04 / 05 / 2024

almanya ekonomik durumu

almanya ekonomik durumu

Almanya'da geçen ay 96 puan olan Ifo İş Dünyası Endeksi, martta 1991'den bu yana puan olarak en büyük düşüşü kaydederek 87,7'ye geriledi.

Almanya resesyona girdi!

Almanya’da ekonomik durgunluk baş gösterdi. Yüksek enflasyon ve düşen tüketici harcamaları ülke ekonomisini resesyon olarak bilinen ekonomik durgunluğa itti.

Almanya'da iflas dalgası! Şirket iflasları Mayıs 2020'den bu yana en yüksek seviyeye ulaştı!

Almanya'da Halle Ekonomik Araştırma Enstitüsü (IWH), iyileşen ekonomik beklentilere rağmen ülkede iflas eden şirket sayısının Mart ayında yaklaşık olarak son 3 yılın en yüksek seviyesine ulaştığını açıkladı.

Bu mesleklerden birine sahipseniz hayatınız kurtuldu! Almanya aylık 40 bin lira maaşla Türkiye'den 400 bin işçi alacak!

Türkiye'de yaşanan ekonomik sıkıntılar vatandaşları kara kara düşündürüyor. Hem iyi maaş alıp hem de yurt dışına çıkmak isteyenlerin beklediği haber Almanya’dan geldi. Aylık 40 bin lira maaşla Türkiye'den 400 bin işçi alınacak. İşte istenen meslekler…

IMF, Almanya için ekonomik büyüme tahminini düşürdü! En büyük tehdit açıklandı

Avrupa'da artan enflasyon Alman ekonomisinin resesyona girmiş olabileceğine ilişkin ihtimalleri güçlendirdi. Avrupa Merkez Bankası faiz kararını açıklamaya hazırlanırken IMF, Almanya için kritik bir değerlendirme yaptı.

Ekonomist Özgür Demirtaş, iktidarın ekonomik felakete sebep olacak planını açıkladı

Ünlü ekonomist Özgür Demirtaş, ülkenin bulunduğu ekonomik durumu yorumlarken bir çözüm önerisi de sundu. Demirtaş, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda enflasyona dayalı tahvilin büyük sıkıntı yaratacağını dile getirdi.

Afet binalarında borçlandırma bedellerinde değişikliğe gidildi!

Afet nedeniyle yapılan ve yapılacak binaların borçlandırma bedellerinde bulunan indirimler, doğal afetin ortaya çıkardığı şartlar, şehrin mevcut ekonomik durumu, hak sahibi ailelerin uğradığı zararlar ve geçim durumu göz önünde alınarak tespit edilecek.

Almanya'da Kovid-19 vakalarındaki artışla ekonomiye güven geriledi!

Avrupa Ekonomik Araştırmalar Merkezi (ZEW) Ekonomik Güven Endeksi, Almanya'da, koronavirüs vaka sayısındaki artışla geçen aya göre 21,3 puan azalarak 56,1 puana düştü.

Almanya'da bin 462 inşaat şirketi iflas başvurusu yaptı!

Avrupa'nın lokomotif ülkesi Almanya'da iflas eden şirket sayısı, koronavirüs salgınının sebep olduğu rekor ekonomik resesyona rağmen bu yılın ilk yarısında 2019'un aynı dönemine göre yüzde 6,2 azaldı ve 9 bin 6 oldu. 

Almanya inşaat sektöründe normale dönüş süresi 11,1 olarak belirlendi!

Almanya'da koronavirüs salgınının sebep olduğu ekonomik krizin en fazla etkilediği sektörlerden hizmetler sektöründe 11,7 ayda faaliyetlerde normale dönüş beklenirken, inşaat sektöründe bu süre 11,1 ay, sanayi sektöründe de 10,1 ay olarak belirlendi.

Almanya'da 761 inşaat şirketi iflas başvurusu yaptı!

Avrupa'nın lokomotif ülkeleri arasında yer alan Almanya'da iflas eden şirket sayısı, yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) sebep olduğu ekonomik resesyona rağmen bu yılın ilk çeyreğinde 2019 yılının aynı dönemine göre yüzde 3,7 azalarak 4 bin 683 oldu. 

Türkiye'nin ekonomik durumu 2003'e göre daha görkemli!

Japonya'da koalisyon hükümetinin ortağı Komeito Partisinin Genel Başkanı Yamaguchi, 2003 yılına göre Türkiye'nin ekonomik durumunun daha görkemli bir şekilde geliştiğini söyledi.

Olaf Scholz: Olası bir ekonomik krize milyarlarca avro ile karşı koyabiliriz!

Almanya Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Olaf Scholz: "Almanya ve Avrupa'da ekonomik krizin patlak vermesi durumunda bu krize milyarlarca avro ile karşı koyabilecek durumdayız"dedi.

Almanya’da gayrimenkul fiyatları arttı!

Almanya Merkez Bankası Bundesbank, 2018 Yılı Mali İstikrar raporunu yayımladı. Rapora göre, ekonomik büyüme ülkede gayrimenkul fiyatlarını artırdı.

almanya ekonomik durumu Haberi

almanya ekonomik durumu

Merkezi Münih'te bulunan Ekonomi Araştırma Enstitüsü (Ifo), yaklaşık 9 bin firmanın katılımıyla gerçekleştirdiği mart ayı Almanya İş Anketi öncü sonuçlarını yayımladı.

Şubat ayında 96 puan olan Almanya'da sanayi ve ticarete ilişkin İş Dünyası Endeksi, bu ay koronavirüsün etkisiyle 87,7 puana geriledi. Söz konusu azalış, puan olarak 1991'den bu yana en büyük düşüş olarak kayıtlara geçerken, endeks de Ağustos 2009'dan beri en düşük seviyesine geriledi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Almanya'da Ifo Beklentiler Endeksi ise bu dönemde 93,2 puandan 82'ye geriledi. Mevcut Durum Endeksi de 99 puandan 93,8 puana düştü.

"Mevcut duruma ilişkin değerlendirmeler önemli ölçüde kötüleşti"

Ifo Başkanı Clemens Fuest, konuya ilişkin değerlendirmesinde, Alman yöneticiler arasındaki duyarlılığın büyük ölçüde kötüleştiğini belirterek, şunları kaydetti: "Öncü Ifo İş Dünyası Endeksi, şubatta 96 puandan martta 87,7...