29 / 04 / 2024

Almanya’nın 6 milyon yeni işçi alımı şartları netleşti! Dil zorunluluğu yok!

Almanya’nın 6 milyon yeni işçi alımı şartları netleşti! Dil zorunluluğu yok!

Yeni işçi alımına gitmeye hazırlanan Almanya’da Bakanlar Kurulu kararıyla onaylanan Nitelikli Göçmen Yasası ile 6 milyon yeni göçmeni istihdam edecek. Dil bilme zorunluluğu bulunmayan yeni işçi alımı için işte aranan tüm şartlar…



Almanya’da ihtiyaç bulunan sektörlere  işçi alımını kolaylaştırmayı sağlayacak Nitelikli Göçmenlik Yasası, Bakanlar Kurulu tarafından onaylanarak yürürlüğe girdi.

Ülkede yerleşik şirketlerin nitelikli çalışan bulmakta yaşadıkları sorunlar nedeniyle yapılan düzenleme ile 6 milyon yeni işçi alımı yapılacak.  Almanya’da son olarak 2022 yılında sektörlere göre nitelikli eleman açığının 1,98 milyon seviyesine ulaştığı duyurulmuştu.

Almanya’nın 6 milyon yeni işçi alımı şartları netleşti! Dil zorunluluğu yok!

BAŞBAKAN SCHOLTZ DUYURMUŞTU

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, ülkenin nitelikli insan gücüne çeşitli alanlarda ihtiyacı bulunduğunu daha önce yaptığı açıklama ile duyurmuştu.  Açıklamasında 2030 yılına kadar 6 milyon ek işçiye ihtiyaçları bulunduğunu bildiren Başbakan Scholtz, “Farklı alanlarda nitelikli iş gücü ihtiyacı bulunuyor. Avrupa dışı ülkelerden de uzmanlara, yetişmiş elemana ihtiyacımız var"  demişti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön