05 / 07 / 2024

alman devletinin gayrimenkulleri

alman devletinin gayrimenkulleri

Almanya'daki demografik değişim devleti emlak zengini yapıyor. Alman devletine sahipsiz olduğu için miras kalan 10 bin gayrimenkul var.

Kamu gayrimenkulleri karakol olarak kullanılabilecek!

Bugünkü Resmi Gazete’de yayımlan Kanun gereğince İçişleri Bakanlığının güvenlik gerekçesiyle ihtiyaç duyduğu kamu gayrimenkulleri Bakanlar Kurulu kararıyla resen Hazine adına tescil ve İçişleri Bakanlığına tahsis edilecek..

Alman Preiss Daimler'den Balıkesir'e 120 milyon euroluk yatırım!

Uçak ve otomotiv sektörü için cam elyaf, kompozit, fiberglas üreten Alman devi Balıkesir'e 120 milyon Euro'luk yatırım yapmayı planlıyor.

Varlık barışı gayrimenkulleri de kapsıyor mu?

31 Aralık tarihine kadar varlık barışından yararlanıp yurtiçi veya yurtdışındaki varlıklarını beyan edenler için durum ne? Varlık barışı gayrimenkulleri de kapsıyor mu?

OHAL kapsamında kapatılan kurumların gayrimenkulleri ne olacak?

21 Temmuz'da 3 ay süreliğine ilan edilen olağanüstü hal kapsamında bazı kurum ve kuruluşlar hakkında kapatma kararı alınıyor. Peki, OHAL kapsamında kapatılan kurumların gayrimenkulleri ne olacak?

Türk Alman Üniversitesi için fidanlıklar imara mı açıldı?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Türk Alman Üniversitesi için Beykoz’da yeşil alan bırakmadı. Üniversite için 5 yılda toplam 150 bin metrekarelik fidanlık imara açıldı.

Türk-Alman Yatırım Zirvesi Frankfurt'ta yapıldı!

IBF Almanya’nın önde gelen finansal iletişim şirketlerinden Maleki Group tarafından düzenlenen Türk-Alman Yatırım Zirvesi Frankfurt'ta yapıldı. Cathay Group'un sponsorluğunda gerçekleştirilen zirvede İstanbul'daki yatırım fırsatları anlatıldı.

Cathay Group Türk-Alman Yatırım Zirvesi 2016'ya sponsor oldu!

IBF ve Almanya’nın önde gelen finansal iletişim şirketlerinden Maleki Group tarafından düzenlenen 'Türk-Alman Yatırım Zirvesi 2016' Cathay Group sponsorluğunda, 9 Mayıs'ta Frankfurt’ta gerçekleştirilecek.

Abdullah Avcı: Futbolcu almakla gayrimenkul almanın mantığı aynı!

Medipol Başakşehir Futbol Kulübü Teknik Direktörü Avcı, “Futbolcu almakla, gayrimenkul almanın mantığı aynı. Cevheri fark etmek gerekiyor. Cevheri mücevhere çevirmek bizim elimizde. Adım İstanbul’la çok güzel bir tesadüfle yollarımız kesişiyor" dedi.

Ziylan Mağazacılık, Alman HR Grup’u satın aldı!

FLO mağazalarını bünyesinde bulunduran ayakkabı perakendecisi Ziylan Mağazacılık, Alman HR Grup’u yine Alman yatırım fon şirketi Capiton AG ile birlikte satın aldı.

Kerim Çayır: Sivas'ta konut almanın tam zamanı!

Sivas Emlak Komisyoncuları ve Müşavirleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Kerim Çayır, “Vatandaş bu ayları iyi değerlendirsin şu an ev almanın ve kiralamanın tam zamanı çünkü fiyatlar çok uygun ve seçenek çok fazla” dedi.

TOKİ Türk- Alman Üniversitesi'nin inşaatında son durum!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı M. Ergün Turan, Türk – Alman Üniversitesi Kampüsü'nün TOKİ tarafından inşa edileceğini açıkladı. Üniversite, iki ülke arasındaki bilimsel, iktisadi ve kültürel işbirliğine katkı sağlayacak.

Türkşeker'in Aksaray ve Iğdır'daki gayrimenkulleri özelleştiriliyor!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Türkşeker'in Aksaray ve Iğdır'daki gayrimenkulleri özelleştirini özelleştiriyor. tebliğ bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

TOKİ Türk-Alman Üniversitesi ihalesinin 2. oturumu bugün!

TOKİ Türk-Alman Üniversitesi, 1. Etap kampüs binaları inşaatları ile altyapı ve çevre düzenlemesi işi yapım işi ihalesi 2. oturumu bugün saat 15.00'te gerçekleşecek.

alman devletinin gayrimenkulleri Haberi

alman devletinin gayrimenkulleri

Almanya'da devlet gayrimenkullerin en büyük varisi. Alman haber ajansı dpa, eyalet hükümetleriyle bölge valiliklerinden edindiği bilgilere göre devletin 16 eyalette 10 bin dolayında konut ve diğer gayrimenkulü bulunuyor. Miras zengini eyaletlerin başında Bavyera geliyor.


Bavyera Eyaleti Maliye Bakanlığının verilerine göre 3 bin 857'si tek başına diğerleri ise hisseli olmak üzere 7 bin 251 konutun tapusu Bavreya eyaletinin elinde. Alman yasalarına göre varis bulunamadığı ya da varis mirası reddettiği takdirde gayrimenkul devlete kalıyor.


Ancak eyalet yönetimi bu durumdan memnun değil. Bavyera Maliye Bakanlığına göre devlete geçen konut, arsa, otel ve işyeri gibi gayrimenkullerin satışı hazineye para kazandırmakla birlikte gayrı menkullerin idari masrafı yüklü harcamayı gerektiriyor. Uzmanlar devlete devredilen gayrimenkul sayısının artmasında nüfus yapısının değişmesi ve akrabasız yaşlıların sayısının artması önemli rol oynuyor.

Sayı artıyor

Eyaletin ekonomik...