29 / 04 / 2024

Almanya işçi alımı başvuru şartlarında devrim niteliğinde değişiklik! Sistem baştan sona değişti!

Almanya işçi alımı başvuru şartlarında devrim niteliğinde değişiklik! Sistem baştan sona değişti!

İşçi açığının daha da büyümemesi için kolları sıvayan Almanya, kısa süre içinde işçi alımına başlayacak. İşçi alımında şartların da değiştiği öğrenildi. Peki, Almanya işçi alımı şartları neler ve Almanya iş başvurusu için gerekenler neler? İşte detaylar...



Nitelikli Göçmen Kanunu düzenlemesiyle beraber Almanya işçi açığını yurt dışından vasıflı ya da vasıfsız işçi alımı ile kapatmayı planlıyor. Yurt dışında iş bulmayı hedefleyen kişiler ayrıntılarını sorgulamaya başladı.

Almanya hükümeti giderek büyümekte olan işçi açığının "Nitelikli İşçi Alımı ile İlgili Kanun" başlığını taşıyan 29 Mart 2023 tarihli Bakanlar Kurulu kanun tasarısıyla birlikte önüne geçmeyi hedefliyor.

Almanya işçi alımı başvuru şartlarında devrim niteliğinde değişiklik! Sistem baştan sona değişti!

"MODERN GÖÇ YASASI İÇİN FIRSAT"

Yasa tasarısına ilişkin açıklamalarda bulunan İçişleri Bakanı Nancy Feaser, "Modern bir göç yasası için sonunda fırsatı değerlendiriyoruz ve ekonomimizin ihtiyacı olan uzman personeli ülkemize kazandıracağız. Uzman ya da vasıflı personel hız bir şekilde Almanya'ya gelecek ve bunların iş piyasasında yer bulmalarını imkan vereceğiz. Nitelikli Göçmen Kanunu, yalnızca nitelikli kişileri kabul eden ayrıca onları canı gönülden isteyen bir göçmen ülkesi olduğumuzu da göstermiş olacak” şeklinde konuştu.

Yasa taslağıyla beraber diploma denkliği, eğitim, yaş şartı gibi birçok konuda düzenleme yapılacak. İşte o maddeler:

MESLEKİ EĞİTİM İÇİN GİDİŞLER RAHATLAYACAK

Türkiye'de bir mesleği olan, o meslekte çalışanlar, benzer alanda Almanya'dan iş teklifi alırsa, iş bağlantısı kurarsa, bunun ile birlikte vize alıp gelebilecek ve ayrıca, ilgilendiği alanda meslek eğitimi almak ve mesleğinde gelişmek isteyen kişiler de, meslek eğitimi ve kalfalık yeri bulursa gelebilecek. Yani mesleki eğitim ve öğretim için rahatlık bir şekilde gelmek artık olanaklı hale gelecek.

İşte detaylar...


Geri Dön