02 / 05 / 2024

Çalışmaya devam edecek EYT'lilerin alacağı asgari ücret de yükselecek!

Çalışmaya devam edecek EYT'lilerin alacağı asgari ücret de yükselecek!

EYT kapsamında emekli olup, sonrasında çalışmaya devam edeceklerin alacağı asgari ücretin 638 TL yükseleceği bildirildi. Destek primine tabi şekilde çalışmaya devam edecekler için yeni düzenleme geliyor.



 

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesi ile emekli olduktan sonra çalışmaya devam etmeyi düşünenler için müjdeli haber geldi. Bu kesimlerin alacağı asgari ücret 638 TL kadar artış gösterecek.

Emeklilik işlemlerini tamamlayan ve EYT’den yararlanarak emeklilik işlemlerini tamamlayanları sevindirecek gelişmeye göre, bu kişiler destek primine tabi olarak çalışmaya devam etmeleri halinde alacakları asgari ücret net yüzde 7.5 oranında yükseliyor.

Çalışmaya devam edecek EYT lilerin alacağı asgari ücret de yükselecek!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın  asgari ücrete Temmuz ayında zam yapılacağı müjdesini vermesinden sonra, yapılacak bu yeni ara zammın hangi oranda gerçekleşeceği çalışan kesimin merak ettiği konuların başında geliyor.Sabah Gazetesi’nin haberine göre,  EYT’nin kanunlaşmasının ardından kapsama girenlerin yaptığı emeklilik başvuruları 1,5 milyonu aşarken, bu kapsamda ilk aşamada 2.2 milyon kişinin emekli olacağı öngörülüyor.


Geri Dön