02 / 05 / 2024

almanya köprü kazası

almanya köprü kazası

Bavyera eyaletinin Werneck kenti yakınlarındaki otoyolda inşaatı devam eden bir köprünün kısmen çökmesi sonucu en az 2 işçi hayatını kaybetti

Almanya'daki Kramer Köprüsü'nün üzerinde binalar var!

Almanya'daki Ortaçağ'dan kalan Kramer Köprüsü Avrupa'nın üzerinden binalarında yer aldığu en uzun köprü olma özelliğine sahip. 

Almanya'da inşaatı devam eden köprü çöktü: 2 ölü!

Bavyera eyaletinin Werneck kenti yakınlarındaki otoyolda inşaatı devam eden bir köprünün kısmen çökmesi sonucu en az 2 işçi hayatını kaybetti

Riva'daki trafik kazasında 3. köprü inşaatında çalışan 4 işçi hayatını kaybetti!

Beykoz Riva yolunda meydana gelen kazada, üçüncü köprü inşaatında çalışan 4 işçi yaşamını yitirdi. Biri ağır 2 kişi de yaralandı. İşçilerin cenazesi, incelemelerin ardından Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

Zonguldak Çaycuma'daki köprü kazasının davasında son durum!

Çaycuma'da, 11 kişinin tm öldüğü, 4 kişinin bulunamadığı köprü faciasının davası sürüyor. Zonguldak İdare Mahkemesinin, ölenlerin yakınlarına 20'şerbin lira manevi tazminat ödenmesi kararını Danıştay bozdu.

Diyarbakır Çınarlılılar yeni köprü istiyor!

Diyarbakır Dilaver Köprüsü'nde toplanan, aralarında sivil toplum kurulu temsilcisi ile muhtarın da yer aldığı bir grup, tarihi Dilaver Köprüsü'nün yetersizliği nedeni ile çok sayıda trafik kazası yaşandığını öne süren grup yeni köprü yapılmasını istedi.

Almanya'daki 365 metrelik asma köprü açıldı!

İnşaatı tamamlanan ve Almanya'nın Morsdorf ve Lüksemburg sınırındaki Sosberg kentlerini birbirine bağlayan dev asma köprüden, ilk ziyaretçiler geçti.

1987 yılında yeni Galata Köprüsü'nün temeli atılmış!

1987 yılında yeni Galata Köprüsü'nün temeli Başbakan Turgut Özal tarafından atılmış. Federal Almanya'dan edilen krediyle inşa edilecek köprü 30 milyar liraya mal olacakmış ve 2.5 yılda tamamlanacakmış.

1986 yılında Galata Köprüsü inşaatı Alman Hükümeti'ne takılmış!

1986 yılında Galata Köprüsü inşaatı için verilecek kredi, Almanya Hükümeti'nin onayına takılıp durmuş. 119 milyon marklık kredi için yazılı anlaşma yapılsa da Alman Hükümeti'nin onayına takılan kredi, köprü inşaatını bir ay durdurmuş.

1969 yılında Boğaziçi Köprüsü'nün finansmanı için anlaşmaya varılmış!

1969 yılında Boğaziçi Köprüsü'nün finansmanı için anlaşmaya varılmış. Köprünün finansmanına Avrupa Yatırım Bankası'ndan başka Almanya, Fransa, İngiltere, Danimarka, İtalya ve Japonya katılacakmış ve köprünün aynı sene yapılması kararlaştırılmış.

Beşiktaş - Boğaz Köprüsü yönünde kaza! Trafik durdu!

Beşiktaş Barbaros Bulvarı üzerinde Yıldız Teknik Üniversitesi - Boğaziçi Köprüsü yönünde yaralanmalı trafik kazası meydana geldi. Beşiktaş - Boğaziçi Köprüsü yönünde tüm şeritler trafiğe kapatıldı.

Almanya'da Ren kanalı üzerindeki köprü büyülüyor!

Almanya'da Tobias Rehbergerin Oberhausen kentinde inşa ettiği köprü, farklı mimarisiyle görenleri büyülüyor. Ren-Herne kanalı üzerindeki 460 metrelik köprü, uzaktan bakıldığında çocukların oynadığı renkli yayları anımsatıyor

Haliç geçiş köprüsü, Süleymaniye'nin silüetini bozar mı

Yalçın Bayer, Hürriyet Gazetesi'ndeki bugünkü köşesinde 'Haliç köprüsü silueti bozar' başlıklı yazıyı kaleme aldı. Almanya 'nın Baden Württemberg Eyaleti 'nin başkenti Stuttgart 'taki tarihi tren garının Stuttgart-21 projesi adı altında yeniden yapılandır

Yozgat'taki tarihi köprüler restore edilecek!

Karayolları Genel Müdürlüğü, Yozgat il genelindeki tarihi özelliğe sahip 6 köprünün restorasyonunun yatırım programına dahil edilmesinin planlandığını bildirdi

almanya köprü kazası Haberi

almanya köprü kazası

Almanya'nın Bavyera eyaletinin Werneck kenti yakınlarında, A 7 otoyolunda inşaatı devam bir köprünün kısmen çökmesi sonucu en az 2 işçi yaşamını yitirdi.


Unterfranken polisinin Alman basınına yaptığı açıklamada, yapımı devam eden 40 metre uzunluğundaki köprünün kısmen çöktüğü ve köprünün altında bulunan iskelenin de yıkıldığı ifade edildi.


Olayda en az 2 işçinin hayatını kaybettiği belirtilen açıklamada, 6 kişinin de ağır yaralandığı aktarıldı.


Olay sırasında köprüde yaklaşık 20 işçinin çalıştığı, kazada çok sayıda kişinin de hafif yaralandığı bildirildi.


Olay yerindeki kurtarma çalışmalarına, helikopterlerin yanı sıra 150 personel ile arama ve kurtarma köpeklerinin de katıldığı vurgulandı.


Enkazın altında başka işçilerin bulunup bulunmadığının ise henüz bilinmediği belirtildi.


Bavyera Eyaleti İçişleri Bakanı Joachim Herrmann, hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı, yaralılara da acil şifa diledi ve köprünün çökme sebebinin aydınlatılacağını...