27 / 04 / 2024

Arsa alırken tapuya gitmek şart mıdır? Arsa tapu alım işlemleri nasıl olur?

Arsa alırken tapuya gitmek şart mıdır? Arsa tapu alım işlemleri nasıl olur?

Yatırım fırsatları arasında değerlendirilen arsa alımı müşteriler için bazı önemli hususlara dikkat etmeyi gerektirir. Güvenli bir arsa bulmak, zaman alıcı ve meşakkatli bir süreç olabilir. Peki bu arsa alırken tapuya gitmek şart mı ve arsa tapu alım işlemi ve sözleşmesi nasıl olur?



ARSA ALIRKEN TAPUDA NELERE DİKKAT EDİLMELİDİR?

Arsa alırken tapuda dikkat edilmesi gereken önemli noktalar bulunmaktadır. Bu hususlar, arsanın tapu kaydının doğruluğunu ve alıcıya sağladığı hakları korumak açısından büyük önem taşır.  Arsanın tapu kaydında yer alan bilgiler ile satış sözleşmesinde belirtilen değerler ve özellikler karşılaştırılmalıdır. Satış sözleşmesi ile tapu arasında uyuşmazlık olmaması, alıcı açısından güvenli bir alım işlemi için önemlidir.

ARSA ALIM SATIM İŞLEMLERİNDE TAPU HARCI NE KADARDIR?

Arsa alım satımında tapu harcı, arsa yatırımcıları tarafından tapu işlemlerini tamamlarken akıllarındaki önemli bir sorudur. Tapu harcı ücretleri her yıl güncellendiğinden bu yılki ücretlendirme, arsanın değerine ve metrekare oranına göre hesaplanarak asgari 500 TL ve azami 4000 TL olarak belirlenmiştir. Noterler tarafından yapılan arsa alım satım sözleşmelerinde yalnızca tapu harcı alınacaktır ve ekstra ücret talep edilmeyecektir. Ayrıca, bu sözleşmeler damga vergisi gibi vergi türlerinden muaf tutulacaktır. 


Geri Dön