04 / 05 / 2024

Alman mimar Bruno Taut

Alman mimar Bruno Taut

Türkiye’ye büyük katkı yapan ama unuttuğumuz bir çok önemli isim var. Bunlardan biri Büyük Önder’in katafalkını da hazırlayan Alman mimar Bruno Taut..

Mimar Bruno Taut’un İstanbul'daki evi satışa çıktı!

Mimar Bruno Taut’un 1938 yılında inşa ettiği İstanbul’un ikonik evi, 95 milyon TL’ye satışa çıkmıştı. Evin ilanının internet sitesinden kalkması, ‘Yeni alıcısını buldu’ dedikodularına neden oldu. Bruno Taut ise kendisi için yaptığı evde yalnızca birkaç ay oturabildi.

Mimar Bruno Taut’un Kuruçeşme’deki evi satışa çıktı!

İstanbul’un sembol evlerinden mimar Bruno Taut’un tasarladığı Kuruçeşme’deki ‘Taut’un evi’ 20 yıl sonra satışa çıktı. Japon esintili villaya 95 milyon TL değer biçildi.

İlk toplu konuttu, tek seçmenli mahalle oldu!

Cumhuriyet tarihinin ilk toplu konut projesi olarak 75 yıl önce Alman mimar Paul Bonatz tarafından hayata geçirilen Ankara'nın tarihi semtleri arasında yer alan Namık Kemal Mahallesi'nde sadece bir seçmenin bulunduğu açıklandı. 

Mimar Robert Bruno’nun ufo evi!

Mimar Robert Bruno'nun 1974 yılında inşasına başladığı ve 2008 yılına kadar da devam ettirdiği Çelik Ev, Bruno'nun zekasının ve mimari yeteneğinin en güzel örnekleri. İşte Bruno’nun ufo evi...

Alman mimar Bruno Taut'ın Türkiye'deki binaları!

Türkiye’ye büyük katkı yapan ama unuttuğumuz bir çok önemli isim var. Bunlardan biri Büyük Önder’in katafalkını da hazırlayan Alman mimar Bruno Taut..

Mimar Bruno Travalja hayatını kaybetti!

ABD'nin New York kentindeki sahibi olduğu şirkete ait projenin inşaatını ziyaret eden mimar Bruno Travalja, 48'inci kata çıktı. Çizim yapmak için ölçü alan Travalja, ayağa kalkarken dengesini kaybedip 48'inci kattan düştü. 52 yaşındaki mimar hayatını kaybetti.

Alman Mimar Braunfels, Ankara'yı inceledi: Yıkmayın örnek alın!

Ankara Marka Festivali için Başkent’e gelen ünlü Alman Mimar Prof. Stephan Braunfels, kent mimarisini inceledi. Braunfels, Başkent’teki Cumhuriyet dönemi yapılarının korunması gerektiğini vurguladı. İşte açıklamaları...

Mimar Stephan Braunfels: Geleneksel Türk mimarisi büyüleyici!

Ankara Marka Festivali’nin yabancı konuşmacılarından Alman Mimar Prof. Stephan Braunfels, Geleneksel Türk mimarisini büyüleyici bulduğunu vurgulayan Braunfels, "Modern Türk yapılaşması için cumbalar çok önemli” dedi.

Dünyanın 3. büyük camisi Cezayir’e!

Alman mimar Jürgen Engel Cezayir’de, mukaddes şehirler Mekke ve Medine’de bulunan camilerden sonra dünyanın üçüncü büyük camisi olacak ‘Djamaâ el Djazair’in (Cezayir Büyük Cami) projesini tasarlıyor...

Günter Behnisch kimdir?

Alman mimar Günter Behnisch 14 Temmuz 2010’da 88 yaşındayken hayata gözlerini yumdu. 1972 yılında Münih Olimpiyatları için gerçekleştirdiği tasarımı, demokratik mimarinin ve ulusal gururun bir sembolü oldu. Peki Günter Behnisch kimdir?

Marmaray projesine Alman ve İngiliz basını önemli yer ayırdı!

Marmaray, Alman ve İngiliz basınında yer aldı, Times, Osmanlı Sultanı I. Abdülmecid’in iktidarda olduğu 1860 yılında bir Fransız mimarın benzer bir proje hazırladığını ancak bu projenin imkansız bulunduğunu da hatırlattı.

Yüksek mimar Oktay Ekinci hayatını kaybetti!

Mimarlar Odası eski Genel Başkanı, yüksek mimar ve yazar Oktay Ekinci (61), dün tedavi gördüğü Alman Hastanesi'nde hayatını kaybetti. Ekinci, beyin kanaması nedeniyle bir süredir yoğun bakımdaydı...

Yüksek Mimar Oktay Ekinci vefat etti!

Cumhuriyet Gazetesi yazarı olan Mimar Oktay Ekinci tedavi gördüğü Alman Hastanesi'nde vefat etti. Mimar Oktay Ekinci'nin beyin kanaması nedeniyle bir süredir yoğun bakımda olduğu biliniyordu

Alman mimar Bruno Taut Haberi

Alman mimar Bruno Taut


Hürriyet Gazetesi yazarlarından İlber Ortaylı bugünkü köşesinde ''Edirnekapı Şehitliği’ndeki Alman mimar'' başlıklı yazısına yer verdi. İşte, İlber Ortaylı'nın yazısı. 

Türkiye’ye büyük katkı yapan ama unuttuğumuz önemli isimler var. Biri Büyük Önder’in katafalkını da hazırlayan Alman mimar Bruno Taut... Bu ay 10 Kasım törenlerinde Taut’u ve onun Türkiye’deki binalarını tanımaktan ne kadar memnun olduğumu düşündüm.

BÜYÜK Önder’in naaşı Ankara’ya nakledilirken bir Alman mülteci mimar Etnografya Müzesi’ndeki katafalkı yapmakla görevlendirildi. Bu mimarın ismi Bruno Taut’tu. Alman mimarın yetiştiği ortama bir bakalım. 4 Mayıs 1880’de Königsberg’de doğmuştur. Königsberg’in Emmanuel Kant’ı misafir etmekten öte bir şöhreti yoktur. İkinci Dünya Savaşı’ndan sonra etraftaki kehribar madenleri yüzünden Stalin’in burayı Rusya’nın zimmetine geçirdiği söylenir. Şöhretli olmamakla beraber, her halükârda orijinal bir bölgedir. Yahudi bir ailenin çocuğu olan...