!

Türkiye Genelinde TOKİ Tarafından Yapılacak Olan Yerleşim Alanları Kentsel Tasarım Projeleri Hazırlatılması İşi İle İlgili Mühendislik Ve Mimarlık Tasarım Hizmetleri 20. Paket Danışmanlık Hizmet Alım İşi ihalesi yarın saat 11:00'de yapılacak.

TOKİ 21. Paket Danışmanlık Hizmeti Alım işi ihalesi 9 Nisan'da!

Türkiye Genelinde TOKİ Tarafından Yapılacak Olan Kamusal Büyük Park Alanları İle İlgili Mühendislik, Peyzaj Mimarlığı Ve Mimarlık Tasarım Hizmetleri 21. Paket Danışmanlık Hizmet Alım İşi ihalesi 9 Nisan 2020 tarihinde yapılacak.

TOKİ danışmanlık hizmeti alım işi ihalesi 31 Mart'ta!

Türkiye Genelinde İdaremizce Yapılacak Olan Yerleşim Alanları Kentsel Tasarım Projeleri Hazırlatılması İşi İle İlgili Mühendislik Ve Mimarlık Tasarım Hizmetleri 20. Paket Danışmanlık Hizmet Alım İşi ihalesi 31 Mart'ta yapılacak.

TOKİ Elektrik Enerjisi Alım İşi ihalesi yarın yapılacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Elektrik Enerjisi Alımı İşi(e-ihale) ihalesi yarın yapılacak.

TOKİ Elektrik Enerjisi Alım İşi ihalesi yarın!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Elektrik Enerjisi Alım İşi ihalesini yarın saat 11:00'de gerçekleştirecek.

TOKİ Elektrik Enerjisi Alım İşi ihalesi 17 Aralık'ta!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Elektrik Enerjisi Alım İşi ihalesi 17 Aralık 2019 tarihinde gerçekleştirilecek.

TOKİ Danışmanlık hizmet alımı işi ihalesi yarın!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Uygulamaları Kapsamında Yapım İşlerinin İnşaat Aşaması ve İnşaat Sonrası 22. Paket Danışmanlık (Yapım işi kontrollüğü ve yapı denetimi) Hizmet Alımı İşi (Ön Yeterlik) ihalesi yarın yapılacak.

TOKİ Danışmanlık hizmet alımı işi ihalesi yarın!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Halkla İlişkiler ve Danışmanlık Hizmet Alımı İşi (e-ihale) ihalesi yarın gerçekleştirilecek.

Alım-Satım işlemleri Haberi

Alım-Satım işlemleri

Eskiden her şey gibi ev almak da basitti. Fakat artık günümüz Türkiye'sinde, sektörün hızla büyümesi sonucu irili ufaklı bir çok inşaat firması doğdu. Güven ortamı sarsıldı. Bir çok firma maketten satış da dediğimiz ön ödemeli satış yöntemlerini kullanarak alıcı vatandaşlarımızın zor durumda kalmasına sebep oldu. Sektördeki bu hızlı büyüme ve özellikle İstanbul gibi büyük illerdeki yoğun konut üretimiyle birlikte arazi ihtiyacının artması yeni yasal düzenlemeleri beraberinde getirdi. Bu yasal düzenlemeler vatandaşı korumakla birlikte alım-satım yaparken daha dikkatli olmaya itiyor. Örneğin kabul edilen 2B ve Kentsel Dönüşüm yasalarıyla beraber konut alırken dikkat edilmesi gereken faktörler de değişti, birçok yeni unsurlar eklendi. Özellikle Kentsel Dönüşüm diye bilinen, Afet Yasası ile ilgili önemli noktalara dikkat çekmek gerekmektedir.


Dikkat edilecek hususları madde madde sıralayacak...