11 / 05 / 2024

Almanya'da iflas dalgası! Şirket iflasları Mayıs 2020'den bu yana en yüksek seviyeye ulaştı!

Almanya'da iflas dalgası! Şirket iflasları Mayıs 2020'den bu yana en yüksek seviyeye ulaştı!

Almanya'da Halle Ekonomik Araştırma Enstitüsü (IWH), iyileşen ekonomik beklentilere rağmen ülkede iflas eden şirket sayısının Mart ayında yaklaşık olarak son 3 yılın en yüksek seviyesine ulaştığını açıkladı.



Aktarılan detaylara göre, Rusya-Ukrayna savaşı, Avrupa'nın en büyük ekonomisine sahip olan Almanya'da daha yüksek enerji maliyetlerine neden olurken, uluslararası tedarik zincirlerindeki aksaklıkların sürmesi de ülkede üretim için ithal edilen birçok ara malını daha pahalı hale getiriyor.

Almanya da iflas dalgası! Şirket iflasları Mayıs 2020 den bu yana en yüksek seviyeye ulaştı!

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs krizi, birçok sektör için önemli iş kayıplarına sebep olduktan sonra enerji krizi, malzeme eksikliği ve yüksek enflasyon aylardır Alman ekonomisini olumsuz şekilde etkiliyor.

Yine verilen detaylara göre, Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) para politikası sıkılaştırması da Alman şirketlerinin finansman maliyetlerini de artırıyor.

Bu arada, Alman sendikalar da alışılmışın dışında yüksek enflasyon karşısında çalışanlar için enflasyon üzerinde ücret artışları talep ediyor.

Almanya’nın 6 milyon yeni işçi alımı şartları netleşti! Dil zorunluluğu yok!

EUR/USD paritesi yaklaşık iki ayın en yüksek seviyesinde!

Microsoft’ta şok gelişme! Almanya


Geri Dön