08 / 07 / 2024

almanya altyapı sorunu

almanya altyapı sorunu

Almanya'da yaklaşık 61,5 milyon seçmen, 24 Eylül'de sandık başına gidecek. Peki seçimler öncesi Almanya'nın ekonomik durumu nasıl? İşte Deutsche Welle'de yayınlanan iki ayrı haberle, Almanya'nın ekonomik durumu...

Almanya'da ev sahipliği oranı düştü, altın alımları azaldı! Zengin ülkenin fakir halkı Almanlar paraları ne yapıyor?

Almanya'da konut krizi sorunu büyüyor. Konut ve kira fiyatlarının yüksek seviyelere ulaştığı Almanya'daki halkın ev sahipliği azalırken, altın gibi kıymetli varlıkların da alımlarında gerileme oldu. Peki Almanlar paraları ne yapıyor? 

Almanya'da geçici konut sorunu yaşayanların sayısında artış oldu!

2022 yılında Almanya'da, bir önceki yıla göre yüzde 58 artarak 607 bin kişinin geçici olarak evsiz kaldığı bildirildi. İşte detaylar...

Almanya'da kiralara 3 yıl zam yapılmasın önerisi!

Almanya’da yükselen kira fiyatları ve konut sorunu seçim kampanyalarında konuşuluyor. Bavyera Adalet Bakanı Georg Eisenreich (CSU) ile İmar Bakanı Kerstin Schreyer (CSU), konut satışlarından sonra kiralara 3 sene boyunca zam yapılmasının yasaklanmasını talep etti. 

Almanya'da kiralık ev bulmak zorlaştı!

Almanya'da konut sorunu gittikçe büyüyor. Büyükşehirlerde ev bulmakta zorlanan aileler kira bedelleri ile metrekare arasındaki farkın büyümesinden şikayetçi.

Almanya'da Türk esnaflar Kovid-19 salgını nedeniyle kira sorunu yaşıyor!

Almanya'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle zor günler geçiren Türk esnaf kira sorunu yaşıyor...

Almanya'da konut sorunu çözülemiyor! 

Almanya'da konut üretimi son yıllarda ihtiyacın çok altında kaldı. Gelecek iki üç yıl içinde de açığın giderilmesi beklenmiyor. Bu sorun kiralarında artışına da neden oluyor. 

Altyapı sorunu çözülmemiş tek bir şehrimiz kalmayacak!

Çevre Bakanı Kurum, "Altyapı sorunu çözülmemiş tek bir şehrimiz, beldemiz, köyümüz ve mahallemiz kalmayacak. Şehirlerimizin tamamında tarihimizi ve kültürümüzü yaşatacağız. Çevremizi sonuna kadar koruyacağız. 2023'ün marka şehirlerini hep birlikte inşa edeceğiz" dedi...

Almanya, Türkiye'de gayrimenkul yatırımından vazgeçmedi!

Başbakanlık Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanı Arda Ermut, Türkiye ve Almanya arasındaki sorunu yatırımsal açıdan değerlendirdi.

İstanbul’un en önemli sorunu makro imar planı, altyapı ve ulaşım!

Marka Şehirler Zirvesi 2017'de konuşan Babacan Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Babacan: "Marka Şehir İstanbul’un en önemli sorunu makro imar planı, altyapı ve ulaşım” dedi.

Bilecik'in altyapı sorunu çözülüyor!

Şanlıurfa merkez ve ilçelerde vatandaşların alt yapı sorununu çözmek adına çalışmalar başladı. Bilecik'in altyapı sorunu çözülüyor.

Denizli Karahayıt'taki altyapı sorunu meclis gündeminde!

Denizli Karahayıt'taki turizm işletmelerinden sıcak su kullanımı için istenen bedeller ve altyapı yatırımı yapılmaması sorunu TBMM gündemine taşındı..

Ordu Reşadiye'de altyapı sorunu çözüldü!

Ordu Büyükşehir Belediyesi Ulaştırma Daire Başkanlığı, Reşadiye Caddesi’nde eskiyen alt yapı içme suyu ve asbest borularını yeniledi.

Manisa Sancaklıbozköy Mahallesi’nin altyapı sorunu çözülüyor!

Manisa Şehzadeler Sancaklıbozköy Mahallesi’deki altyapı sorunları çözüme kavuşuyor. MASKİ mahallede bin 600 metrelik kanalizasyon hattı inşa ederek, imara yeni açılan bölgede ikamet eden vatandaşların sorununu ortadan kaldırıyor.

almanya altyapı sorunu Haberi

almanya altyapı sorunu

Almanya'da yaklaşık 61,5 milyon seçmen, 24 Eylül'de yeni meclisi belirlemek için sandık başına gidecek. Seçmenlerin siyasi tercihlerinde ekonomik gidişat da son derece belirleyici oluyor. Peki, sonbaharda Almanya’da yapılacak genel seçimler öncesinde Almanya’da ekonomik durum nasıl? 


Genel olarak Alman ekonomisinin bugünkü durumuna baktığımızda, üreten, ihraç eden, istihdamın fazla olduğu bir tabloyla karşılaşıyoruz. Ancak gelir dağılımındaki eşitsizlik en göze çarpan sorun haline gelmiş durumda. 1990 yılında dünyanın en büyük üçüncü ekonomisine sahip olan Almanya, 2010 yılına gelindiğinde dördüncü sırada yer alıyordu. Peki 24 Eylül'de gerçekleşecek seçimler öncesi Almanya'nın ekonomik durumu nasıl? İşte Deutsche Welle'de yayınlanan iki ayrı haberle, Almanya'nın ekonomik durumu...


1-Deutsche Welle'de 25 Ağustos 2017 tarihli "Alman devletinin kasasında rekor fazla" başlıklı habere göre Almanya ekonomisinin oldukça iyi olduğu, Federal devletin, eyaletlerin...