28 / 04 / 2024

Almanya'da iflas dalgası! Şirket iflasları Mayıs 2020'den bu yana en yüksek seviyeye ulaştı!

Almanya'da iflas dalgası! Şirket iflasları Mayıs 2020'den bu yana en yüksek seviyeye ulaştı!

Almanya'da Halle Ekonomik Araştırma Enstitüsü (IWH), iyileşen ekonomik beklentilere rağmen ülkede iflas eden şirket sayısının Mart ayında yaklaşık olarak son 3 yılın en yüksek seviyesine ulaştığını açıkladı.



Halle Ekonomik Araştırma Enstitüsü (IWH), Almanya'da mart ayına ilişkin şirket iflas trendleri raporunu yayımladı.

Yayımlanan rapora göre, geçtiğimiz ay Almanya'da şirketlerin ve ortaklıkların iflas başvuruları, 2022 yılının Mart ayına göre yüzde 24 arttı ve 959'a çıktı. Verilen detaylara göre, böylece iflaslar, 2020 yılının Mayıs ayından bu yana en yüksek seviyelere çıkmış oldu.

Paylaşılan detaylara göre, iflaslardaki artış, bu yılın Şubat ayına göre de yüzde 15 oldu.

Almanya da iflas dalgası! Şirket iflasları Mayıs 2020 den bu yana en yüksek seviyeye ulaştı!

"Olağanüstü düşük iflas sayılarının olduğu zamanlar şimdilik geride kaldı"

Halle Ekonomik Araştırma Enstitüsü (IWH) Yapısal Değişim ve Verimlilik Bölümü Başkanı Steffen Müller, konuyla ilgili olarak yaptığı değerlendirmesinde, olağanüstü düşük iflas sayılarının olduğu zamanların şimdilik geride kaldığını dile getirerek, pahalı enerji ve malzemeler sebebiyle artan üretim maliyetlerinin artan personel giderleri ve faiz oranlarındaki önemli artışların şu anda birçok şirkete yük olduğunu söyledi.

(IWH) Yapısal Değişim ve Verimlilik Bölümü Başkanı Steffen Müller ayrıca açıklamasında öncü göstergelerin Avrupa'nın en büyük ekonomisinde, iflas sayısında önümüzdeki aylarda daha fazla artışa işaret etmediğini belirtti.


Geri Dön