11 / 05 / 2024

Aliya İzzetbegoviç evi

Aliya İzzetbegoviç evi

Bosna Hersek'in kurucu Cumhurbaşkanı Aliya İzzetbegoviç'in Bosanski Şamac'taki doğduğu ev, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) tarafından restore edilerek müze haline getirilecek.

Osmangazi Aliya İzzetbegoviç İmam Hatip Ortaokulu açıldı!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Osmangazi Belediyesi tarafından tadilatı tamamlanan Aliya İzzetbegoviç İmam Hatip Ortaokulu, düzenlenen törenle açıldı.

Düzce'deki Aliya İzzetbegoviç Öğrenci Yurdu binası kimin?

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Düzce'deki Aliya İzzetbegoviç Öğrenci Yurdu binasının kime ait olduğunu Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'a sordu..

Aliya İzzetbegoviç Rekreasyon Alanı açıldı!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımına başlanan Aliya İzzetbegoviç Rekreasyon Alanı’nın 1. Etabındaki çalışmalar tamamlanarak alan hizmete açıldı.

Günlük 50 TL'ye çalıştığı inşaatta 15. kattan düştü!

Adana Merkez Seyhan ilçesi, Gürselpaşa Mahallesi Aliya İzzetbegoviç Bulvarı'ndaki 20 katlı rezidans inşaatında çalışan Mehmet Acar, 15'inci katta duvar ördüğü sırada dengesini kaybederek asma kata düştü...

Adana'da, rezidans inşaatından düşen bir işçi daha öldü!

Adana'da, rezidans inşaatından düşen bir işçi daha öldü. Merkez Seyhan ilçesi, Gürselpaşa Mahallesi Aliya İzzetbegoviç Bulvarı'ndaki 20 katlı rezidans inşaatında çalışan Mehmet Acar, 15'inci katta dengesini kaybederek asma kata düştü.

Aliya İzzetbegoviç'in doğduğu ev hizmete açıldı!

Bosna-Hersek’in ilk Cumhurbaşkanı Aliya İzzetbegoviç’in doğduğu ev TİKA tarafından restore edilerek hizmete açıldı. “Aliya İzzetbegoviç Hatıra Evi” olarak hizmet verecek evin açılışını Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler gerçekleştirdi....

Aliya İzzetbegoviç'in doğduğu ev restore edildi!

Bosna Hersek'in ilk Cumhurbaşkanı merhum Aliya İzzetbegoviç'in, Bosanski Şamac şehrindeki doğduğu ev, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı ( TİKA ) tarafından restore edildi.

Türkiye'nin restore ettirdiği İzzetbegoviç'in evi müze olarak açılıyor!

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, 6-7 Aralık tarihlerindeki Bosna-Hersek ziyaretinde TİKA tarafından restore ettirilen ‘Aliya İzzetbegoviç Müzeevi’nin açılışını gerçekleştirecek. Açılış törenine, Aliya İzzetbegoviç’in oğlu Bakir İzzetbegoviç de katılacak.

Aliya İzzetbegoviç'in adı Eskişehir'de bir parka verildi!

Bosna-Hersek' in kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanı Aliya İzzetbegoviç' in ölümünün 10. yıl dönümü anma etkinlikleri kapsamında adı, Eskişehir merkez Odunpazarı ilçesinde bir parka verildi...

Aliya İzzetbegoviç'in doğduğu evi Türkiye restore ettirecek!

Bosna Hersek'in kurucu Cumhurbaşkanı Aliya İzzetbegoviç'in Bosanski Şamac'taki doğduğu ev, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) tarafından restore edilerek müze haline getirilecek.

Bergama'da icradan 1 milyon 237 bin 800 liraya villa, bakıcı evi, depo ve tarla!

Bergama'daki villa, 2 bakıcı evi, depo ile tarla 1 milyon 237 bin 800 liraya icradan satışa çıkarıldı

Umut Evi, Silivrikapı Semt Konağı'nda açıldı!

Ünlü sunucu Esra Erol'un; erken evliliklere dikkat çekmek için yazdığı ve iki ayda 75 bin satan ilk kitabı 'Kara Duvak'ın geliriyle hazırlanan Umut Evi projesi için ilk adım İstanbul'da atıldı

Hayata Destek, Japon AAR işbirliğiyle Van'da Tandır Evi kuruyor!

Hayata Destek, yapılan acil yardım ve iyileştirme projelerinde üstlendiği aktif rol çerçevesinde Japon insani yardım kuruluşu AAR (Association for Aid and Relief) işbirliği ile 24 adet Tandır Evi'nin inşaasına başladı

Aliya İzzetbegoviç evi Haberi

Aliya İzzetbegoviç evi


Bosna Hersek'in kurucu Cumhurbaşkanı Aliya İzzetbegoviç'in Bosanski Şamac'taki doğduğu ev, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) tarafından restore edilerek müze haline getirilecek. 

     AA muhabirinin TİKA yetkililerinden aldığı bilgiye göre, TİKA Bosna Hersek'te 4 yeni projeyi daha hayata geçirmek üzere çalışmalara başladı. 

     Bosna Hersek'in kurucu Cumhurbaşkanı Aliya İzzetbegoviç'in doğduğu şehir Bosanski Şamac'ta bulunan dedesine ait evin restorasyonu yapılarak müze haline getirilecek. 

     Mart ayında çalışmalarına başlanan ve yaz aylarında sona ermesi planlanan projede, müzenin yanı sıra Bosna Hersek'in önde gelen sivil toplum kuruluşlarından biri olan Merhamet Derneği'nin yürüttüğü faaliyetler de merkez olarak kullanılacak bir ofis de kurulacak. 

     

     -Mostar Karagözbey Medresesine yeni bina- 

     

     Osmanlı döneminden kalan ve halen Bosna Hersek Diyanet İşleri Teşkilatı...