03 / 05 / 2024

almanya fatih camii

almanya fatih camii

Almanya Hannover bölgesinde, Helmstedt Diyanet İşleri Türk İslam Birliği DİTİB'e bağlı Fatih Camisi törenle ibadete açıldı. Törene çok sayıda davetli katıldı.

Cinar Massivhaus Gmbh Merkezi Almanya İstanbul Merkez Şubesi açıldı!

Cinar Massivhaus Gmbh Merkezi Almanya İstanbul Merkez Şubesi Maltepe’de 500 bin 420 TL yatırım bedeli ile Fatih  Özaki tarafından açıldı.

Fatih Hacıkadın Mahallesi 1/5000 ve 1/1000 ölçekli plan tadilatı çıktı!

Fatih ilçesi, Hacıkadın Mahallesi, 2899 ada, 5 ve 6 parsellerin bir kısmında Voynuk Şucuattin Camii?nin ihyasına ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli 24.11.2020 tasdik tarihli Koruma Amaçlı Nazım ve Uygulama İmar Planı tadilatı askıya çıktı.

Fatih Kariye Camii ibadete açıldı!

İstanbul Fatih'te Bizans döneminden kalan Kariye Camii'nin yönetiminin Diyanet İşleri Başkanlığı'na devredilip ibadete açılması kararı verildi.

Edirne Ayasofya Camii’nde restorasyon tamamlandı!

Edirne'nin Enez ilçesinde, Fatih Sultan Mehmet tarafından camiye çevrilen, 1965’te yaşanan depremden sonra hasar alıp kullanıma kapanan Ayasofya Camii, 55 sene sonra tekrar açılacak. Camii, müze olarak da gezilebilecek…

Makyol İnşaat'ın acı günü! Sariye Çebi hayatını kaybetti!

Makyol İnşaat Onursal Başkanı Saffet Çebi'nin eşi Sariye Çebi vefat etti. Merhume Sariye Çebi'nin cenazesi bugün Fatih Camii'nde ikinci namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Topkapı Mezarlığı'na defnedilecek...

Tarihi Fatih Camii 55 yıl sonra ibadete açılacak!

Fatih Sultan Mehmet Han'ın yadigarı olan "Enez Ayasofyası" olarakta bilinen tarihi Fatih Camii 55 yıl sonra ibadete açılacak.

Üsküdar Fatih Aile Sağlığı Merkezi açıldı!

Üsküdar Yavuztürk Mahallesi Fatih Camii altında hizmet verecek olan Fatih Aile Sağlığı Merkezi hizmete açıldı.

Haydarhane Camii yeniden inşa edilecek!

Fatih Sultan Mehmet’in alemdarlarından Ali Haydar Dede tarafından Sultan II. Bayezid Han devrinde, mescit olarak inşa ettirilen, günümüzde sadece temel kalıntıları bulunan Haydarhane Camii yeniden inşa edilecek. 

800 yıllık Molla Gürani Camii restore edilecek!

Fatih Süleymaniye’de yer alan ve “Vefa Kilise Camii” adıyla da bilinen Molla Gürani Camii, yıllar sonra restore edilecek.

Fatih Camii’nin çevresi yenilendi!

İstanbul’un tarihi yapılarından biri olan Fatih Camii’nin çevresi yenilendi. Proje kapsamında yaklaşık 18 bin metrekarelik yeşil alan uygulaması tamamlandı. Tarihi caminin çevresinde dinlenme alanları, süs havuzları ve yürüyüş yolları inşa edildi.

Suluova Nur Camii açıldı!

Suluova Belediye Fatih Üçok, Din Görevlileri ve Camiler Haftası münasebetiyle Hacı Hayta Mahallesinde yapımı tamamlanan Nur Camii’nin açılış törenine katıldı.

Bursa Kefensüzen Camii yenileniyor!

Fatih Sultan Mehmet Han döneminde yaptırılan ve zamanla kullanılamaz hale gelen Doğanbey Mahallesi’ndeki Kefensüzen Camii, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin girişimleriyle restore ediliyor.

Kahramanmaraş Çatova Camii'nin temeli atıldı!

Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer ile birlikte Çatova Camii'nin temelini atan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Büyükşehir Belediyesi Ek Hizmet Binası'na geçerek incelemelerde bulundu.

almanya fatih camii Haberi

almanya fatih camii

Almanya Hannover bölgesinde, Helmstedt Diyanet İşleri Türk İslam Birliği DİTİB'e bağlı Fatih Camisi törenle ibadete açıldı. Törene, Hannover Başkonsolosu Mehmet Günay, DİTİB Genel Başkanı Prof. Dr. Nevzat Yaşar Aşıkoğlu, Hannover Din Hizmetleri Ataşesi Yusuf Ay ve Helmstedt Belediye Başkanı Wittich Schobert'in yanı sıra çok sayıda davetli katıldı. .


Gifhorn DİTİB Camisi Din Görevlisi Ahmet Danışın Kuran-ı Kerim tilavetinin ardından Helmstedt DİTİB Fatih Camisi Dernek Başkanı Salih Kirazlı, DİTİB Aşağı Saksonya ve Bremen Eyalet Birliği Başkanı Yılmaz Kılıç, Hannover Din Hizmetleri Ataşesi Yusuf Ay, selamlama konuşmalarında caminin yapımında emeği geçenlere teşekkür ettiler.İnsanların kendi kültürünü ve inancını yaşamasının en doğal hakları olduğunu söyleyen Helmstedt Belediye Başkanı Wittich Schobert ise, Kardeşçe, dostça yaşamamız, birlikteliği sağlamamız çok önemlidir. Bu eser bunun göstergesidir. Şehrimize bu...