18 / 07 / 2024

alman firmalarının kredi kullanımı 2020

alman firmalarının kredi kullanımı 2020

Bu yılın ilk çeyreğinde Alman şirketlerin yüzde 29,3’ü kredi talebinde bulundu.

40.3 milyon vatandaşın kredi borcu 3,1 trilyona ulaştı!

Sürekli olarak artış gösteren kredi faizlerine rağmen borçlanmayı sürdüren vatandaşların kredi borçları yüzde 65 artış göstererek, 3 trilyonu geçerken, borçlu kişi sayısına da yaklaşık olarak 2 milyon daha eklendi.

Vatandaşların kredi borcu 1.4 trilyon artışla 3.2 trilyon liraya ulaştı!

Bankada parası olanların varlıklarına son bir sene 5.1 trilyon TL eklenirken, vatandaşların kredi borcu da 1.4 trilyon artış göstererek, 3.2 trilyon liraya ulaştı.

Bankaların kredi kartı alacakları 1 trilyon 273 milyar 609 milyon TL'ye çıktı!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından açıklanan resmi rakamlara göre bankaların kredi kartı alacakları 1 trilyon 273 milyar 609 milyon TL'ye çıktı...

Bankaların kredi politikaları sıkılaşıyor: Döviz kuru kontrolü ve ticari kredilerde sorunlar!

Türkiye'de bankaların kredi politikaları sıkılaşıyor, ticari kredilerde sorunlar yaşanıyor. Ekonomi yönetimi döviz kuru kontrolüne odaklanırken, kredi musluklarının kapanması işletmeleri zor durumda bırakıyor.

Konut satışlarını bankaların kredi uygulamaları frenliyor!

Konut satışlarındaki düşüş devam ederken sektör temsilcileri bu düşüş trendinin sebepleri arasında bankaların kredi uygulamalarının da bulunduğunu kaydediyor.

Finansal kesim dışındaki firmaların net döviz açığı 2,4 milyar dolar azaldı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından açıklanan verilere göre, finansal kesim dışındaki firmaların net döviz pozisyonu açığı, Şubat ayında 86 milyar 798 milyon dolar oldu.

Bayramda otobüs firmalarının boynu bükük kaldı! Terminaller boş kaldı!

Otobüs firmalarının umduğu bu bayram olmadı. Otobüs terminalleri bu bayram boş kaldı. İşte detaylar!

Garanti Bankası'ndan bomba karar! Anapara dahil borçlar siliniyor!

Garanti BBVA, Yüz yılın afeti olarak nitelendirilen Kahramanmaraş depremi ardından her kurum gibi can suyu olmaya devam ediyor. Deprem bölgesinde yaşamını yitirmiş vatandaşlar arasından ticari firmaların kredi ve kredi kartı borçlarını anapara dahil olmak üzere sildiklerini açıkladı.

Yeni Evim kampanyası hem inşaat firmalarının hem de vatandaşların yüzünü güldürdü! Fiyatlar ne olacak? 

Gayrimenkul sektörü temsilcileri, orta gelirliye yönelik yeni konut finansman modeliyle hayata geçirilen "Yeni Evim" kampanyasının hem inşaat firmalarının hem de vatandaşın yüzünü güldürdüğünü, iki tarafa da olumlu yansıyacağını belirtti. Peki ev fiyatları düşecek mi? İşte ayrıntılar...

Bankaların kredi faiz oranları düştü mü? İşte 7 bankanın konut, taşıt ve ihtiyaç kredi faiz oranları

Krediye ihtiyaç duyan vatandaşlar, bankaların kredi faiz oranları listesini yakından inceliyor.

Bankacılık sektörünün kredi hacmi 6 trilyon 719 milyar lira oldu!

Açıklanan resmi rakamlara göre, bankacılık sektörünün kredi hacmi, geçen hafta 29 milyar 77 milyon TL arttı ve 6 trilyon 719 milyar 436 milyon TL'ye yükseldi.

Bankaların kredi hacmi açıklandı! Şaşkınlık yarattı

Bankacılık sektörünün kredi hacmi açıklanırken geçtiğimiz hafta 32 milyar 236 milyon Türk Lirası artarak 6 trilyon 628 milyar 190 milyon Türk Lirası yükseldi. İşte detaylar…

Burdur Gölhisar'da Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının kredi desteğiyle sanayi sitesi yaptırılacak!

S.S. Gölhisar 15 Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanlığı, Burdur Gölhisar'da Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının kredi desteğiyle sanayi sitesi inşa ettirecek. İşte detaylar...

alman firmalarının kredi kullanımı 2020 Haberi

alman firmalarının kredi kullanımı 2020

Alman şirketlerin koronavirüs (Kovid-19) salgınında kredi taleplerinin arttığı fakat kredi vermede daha isteksiz bankalarla karşılaştıkları bildirildi.

Merkezi Münih'de bulunan Ekonomi Araştırma Enstitüsü (Ifo), Almanya’da bu yılın ikinci çeyreği için "Kredi talebi gelişmeleri" anketinin sonuçlarını yayımladı. Ankete göre, Almanya’da şirketlerin yüzde 34,4’ü Kovid-19 salgınının yayılmasını önlemek için kamusal kısıtlamaların getirildiği ikinci çeyrekte bankalarla kredi pazarlığı yaptı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; bu oran, gıda ve içecek sektöründe yüzde 68,7, otel sektöründe yüzde 60,7, seyahat sektöründe yüzde 50,7, perakende sektöründe yüzde 37,6 ve sanayi’de yüzde 34,6 olarak kaydedildi.

Ifo'nun açıklamasında, söz konusu kredi talebi oranı, 2017’nin ilk çeyreğinde kaydedilen önceki en yüksek seviyenin biraz altına kaldığına vurgu yapılarak, bu yılın ilk çeyreğinde Alman şirketlerin yüzde 29,3’ü kredi talebinde bulunduğu hatırlatıldı.

Ifo Anketler Merkezi Müdürü...