30 / 04 / 2024

Finansal kesim dışındaki firmaların net döviz açığı 2,4 milyar dolar azaldı!

Finansal kesim dışındaki firmaların net döviz açığı 2,4 milyar dolar azaldı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından açıklanan verilere göre, finansal kesim dışındaki firmaların net döviz pozisyonu açığı, Şubat ayında 86 milyar 798 milyon dolar oldu.



Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından açıklanan verilere göre, Şubat ayında önceki aya kıyasla finansal kesim dışındaki firmaların döviz varlıkları 2 milyar 704 milyon dolar, yükümlülükleri de 5 milyar 99 milyon dolar azaldı. Yine verilen detaylara göre, bu kapsamda net döviz pozisyonu açığı 2 milyar 396 milyon dolar azaldı ve 86 milyar 798 milyon dolara indi.

Finansal kesim dışındaki firmaların net döviz açığı 2,4 milyar dolar azaldı!

Varlık dağılımına bakıldığında, 2023 yılının Şubat ayında bir önceki aya göre yurt içi bankalardaki mevduat ve ihracat alacakları sırasıyla 2 milyar 278 milyon dolar ve 871 milyon dolar azalırken, yurt dışına doğrudan sermaye yatırımları ve menkul kıymetler de sırasıyla 322 milyon dolar ve 124 milyon dolar artış gösterdi.

Ayrıca yine konu ile ilgili olarak verilen son dakika detaylarına göre, aynı dönemde yükümlülük dağılımında da yurt içinden sağlanan nakdi krediler 3 milyar 87 milyon dolar, yurt dışından sağlanan nakdi krediler 1 milyar 611 milyon dolar ve ithalat borçları 401 milyon dolar azalış gösterdi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön