16 / 05 / 2024

Finansal kesim dışındaki firmaların net döviz açığı 2,4 milyar dolar azaldı!

Finansal kesim dışındaki firmaların net döviz açığı 2,4 milyar dolar azaldı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından açıklanan verilere göre, finansal kesim dışındaki firmaların net döviz pozisyonu açığı, Şubat ayında 86 milyar 798 milyon dolar oldu.



Yükümlülüklerin vade yapısı incelendiğinde Şubat ayında yurt içinden sağlanan kısa vadeli krediler Ocak 2023 dönemine göre 1 milyar 13 milyon dolar, uzun vadeli olanlar 2 milyar 75 milyon dolar gerileme gösterdi.

Yine konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre, yurt dışından sağlanan kredilerde de kısa vadeli olanlar 136 milyon dolar, uzun vadeli krediler 1 milyar 875 milyon dolar azalış gösterdi.

Finansal kesim dışındaki firmaların net döviz açığı 2,4 milyar dolar azaldı!

Şubat ayında kısa vadeli varlıklar 148 milyar 125 milyon dolar, kısa vadeli yükümlülükler de 82 milyar 966 milyon dolar şeklinde gerçekleşti.

Kısa vadeli net döviz pozisyonu fazlası da 65 milyar 158 milyon dolarla bir önceki aya göre 1 milyar 877 milyon dolar azalış gösterdi. Kısa vadeli yükümlülüklerin toplam yükümlülükler içerisindeki payı da yüzde 32 düzeyinde gerçekleşti.

Merkez Bankası'ndan sözlü dolar talimatı! Şirketlere dolar satışında sınırlama getirildi!

Dolar 11 gün sonra tam anlamıyla bu kadar olacak! Son nokta! Bu rakamı gören dövizciye koşacak!

Petrol fiyatları 3 ayın ardından 75 doların altına geriledi! 3 Mayıs 2023 brent petrol fiyatı


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön