29 / 04 / 2024

Almanya'da geçici konut sorunu yaşayanların sayısında artış oldu!

Almanya'da geçici konut sorunu yaşayanların sayısında artış oldu!

2022 yılında Almanya'da, bir önceki yıla göre yüzde 58 artarak 607 bin kişinin geçici olarak evsiz kaldığı bildirildi. İşte detaylar...



2022 yılında Almanya'da, bir önceki yıla kıyasla yüzde 58 artışla geçici olarak evsiz kalan insanların sayısının 607 bin kişiye ulaştığı açıklandı. Bu bilgi Alman Evsizlere Yardım Federal Çalışma Grubu (BAG) tarafından yayımlandı.

BAG'ın araştırmasına göre, Almanya'da 2022 yılında geçici olarak evsiz kalan insanların sayısı bir önceki yıla göre yüzde 58 artarak 607 bin kişiye çıktı.

Geçici evsizlik yaşayanlar arasındaki büyük bir grup, konut eksikliği nedeniyle akrabalarının ya da otellerin konuğu olurken, yaklaşık 50 bin kişi sokakta yaşamak zorunda kaldı.

Araştırmaya göre, evsizlik sorunundaki bu artış, enflasyon ve sığınmacı sayısındaki artışla yakından ilişkilendiriliyor.

Alman Federal Hükümeti, ülkedeki konut sorununu çözmek amacıyla "Ulusal Eylem Planı" ile 2030'a kadar evsizlik sorununu çözme taahhüdünde bulunmuş, yılda 100 bin sosyal konut inşa etme sözü vermişti.

İNŞAAT KRİZİ ALMAN EKONOMİSİNİ ZORLUYOR!

Avrupa Merkez Bankası (ECB), yükselen enflasyonla başa çıkmak için faiz oranlarını artırma yolunda ilerliyor. Bu, inşaat ve diğer sektörlerdeki yatırım maliyetlerini artırarak ekonomik zorluklara neden oluyor.

Özellikle malzeme maliyetlerindeki önemli artışlar nedeniyle birçok inşaat projesi inşaat firmaları için karlı olmaktan çıkıyor.

Uzmanlara göre, bu durum özellikle büyük şehirlerde uygun fiyatlı konutların gelecekte de sınırlı olmasına yol açacak ve "kiralık konut" bulma zorluğu sosyal bir soruna dönüşecek.

Bu arada, inşaat sektöründeki kriz Alman ekonomisini de zorluyor. Almanya ekonomisi, artan faiz oranları ve zayıf tüketici harcamaları nedeniyle önceki çeyreğe göre %0,1 oranında daralmıştı. Birçok ekonomist, yılın son çeyreğinde ekonomik büyümenin tekrar gerileyeceğine ve bu durumun Avrupa'nın en büyük ekonomisini resesyona sürükleyeceğine inanıyor.

Ekonomi Araştırma Enstitüsü (Ifo), Ekim ayına ait inşaat sektörü anket sonuçlarını yayımladı. Anket sonuçlarına göre, inşaat şirketlerinin %22,2'si projelerinin iptal edildiğini bildirdi. Eylül ayında bu oran %21,4 olarak kaydedilmişti.


Son Dakika! Marmara Denizi'nde korkutan deprem! AFAD duyurdu: İstanbul da hissedildi

Isparta Eğirdir’de 142  TOKİ  konutu teslim ediliyor

Ankara ve İstanbul'da taşınma oranları artıyor! İşte en çok tercih edilen bölgeler...


Geri Dön