06 / 05 / 2024

almanya 7 kubbeli cami

almanya 7 kubbeli cami

Almanya'nın Köln kentinde Ağustos 2016 tarihinde temeli atılan İslam Toplumu Milli Görüşe (IGMG) bağlı Brühl Camisi'nin kaba inşaatı tamamlandı.

Almanya fabrika siparişlerinde sert düşüş yaşandı! Avrupa’nın hasta adamı geri mi dönüyor?

Almanya'da fabrika siparişleri temmuzda bir önceki aya göre yüzde 4,3'lük beklentiye karşılık yüzde 11,7 geriledi. Uzmanlar, 1990’daki birleşmenin ardından Almanya’ya takılan “Avrupa’nın hasta adamı” etiketini yeniden gündeme getirdi.

Uzmanlara göre Almanya'da enflasyon zirve yaptı!

Almanya'da açıklanan nihai veriler, enerji fiyatlarındaki düşüşün etkisiyle enflasyonun Nisan ayında yüzde 7,2'ye gerilediğini teyit ederken, gıda fiyatları, enflasyonun itici gücü olmayı sürdürüyor.

Almanya'dan kış aylarında enerji tasarrufu için 7 önlem! Rusya doğal gazının garantisi yok

Almanya’da mevcut hükümet, kış dönemine girmeden hemen önce kamu binalarında ısıtma ve aydınlatmaları kısıtlayan bir dizi enerji tasarrufu önlemine onay verdi. Hükümet, uygulamaya girecek önlemler ile doğal gaz kullanımını % 2 azaltmayı hedefliyor. 

Alman ekonomisi ikinci çeyrekte yüzde 9,7 küçüldü!

Almanya Federal İstatistik Ofisi (Destatis), Almanya ekonomisinin Kovid-19 salgınının hane halkı tüketimini, ihracatı ve yatırımları olumsuz etkilemesiyle bu yılın ikinci çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 9,7 daraldığını bildirdi.

Almanya inşaat sektöründe normale dönüş süresi 11,1 olarak belirlendi!

Almanya'da koronavirüs salgınının sebep olduğu ekonomik krizin en fazla etkilediği sektörlerden hizmetler sektöründe 11,7 ayda faaliyetlerde normale dönüş beklenirken, inşaat sektöründe bu süre 11,1 ay, sanayi sektöründe de 10,1 ay olarak belirlendi.

Almanya'da Nisan ayında inşaat üretimi yüzde 4,1 düştü!

Almanya'da Nisan ayında tüketim malları üretiminde yüzde 9,7 ve sanayi dışında inşaatta bir önceki aya göre yüzde 4,1 düşüş görüldü.

Almanya'da 761 inşaat şirketi iflas başvurusu yaptı!

Avrupa'nın lokomotif ülkeleri arasında yer alan Almanya'da iflas eden şirket sayısı, yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) sebep olduğu ekonomik resesyona rağmen bu yılın ilk çeyreğinde 2019 yılının aynı dönemine göre yüzde 3,7 azalarak 4 bin 683 oldu. 

Almanya Merkez Bankası: Alman ekonomisi bu yıl yüzde 7,1 küçülecek!

Almanya Merkez Bankası (Bundesbank) Alman ekonomisinin bu yıl yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle yüzde 7,1 küçüleceğini açıkladı.

Almanya'da Mart ayında inşaat üretimi yüzde 1,8 arttı!

Almanya'da Mart ayında tüketim malları üretimi yüzde 7,5 düşerken sanayi dışında inşaatta bir önceki aya göre yüzde 1,8 artış görüldü.

Peker GYO Almanya Hagen'den gayrimenkul alıyor!

Peker GYO, Almanya'nın Vestfalya eyaletinin Hagen şehrinde yer alan 7 bin 791 metrekare arsa üzerinde 3 blok ve toplam 36 bağımsız bölümden oluşan taşınmazın satın alımı amacıyla görüşmelere başladı...

Almanya'da 193 inşaat şirketi iflas başvurusu yaptı!

Almanya'da bu yılın ocak ayında iflas eden şirket sayısı, 2018 yılının aynı dönemine göre yüzde 5,7 artış gösterdi. Ülkede 193 inşaat şirketi iflas başvurusu yaptı.

Almanya'daki 7 kubbeli caminin inşaatı yükseliyor!

Almanya'nın Köln kentinde Ağustos 2016 tarihinde temeli atılan İslam Toplumu Milli Görüşe (IGMG) bağlı Brühl Camisi'nin kaba inşaatı tamamlandı.

İnşaat firmasında Almanya Büyükelçiliği'ne icra davası!

Almanya Büyükelçiliği'nin binasında tadilat yapan inşaat firması parasını alamadığı gerekçesiyle Ankara 7. İcra Müdürlüğüne başvurarak icra takibi başlattı.

almanya 7 kubbeli cami Haberi

almanya 7 kubbeli cami


Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Almanya'nın Köln kentinde Ağustos 2016 tarihinde temeli atılan İslam Toplumu Milli Görüşe (IGMG) bağlı Brühl Camisi'nin kaba inşaatı tamamlandı.

Selçuklu ile Osmanlı mimarisinden izler taşıyan ve biri büyük, altısı küçük olmak üzere toplam 7 kubbesi bulunan caminin, gelecek yıl ramazan ayında ibadete açılması hedefleniyor.

IGMG Brühl Camisi Cemiyet Başkanı Osman Düzgün, Anadolu Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada, caminin gerek dış gerekse iç mimarisinde Osmanlı hat sanatından örnekler yer alacağını, 700 metrekarelik dış cephe izolasyonunun ise özel olarak fırınlanan çevre dostu bir fayans kaplama ile tamamlanacağını belirtti.

Düzgün, "Toplam bin 200 metrekare kapalı alanı olacak camimiz bittiğinde, aynı anda bin kişi ibadet edebilecek. 165 araçlık park yeri, 10 derslik, spor ve konferans salonları, bayan ve gençlik...