16 / 05 / 2024

Almanya’nın 6 milyon yeni işçi alımı şartları netleşti! Dil zorunluluğu yok!

Almanya’nın 6 milyon yeni işçi alımı şartları netleşti! Dil zorunluluğu yok!

Yeni işçi alımına gitmeye hazırlanan Almanya’da Bakanlar Kurulu kararıyla onaylanan Nitelikli Göçmen Yasası ile 6 milyon yeni göçmeni istihdam edecek. Dil bilme zorunluluğu bulunmayan yeni işçi alımı için işte aranan tüm şartlar…



Kovid pandemisinin ardından Almanya’da meydana gelen işçi açığının kapatılması hedeflenen yeni yasaya göre, başvurular için Almanca bilme şartı olmayacak ancak dil becerileri artı puan kazanma ve öne geçebilme imkanı yaratacak.

Ülkeye göçmen işçi alımı için yeni bir yasal düzenleme yapan Almanya, çalışmak için başvuru yapmak isteyenlerde aranacak şartları tek tek açıkladı. Bakanlar Kurulu’nun onayının ardından yürürlüğe giren  Nitelikli Göçmenlik Yasası ile ülkede yaşanan nitelikli iş gücü açığının kapatılması amaçlanıyor.

 Almanya’nın 6 milyon yeni işçi alımı şartları netleşti! Dil zorunluluğu yok!

PUANLAMA SİSTEMİ VAR, ALMANCA ŞARTI YOK

İlk aşamada binlerce kişiye çalışma verilmesi anlamına gelen yeni yasa, ülkede meydana gelen nitelikli iş gücü açığını eritme amacını taşırken, netleşen şartlara göre işçi alımında fırsat kartı kazanılması, puanlama sistemi gibi yenilikler getiriliyor.

Peki yeni işçi alımında hangi kriterlere göre değerlendirme yapılacak? Hangi meslekler işe alımda öncelikli olacak?

 Almanya’nın 6 milyon yeni işçi alımı şartları netleşti! Dil zorunluluğu yok!

Bakanlar Kurulu’nun onayıyla hayata geçirilen Nitelikli Göçmen Yasası ile getirilen yeniliklerden biri puan sistemi olacak. Aile birleşimi ile  mesleki niteliklerin tanınması dahil yabancı işçi alımında çeşitli kolaylıklar getirilen yasaya göre, ülkeye alınacak yabancı işçiler için puan sistemi de getirilecek. Puan hesaplaması yapılırken ise mesleki deneyim, dil becerileri, yaş ve Almanya ile bağlantılar göz önünde tutulacak kriterlerden olacak.

Göçmen işçi olarak alınacak kişiler için Alman vatandaşlığına geçişin kolaylaştırıldığı belirtilen yasaya göre,  göçmen işçiler için Almanca bilmek zorunlu kriter olmayacak  ve vatandaşlık için istenen ikamet süresi 8 yıldan 5 yıla indirilecek.

EYT’lilere arka arkaya ödeme müjdesi geldi! Aynı anda tam 3 ödeme birden yatacak!

Nakit ihtiyacınız varsa ilaç gibi gelecek ! Akbank sıfır faizle 20 bin TL veriyor!

Çalışmaya devam edecek EYT'lilerin alacağı asgari ücret de yükselecek!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön