09 / 05 / 2024

Arsa alırken tapuya gitmek şart mıdır? Arsa tapu alım işlemleri nasıl olur?

Arsa alırken tapuya gitmek şart mıdır? Arsa tapu alım işlemleri nasıl olur?

Yatırım fırsatları arasında değerlendirilen arsa alımı müşteriler için bazı önemli hususlara dikkat etmeyi gerektirir. Güvenli bir arsa bulmak, zaman alıcı ve meşakkatli bir süreç olabilir. Peki bu arsa alırken tapuya gitmek şart mı ve arsa tapu alım işlemi ve sözleşmesi nasıl olur?



Arsa alırken tapuya gitmek şart mıdır? Arsa tapu alım işlemleri nasıl olur?

ARSA ALIM SÜRECİNDEKİ ADIMLAR NELERDİR?

Arsa alım süreci, dikkatli ve doğru adımlarla takip edilmesi gereken bir süreçtir. İlk adım olarak, arsa alımı için potansiyel arsaları belirleyip araştırmaya başlamalısınız. Hepsiemlak gibi internet sitelerindeki arsa ilanlarını inceleyerek seçenekleri değerlendirebilirsiniz. Arsayı seçtiğinizde, satıcıyla iletişime geçerek arsa hakkında güncel bilgileri talep etmelisiniz. Satıcıyla anlaşmaya vardıktan sonra, kiralık veya satın alma amacına bağlı olarak bir sözleşme hazırlamanız gerekmektedir. Sözleşme hazırlama aşamasında, uzman bir avukattan danışmanlık almanız faydalı olacaktır.

Taraflar arasında imzalanan sözleşme sonrasında, arsa devir işlemleri için noter veya tapu dairelerine başvurmanız gerekmektedir. Noter veya tapu dairelerinde hesaplanan harcın ödenmesinin ardından, arsa alımında ayırdığınız bütçeden belirlenen tapu masrafını karşılamanız gerekmektedir. Tapu harcı ödemesini tamamladıktan sonra arsayı resmen alırsınız.

Bu ilde tam 12 taksitle imarlı 12 arsa satılacak! 

Karayolları başkentte imarlı arsa satacak! Taksitle arsa fırsatını kaçırmayın!

Mersin'de ticari, konut ve turizm imarlı arsa satılacak!


Geri Dön